Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Lenny Kravitz lansează un nou album - "Strut"

Lenny Kravitz va lansa pe 23 septembrie cel de-al 10-lea disc, intitulat "Strut". Spre deosebire de predecesorul său, "Black and White America" (2011), noul material va fi mult mai aspru și funky și este distribuit sub egida Kobalt Label Services.

Publicat

pe

Lenny Kravitz
Lenny Kravitz

Mai multe informații despre acest mult așteptat album vor fi oferite în scurt timp și rămâne să aflăm daca artistul va concerta la București, după ce și-a anulat show-ul din 2012 din cauza unor probleme contractuale.

Lenny Kravitz este unul din cei mai proeminenți muzicieni ai tuturor timpurilor. S-a născut pe 6 mai 1964 în New york City iar muzica lui conține elemente din curentele soul, hard rock, folk R&B, reggae și funk din anii ’60 – ’70. Influențat de artiști de jazz precum Ella Fitzgerald, Sarah Vaughan sau Miles Davis a învățat de mic să cânte la chitară și pian, iar în 1980 se mută la New York pentru a urma o carieră muzicală. Lenny Kravitz devine cunoscut după ce compune, alături de Ingrid Chavez, piesa “Justify my Love” care este inclusă pe albumul “Immaculate Collection” lansat în 1990 de Madonna.

În 1993 lansează cel de-la 3-lea album, intitulat “Are you gonna go my way”, ce îi aduce două nominalizări la premiile Grammy 1994 și două nominalizări la premiile MTV Video Music Awards 1993. Patru ani mai târziu apare discul 5, Lenny Kravitz, ce îi aduce două premii Grammy. Discul s-a vândut în peste 6 milioane de unități și a intrat direct pe locul 5 în topul Billboard 200. Au urmat alte patru albume la fel de bine primite de public, dar și de criticii de specialitate iar în 2002 avea în palmares patru premii Grammy consecutive, stabilind un record al categoriei “Best Male Rock Vocal Performance”.

Lenny Kravitz - "I Belong To You"

Comentează

Muzică nouă

Lenny Kravitz a lansat piesa "Human", plină de optimism şi meditativă

Lenny Kravitz a lansat încă o piesă cu sunet de imn, "Human", pe care meditează plin de optimism cu privire la ceea ce înseamnă să fii uman. Melodia este un single de pe albumul "Blue Electric Light", care se lansează pe 24 mai 2024.

Publicat

pe

Videoclip Lenny Kravitz Human
Videoclip Lenny Kravitz Human │ FOTO: Lenny Kravitz

Primul single lansat de Lenny Kravitz de pe noul album a fost "TK421", al cărui nume face aluzie la "Star Wars". Icon rock al anilor '90, câştigător de premii Grammy şi omul care a compus mega hituri pentru Madonna, Kravitz ne pregăteşte un album dublu pentru 2024. Ca de obicei, muzicianul a cântat la majoritatea instrumentelor de pe acest material.

Doar chitaristul Craig Ross l-a ajutat la anumite segmente. Întregul LP a fost compus şi înregistrat în casa din Bahamas a artistului.

Iată ce a spus Kravitz într-un interviu cu American Songwriter:

"Human este despre noi ca fiinţe spirituale, care trăiesc existenţa umană, cu tot ceea ce implică ea. Când te opreşti din a încerca să faci pe plac tuturor şi să faci ce îşi doresc alţii să faci. Când devii tu însuţi îţi găseşti calea. Cat de eliberator e sta. Acesta e mesajul piesei. "

Kravitz aniversează 60 de ani pe 26 mai şi este fiul actriţei Roxie Roker şi al jurnalistului Sy Kravitz. A crescut în New York, un melanj de rase, culturi şi tradiţii. De alfel asta a influenţat şi albumul său de debut "Let Love Rule", din 1989.

"Blue Electric Light" este albumul de studio cu numărul 18 din cariera solo a lui Lenny Kravitz. Este precedat de "Raise Vibration", care a sosit în 2018. Iniţial LP-ul trebuia să vină pe 15 martie 2024, dar Lenny a preferat să amâne lansarea, fiind implicat în proiecte de comemorare a activisului Bayard Rusin. Noul disc are 12 piese, iar "TK421" s-a viralizat prin videoclipul în care Lenny apare nud.

Citește în continuare

Trending