Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Roxen (2019)Eurovision 2020: Ascultă cele 5 piese propuse pentru a reprezenta România INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Mariza
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2020
INFO CONCERT:
Summer Well 2020
INFO CONCERT:
Neversea 2020

David Gilmour cântă în piesa lui Ben Watt - "The Levels" - VIDEO

Ben Watt, fost membru al duo-ului Everything but the Girl, s-a reîntors în studioul de înregistrări, pregătind lansarea celui de-al doilea album solo după o pauză de 30 de ani. Pentru a stârni curiozitatea publicului, artistul l-a cooptat pe David Gilmour. Fostul membru Pink Floyd cântă alături de Watt o versiune acustică a noii piese "The Levels".
Ben Watt și David Gilmour - ”The Levels”

Ben Watt și David Gilmour - ”The Levels”

În 1983, Ben Watt lansa primul său album solo, "North Marine Drive". În paralel cânta alături de Tracey Thorn în trupa Everything but the Girl. Activitatea formației s-a încheiat în urmă cu 14 ani, în această perioadă Ben Watt lucrând ca producător, DJ și prezentator radio la BBC 6 Music.

După 30 de ani de la primul său album solo, Watt este pregătit să revină cu un nou material - "Hendra". Albumul va apărea pe piață pe 29 aprilie, prima piesă dezvăluită fiind "The Levels".

"Povestea piesei este plasată în zona joasă a Somerset Levels. Acolo s-a căsătorit sora mea în 2004", a explicat Ben Watt, adăugând "Melodia este despre modul în care reușim să facem față pierderii unei persoane dragi. Sora mea s-a stins din viață în 2012. Am scris piesa pentru soțul ei. Dacă asta v-ar transmite ideea că este o melodie tristă, vă pot spune că versurile vorbesc totodată despre acceptare și capacitatea de a fi suficient de puternic pentru a merge mai departe."

Pentru înregistrarea versiunii acustice "The Levels", Ben Watt l-a cooptat pe David Gilmour. Fostul membru Pink Floyd a hotărât să se implice în acest proiect imediat ce a ascultat piesa.

"L-am cunoscut (pe David Gilmour) întâmplător, chiar înainte de a începe înregistrările pentru album. Ne-am înțeles bine. M-am gândit că rezonanța puternică a chitării sale ar fi grozavă pentru această piesă. El a iubit melodia și a hotărât să mă acompanieze prin slide guitar și voce secundară."

Ben Watt și David Gilmour - "The Levels"

De curând, David Gilmour a început să lucreze la cel de-al patrulea album solo alături de David Crosby și Graham Nash. Noul material discografic vine după o pauză de 7 ani, ultimul disc, "On an Island", fiind lansat în 2006.

Citește mai multe despre Ben WattDavid Gilmour
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Moartea lui Kurt Cobain, reanalizată în "Soaked In Bleach" - TRAILER

Chiar dacă au trecut 20 de ani de la moartea solistului Nirvana, subiectul este în continuare exploatat. Un nou documentar...

Închide