Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Virgil Ianțu a lansat melodia "Praf de stele" - AUDIO

Cu ocazia atingerii pragului de 100.000 de fani pe Facebook, Virgil Ianțu a sărbătorit evenimentul prin publicarea pe canalul de YouTube a melodiei "Praf de stele", care este un cover Vița de Vie. Interpretată alături de Bucharest Jazz Orchestra, piesa este inclusă pe albumul "Ieri și Azi", care include alte 9 piese românești cunoscute, lansat luna trecută.

Publicat

pe

Virgil Ianțu
Virgil Ianțu │ FOTO: www.facebook.com

"Ieri și azi" este primul album solo al artistului și reprezintă o colecție de piese românești reprezentative pentru generații diferite de muzică și reorchestrate într-o manieră swing, un sound complet nou și accesibil publicului larg. Pentru reorchestrarea melodiilor, Virgil Ianțu a lucrat cu George Natsis iar "Praf de stele", este al doilea single, după "Ce bine că ești". Despre piesa lui Nicu Alifantis, artistul a declarat:

"Ce bine că ești" este o piesă pe care o iubesc foarte mult. Este scrisă și cântată în original de un om la care țin enorm, care m-a ajutat în viață și care a bucurat multe suflete de-a lungul timpului, inclusiv pe al meu. Având în vedere că nu a auzit piesa în această nouă variantă, sper că atunci când o va asculta, un mic zâmbet să ajungă și acolo în sufletul lui, mai ales că în acest moment, are mare nevoie de el.

Există muzică frumoasă românească, gata scrisă pentru a fi cântată și a fost cântată. Am început cu trecutul și am ajuns în prezent. Reorchestrațiile și interpretarea au, din punctul meu de vedere, haz, iar dorința mea este să ne bucurăm de piese românești apărute în perioade diferite, pe care le iubim, dar care poate că ne lipsesc în ultima vreme.

"Sper ca acest album, atunci cand se va lansa si il veti asculta, sa va placa si sa ajunga exact acolo unde i-am stabilit eu destinatia. Destinație spre care toți iubitorii de muzică bună ar trebui să se îndrepte".

Virgil Ianțu - "Praf de stele" (Vita de Vie)

Comentează

Trending