Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Tavi Clonda în rolul lui Adam Lambert la "Te cunosc de undeva!" pe 19 septembrie 2020Tavi Clonda (Adam Lambert) n-a putut fi oprit de Putin & Obama la "Te cunosc de undeva!" Concurenții care au trecut de cel de-al doilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor 2020: Ce concurenți au trecut mai departe după cel de-al doilea episod Trupa Super 4 la X Factor 2020 - captură ecranSuper 4 sunt italienii care au venit să cucerească X Factor România 2020 - VIDEO South Park prezintă "The Pandemic Special"South Park va lansa un episod de o oră despre COVID-19 - TRAILER Videoclip Madonna Swae Lee CraveMadonna își va regiza propriul film biografic Bucharest - One Heart. One StoryiMapp Bucharest 2020 se ține online, în cadrul proiectului Bucharest - One Heart. One Story

AC/DC înregistrează un nou album

Australienii de la AC/DC se pregătesc să înceapă lucrul la noul album de studio. O parte din echipamentul trupei a fost adus în studioul Warehouse din Vancouver, Canada iar înregistrările vor începe peste câteva zile alături de producătorul Brendan O'Brien.

AC/DC

O'Brien a lucrat și la precedentul album AC/DC, "Black Ice", apărut în 2008, dar a colaborat și cu Bruce Springsteen, Bob Dylan, Red Hot Chili Peppers, Aerosmith, Pearl Jam, Soundgarden, Rage Against The Machine, Mastodon, Stone Temple Pilots, etc.

AC/DC va petrece următoarele 3 luni, până în iulie, iar viitorul material discografic este programat spre apariție la sfârșitul acestui an. Albumul va marca împlinirea a 40 de ani de carieră însă nu se știe dacă acesta va beneficia și de turneul mondial de promovare, așa cum era inițial programat, având în vedere că Malcom Young (care a suferit un atac cerebral) s-a retras temporar din trupă. Sunt zvonuri care spun că Malcom va fi înlocuit de nepotul său, Stevie Young. Acesta a cântat în anii '80 cu trupa Starfighters iar prezent cântă blues alături de Blue Murda.

Recent, solistul Brian Johnson declara:

"În mai avem programat să începem înregistrările în Vancouver. Vom începe lucru și vedem dacă iese ceva. Vedem ce iese la sfârșit și dacă reușim să facem și turneul aniversar ar fi grozav. Momentan nu este nimic sigur. Unul dintre băieți are o boală gravă dar este o chestie personală și îi respect decizia. Suntem prieteni de 35 de ani și îl admir foarte mult".

AC/DC a concertat o singură dată în România în 2010, când a strâns peste 60.000 de fani în Piața Constituției. Concertul a făcut parte din turneul de promovare a materialului “Black Ice” lansat în octombrie 2008. Discul a intrat direct pe prima poziție în topurile din peste 29 de țări și a înregistrat vânzări de peste 6 milioane de unități.

Formată în 1973, trupa AC/DC a vândut peste 200 de milioane de albume în întreaga lume. Catalogul muzical al australienilor este cel mai bine vândut din tot portofoliul concernului Sony BMG Music Entertainment, din care face parte și Columbia Records. În America, AC/DC figurează printre primele 5 formații din istoria muzicii americane ierarhizate după volumul de vânzări, cu aproape 71 de milioane de albume comercializate.

Citește mai multe despre AC/DC
RECOMANDARE:Cumpără albume și materiale AC/DC

Deschide lista completă de discuri AC/DC (CD și vinyluri)

Mihai Anghel este ex- News Editor & Fotograf la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
AUDIO: Usher - "Good Kisser", primul single după 2 ani de pauză

Usher a dezvăluit primul său single după o pauză de 2 ani de la apariția pe piață a albumului "Looking...

Închide