Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

VIDEO: Jack White - "High Ball Stepper" dă gustul noului album "Lazaretto"

Cea mai plăcută păcăleală de anul acesta a venit de la Jack White. Fostul membru The White Stripes a dezvăluit pe 1 aprilie primul extras de pe noul album "Lazaretto". "High Ball Stepper" este o piesă instrumentală menită să incite curiozitatea fanilor până la lansarea single-ului oficial, ce va purta numele noului disc.

Publicat

pe

Jack White
Jack White │ FOTO: www.facebook.com

După un "Blunderbuss" clasat pe primul loc în topul Billboard, Jack White revine cu cel de-al doilea disc din carieră. "Lazaretto" va fi lansat în iunie 2014 sub egida propriei case de discuri, Third Man Records, primul gust al noilor compoziții Jack White fiind dat de piesa instrumentală "High Ball Stepper". Dezvăluită publicului pe 1 aprilie, melodia nu este nicidecum o păcăleală. Piesa poartă fără doar și poate amprenta fostului membru The White Stripes, riff-urile de chitară amintind fanilor motivul pentru care Jack White a fost plasat de revista Rolling Stone pe locul 17 în topul Celor mai buni chitariști ai tuturor timpurilor.

Pentru "High Ball Stepper", Jack White a colaborat cu o serie de instrumentiști brici: Carla Azar la tobe, Catherine Popper la bass, Lillie Mae Rische la tobe, Brooke Waggoner la pian, Ruby Amanfu la efecte vocale și tamburină.

În ce privește albumul "Lazaretto", titlul noului disc ar putea fi inspirat din istoria Italiei. Conform Oxford English Dictionary, termenul "lazaretto" a fost folosit pentru prima oară la mijlocul secolului al 16-lea în volumul "The Historie of Italie" al lui William Thomas. Scriitorul galez povestește în cartea sa despre o casă în apropiere de Veneția - lazaretto - unde erau tratați oamenii bolnavi de ciumă.

Recent, casa de discuri Third Man Records a anuntat că va relansa pe vinil o parte din single-urile aflate pe albumul "Elephant" semnat de către the White Stripes, iar acesta va conţine şi cover-uri semnate de Brendan Benson- "Good To Me", Blanche - "Who's To Say", Soledad Brothers - "St. Ides of March", alături de un live medley pentru "I Fought Piranhas" şi "Let's Build a Home."

Jack White - "High Ball Stepper" (Videoclip)

Trending