Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Roxen (2019)Eurovision 2020: Ascultă cele 5 piese propuse pentru a reprezenta România INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Mariza
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2020
Roxen (2019)Roxen va reprezenta România la Eurovision 2020 - Află-i povestea! INFO CONCERT:
Summer Well 2020

Viitorul AC/DC sub semnul întrebării

Vești nu tocmai bune pentru fanii trupei australienie AC/DC. Deși sunt doar zvonuri, se pare că viitorul formației stă sub semnul întrebării. Peter Ford, jurnalist la 3AW Melbourne, a declarat că trupa își va anunța în scurt timp retragerea iar turneul mondial precum și noul album sunt de domeniul trecutului.
Trupa AC/DC (Brian Johnson, Malcom Young, Angus Young, Phil Rudd)

Trupa AC/DC (Brian Johnson, Malcom Young, Angus Young, Phil Rudd)

Se pare că Malcom Young, membru fondator alături de Angus Young, s-a intors acasă în Australia pentru a fi alături de familie și nu mai dorește să sa continue cu AC/DC. Cu toate acestea solistul Brian Johnson dezvăluia pe 14 februarie 2014, cand a participat la un Grand Prix din Palm Beach, că AC/DC va începe înregistrările în mai 2014 într-un studio din Vancouver.

Johnson a declarat că viitorul turneu mondial AC/DC va marca împlinirea a 40 de ani de carieră iar trupa dorește să sărbătorească prin 40 de concerte, mulțumindu-le astfel fanilor pentru susținerea de lungă durată. Ultimul turneu al trupei a avut loc acum patru ani.

AC/DC a concertat o singură dată în România în 2010, când a strâns peste 60.000 de fani în Piața Constituției. Concertul a făcut parte din turneul de promovare a materialului “Black Ice” lansat în octombrie 2008. Discul a intrat direct pe prima poziție în topurile din peste 29 de țări și a înregistrat vânzări de peste 6 milioane de unități.

În luna septembrie 2012 AC/DC a lansat primul album live după o pauză de 20 de ani. Discul poartă numele “Live At River Plate” și conține înregistrări din cadrul celor trei concerte sold-out susținute în luna decembrie 2009 în Buenos Aires unde au fost înregistrați peste 200.000 de spectatori. La scurt timp după lansarea albumului s-a lansat cartea “Treasures Of AC/DC” publicată prin intermediul editurii Carlton Publishing.

Formată în 1973, trupa AC/DC a vândut peste 200 de milioane de albume în întreaga lume. Catalogul muzical al australienilor este cel mai bine vândut din tot portofoliul concernului Sony BMG Music Entertainment, din care face parte și Columbia Records. În America, AC/DC figurează printre primele 5 formații din istoria muzicii americane ierarhizate după volumul de vânzări, cu aproape 71 de milioane de albume comercializate.

AC/DC - "You Shook Me All Night Long"

Citește mai multe despre AC/DC
RECOMANDARE:Cumpără albume și materiale AC/DC

Deschide lista completă de discuri AC/DC (CD și vinyluri)

Mihai Anghel este ex- News Editor & Fotograf la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
ARTmania prezintă în premieră în România trupele 65daysofstatic și EF

ARTmania Festival Sibiu 2014 prezintă o nouă serie de concerte găzduite de Muzeul Național Brukenthal – Casa Altemberger Muzeul de...

Închide