Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Roxen (2019)Eurovision 2020: Ascultă cele 5 piese propuse pentru a reprezenta România INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Mariza
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2020
Roxen (2019)Roxen va reprezenta România la Eurovision 2020 - Află-i povestea! INFO CONCERT:
Summer Well 2020

Concertul de jazz Dhafer Youssef se apropie de sold out

Au mai rămas doar câteva zile până la concertul Dhafer Youssef 4tet şi foarte puține bilete pentru un eveniment ce se anunță sold out. Artistul originar din Tunisia va concerta la Sala Radio pe 10 aprilie, urmând a fi acompaniat pe scenă de Kristjan Randalu la pian, Phil Donkin la contrabas și Chander Sardjoe la tobe.

Dhafer Youssef

"Dacă m-aş fi născut în Africa aş fi bătut la tobe. Dacă eram din New York aş fi cântat la saxofon. Dar s-a întamplat să mă nasc în Tunisia, aşa că voi cânta la oud."

În Tunisia anulor ’70, micul Dhafer Youssef îşi construia singur propriul oud, un instrument muzical tradițional arab, pentru ca la 19 ani să ajungă la Viena unde îşi continuă studiile muzicale şi devine un virtuoz al acestui instrument, considerat strămoşul chitarei acustice. Nominalizat la BBC Music Awards For World Music în 2006, artistul tunisian mărturiseşte că îşi imagineaza muzica sa ca pe o coloană sonoră a unui film personal, proiectat doar în imaginația sa, în care personajul principal este mereu în căutarea spiritului.

Captivat de jazz încă din copilărie, Dhafer Youssef duce sunetul local al instrumentului său într-un spațiu universal. Şi nu e singurul său instrument. Vocea sa, care cândva răsuna din vârful unui minaret din oraşul natal, e acum purtată spre noi experimente contemporane. Au acompaniat-o, în diverse colaborări, artişti importanți precum Paolo Fresu, Nils-Petter Molvaer, Tigran Hamasyan, Eivind Aarset, Bugge Wesseltoft, Omar Sosa, Uri Caine, Jon Hassell sau Markus Stockhausen.

Dhafer Youssef - "Soupir Eternel"

Dhafer Youssef promovează la București ultimul album de studio, intitulat "Birds Requiem", la care a contribuit şi celebrul trompetist norvegian Nils Petter Molvaer. Alături de artistul tunisian vor mai evolua Kristjan Randalu - pian, Phil Donkin - contrabas și Chander Sardjoe - tobe.

Concertul Dhafer Youssef de la Sala Radio începe la ora 20:00, iar accesul în sală se face începând cu ora 19:30. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toată durata concertului.

Biletele pentru acest eveniment au prețuri cuprinse între 80 și 140 de lei şi pot fi achiziţionate prin reţeaua Eventim.

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre Dhafer Youssef
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
VIDEOCLIP: Mandinga și Fly Project - "Hello" dintr-o bază militară

Mandinga și Fly Project au dezvăluit videoclipul noului single "Hello". Filmat într-o bază militară, clipul este regizat de Alex Ceaușu...

Închide