Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Public concertFestivalurile și concertele mari nu pot reveni mai devreme de 1 septembrie, a indicat ministrul Culturii Andrea Bocelli a avut coronavirus; Virusul i-a infectat şi familia Cum ar arăta un concert Bike-InConcertele Bike-In ar putea fi o variantă mai bună în reluarea activității concertistice, spun experții INFO CONCERT:
Neversea 2020
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Avishai Cohen

Coldplay - "Midnight" (Giorgio Moroder Remix) - AUDIO

Giorgio Moroder, pionier al muzicii electronice și synth disco, a realizat un remix după una dintre noile piese Coldplay, "Midnight". Cunoscutul producător italian a lucrat recent cu Daft Punk pentru premiatul album "Random Access Memories ".

Coldplay (foto: Anton Corbijn)

Deși remixurile nu aduc întotdeauna îmbunătățiri de sound pieselor originale, atunci când Giorgio Moroder este cel care își pune amprenta pe noua versiune a melodiei nu mai poate fi vorba de vreo suspiciune în privința atenției la detalii sau a calității mixajului. Producătorul italian este considerat unul dintre ele mai influente persoane de pe platforma muzicii electronice, fiind un pionier al ramurii synth disco. În 1970 punea bazele propriei case de discuri, Oasis Records, începând să colaboreze apoi cu artiști precum Donna Summer, Led Zeppelin, Queen, Elton John sau David Bowie.

Moroder are în palmares 3 premii Oscar, pentru muzica de pe coloana sonoră a filmului "Midnight Express" (1978), piesa "Flashdance...What a Feeling", din "Flashdance" (1983) și piesa "Take My Breath Away", din "Top Gun" (1986). Din colecția de distincții nu puteau lipsi nici premiile Grammy. Producătorul italian are 4 la număr, ultimul fiind câștigat pentru contribuția adusă albumului "Random Access Memories ", lansat în 2013 de Daft Punk.

Remixul realizat de Giorgio Moroder pentru piesa "Midnight" de la Coldplay poartă amprenta anilor de experiență ai producătorului. În cele 8 minute și 39 de secunde melodia prinde un contur diferit comparativ cu forma sa originală, remixul în sine putând fi considerat in single distinct. Noua versiune poate fi achiziționată de pe iTunes la prețul de 1.29 euro.

"Midnight" este extrasă de noul album Coldplay, "Ghost Stories", ce va fi lansat pe 19 mai. Single-ul cu un sound electro pronunțat a anunțat noi influențe în muzica trupei britanice, aceasta fiind prima piesă dezvăluită de pe cel de-al șaselea disc al formației.

Coldplay - "Midnight" (Giorgio Moroder Remix) - AUDIO

Citește mai multe despre ColdplayDaft Punk
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Sebastian Bach - "All My Friends Are Dead" - VIDEOCLIP

După o pauză de 3 ani, fostul solist Skid Row, Sebastian Bach, a revenit în atenția fanilor cu un nou...

Închide