Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Serj Tankian (System Of A Down) Live (screenshot)Lineup-ul Download Festival 2021 - Nume mari din muzica rock, metal și alternative Alexandru AndrieșAlexandru Andrieș revine pe scenă, în septembrie va susține un concert în aer liber Stevie NicksStevie Nicks ne roagă să purtăm măști: "Vă rog, nu abandonați lumea asta" James Hetfield la volanul uneia dintre mașinile sale de colecțieJames Hetfield este onorat că Muzeul Petersen îi expune mașinile, chiar dacă îi este dor "să fie în preajma lor" Poster Gărâna Jazz Festival 2020Gărâna Jazz Festival 2020 - programul complet și condițiile de desfășurare Toni Cornell cântând ”Black” de la Pearl Jam în cadrul Lollapalooza 2020Fiica lui Chris Cornell a realizat un cover răvășitor după Pearl Jam - VIDEO

Foo Fighters lansează un album dur și neobișnuit

Foo Fighters se află în studio, alături de producătorul Butch Vig (Garbage), unde înregistrează un nou album. Cel de-al 8-lea album care este gata în proporție de 50% și este programat spre lansare în această toamnă.

Foo Fighters

2014, este anul formației Foo Fighters care se pregătește să revină cu un nou material discografic. Trupa lucrează intens la cel de-al 8-lea album care este gata în proporție de 50%. Informația vine chiar de la producătorul Butch Vig (Garbage) care care a declarat:

"Am înregistrat în mai multe locații și suntem la jumătatea drumului. Totul merge bine iar sound-ul discului este diferit și transmite un mesaj nou, față de ce a făcut trupa până acum. Este o provocare dar în același timp deosebit de interesant și captivant".

La începutul anului Dave Grohl dezvăluia:

"Știu ce va ieși și sincer cred că întreg conceptul sună nebunește. Oamenii vor fi surprinși de ce vor asculta".

Se pare că discul este programat spre apariție în aceasta toamna urmat de turneul de promovare prin care trupa sărbătorește și 20 de ani de la înființare. Rămâne de văzut dacă acest lucru se va întâmpla având în vedere ca liderul trupei, Dave Grohl (Nirvana), este foarte ocupat. A lansat filmul documentar Sound City Studios, a înregistrat alături de Queens of the Stone Age, a regizat ultimul videoclip Soundgarden, “By Crooked Steps” și așteaptă al treilea copil.

Ultimul album Foo Fighters este “Wasting Light” din 2011. Materialul a fost înregistrat chiar în garajul lui Grohl din Encino, California și s-a folosit doar echipament analogic. Nu au mai existat corecturile de post-producție, astfel că trupa a repetat piesele timp de o lună. Partea de producție a fost realizată de același Butch Vig. În contrast cu experimentele muzicale de pe celelalte albume, pe “Wasting Light”, grupul s-a îndreptat către un sunet mai dur și mai crud. Majoritatea versurilor au fost compuse de Dave Grohl care reflectează asupra vieții sale și a viitorului.

Foo Fighters - "These Days"

Citește mai multe despre Dave GrohlFoo Fighters
Mihai Anghel este ex- News Editor & Fotograf la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Lykke Li a lansat o piesă nouă, "Gunshot" - AUDIO

Lykke Li a dezvăluit cel de-al treilea single de pe noul album "I Never Learn". Ca și celelalte piese de...

Închide