Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Elissa, cântăreață libaneză a cărei casă a fost distrusă de explozia din BeirutExplozia din Beirut declanșează reacții puternice printre artiști: "Nu-mi pot stăpâni furia" Neil Young live în Ziggodome Amsterdam, 2019Neil Young îl dă în judecată pe Donald Trump Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019Deep Purple nu are de gând să iasă prea curând la pensie Adrian Despot: "Vița de Vie - În corzi e cea mai bună producție a unui concert live în România" Serj Tankian (System Of A Down) Live (screenshot)Lineup-ul Download Festival 2021 - Nume mari din muzica rock, metal și alternative Alexandru AndrieșAlexandru Andrieș revine pe scenă, în septembrie va susține un concert în aer liber

Pixies a lansat un nou single, "Women of War" - AUDIO

Pe 20 aprilie, cu ocazia Record Store Day, Pixies a lansat melodia "Women of War". Single-ul se vinde într-o ediție limitată și poate fi ascultat mai jos.

Pixies

"Women of War", este extrasa de pe albumul "Indie Cindy", primul material discografic al americanilor în ultimii 23 de ani. Discul conține 13 piese produse de Gil Norton, care a colaborat cu trupa și pe "Doolittle" (1989), "Bossanova" (1990) și "Trompe le Monde" (1991), dar a lucrat și cu Patti Smith, Sum 41, Echo & the Bunnymen, Foo Fighters, Tribe, Jimmy Eat World, Dashboard Confessional, Feeder, The Distillers, Maximo Park, Counting Crows, Terrorvision, The Triffids, Del Amitri, James, The Feelers, The Beekeepers, General Fiasco și Span.

Record Store Day a început în 2007 în Statele Unite iar în prezent a devenit un eveniment global, sute de magazine din toată lumea lansând CD-uri și viniluri în ediție limitată. Este o zi în care ne amintim de formatul fizic, nu digital, al unui produs și ne face să conștientizăm câtă muncă se depune pentru realizarea lui, disc care de cele mai multe ori îl avem în calculator dintr-un simplu click. Record Store Day înseamnă să mergi într-un magazin dedicat și să cauți printre rândurile de muzică în speranța că vei găsi acel disc. Mai mult, este o zi în care poți să cunoști oameni ca tine, să interacționezi, să schimbi păreri și să legi prietenii. Sigur, și mediul virtual face asta dar nu la același nivel.

Pixies - "Women of War"

De când s-a reunit în 2004, trupa Pixies a lansat doar un single, “Bam Thwok” și un cover după Warren Zevon, “Ain’t That Pretty At All”. În 2013, grupul a revenit cu “EP-1″, așteptat cu mare nerăbdare de către fani. Acesta este primul material înregistrat de grup după mai bine de 20 de ani de pauză. În același timp, este și primul album fără membrul fondator Kim Deal, care a părăsit formația la începutul anului trecut. “Another Toe In The Ocean” a fost extras de pe “EP-1″ și a avut parte de un videoclip realizat de o echipă de animație din România. Apărut în ianuarie 2014, “EP-2″ este al doilea material din serie lansărilor independente. În plus, toate EP-urile se bucură de artwork-uri semnate de Vaughan Oliver.

Citește mai multe despre Pixies
Mihai Anghel este ex- News Editor & Fotograf la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Coldplay - "Midnight" (Giorgio Moroder Remix) - AUDIO

Giorgio Moroder, pionier al muzicii electronice și synth disco, a realizat un remix după una dintre noile piese Coldplay, "Midnight"....

Închide