Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Roxen (2019)Eurovision 2020: Ascultă cele 5 piese propuse pentru a reprezenta România INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Mariza
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2020
Roxen (2019)Roxen va reprezenta România la Eurovision 2020 - Află-i povestea! INFO CONCERT:
Summer Well 2020

Coldplay - "Magic" (Making Of) - VIDEO

Uneori, chiar și după ce trucurile îți sunt explicate, magia rămâne. Noul videoclip al trupei Coldplay beneficiază de atingerea artistică a regizorului Jonas Åkerlund, vocea caldă și carisma solistului Chris Martin, senzualitatea actriței Ziyi Zhang, și nu în ultimul rând de fiorii iubirii. Cu alte cuvinte, e literalmente "Magic". Cum s-a ajuns la acest efect, puteți vedea în making of-ul din articol.

Coldplay - "Magic" (Making of)

"Magic" este prima poveste Coldplay de pe albumul  "Ghost Stories". Single-ul extras de pe cel de-al șaselea material de studio al formației britanice vine cu o abordare nouă în materie de sound, încorporând influențe de synth rock și post-Britpop. Compoziția a primit aprecieri din partea criticilor, riff-urile ”prăfuite” de bas și falsetto-ul lui Chris Martin fiind considerate de bun augur în contextul reîmprospătării direcției muzicale a trupei.

Pentru videoclip, Coldplay a ales o călătorie în timp. Prin scenariul lui Jonas Åkerlund, regizor din liga greilor industriei (a colaborat cu The Rolling Stones, Metallica, Madonna, etc), magia capătă o formă artistică. Oferind un tribut filmelor mute, narația se face prin versurile piesei și câteva intervenții de replici răzlețe. Umorul este codimentul principal, clipul parodiind stilul cinematografic al filmelor de la început de secol 20.

Erou și personaj negativ deopotrivă, Chris Martin joacă în videoclip două roluri: cel al asistentului de magician, îndrăgostit de fermecătoarea Zhang Ziyi (Cecile), și cel al soțului gelos (Claude). În final, iubirea învinge, magia fiind metafora folosită pentru a exprima modul nedeslușit prin care acest sentiment face ca imposibilul să devină posibil.

Single-ul "Magic" este extras de pe albumul "Ghost Stories", ce va fi lansat pe 19 mai sub egida Parlophone Records. Până atunci discul poate fi precomandat de pe iTunes.

Tracklist "Ghost Stories" 

  1. 'Always In My Head'
  2. 'Magic'
  3. 'Ink'
  4. 'True Love'
  5. 'Midnight'
  6. 'Another's Arms'
  7. 'Oceans'
  8. 'A Sky Full Of Stars'
  9. 'O'

Coldplay - "Magic" (Making Of)

Coldplay - "Magic" video shoot photo slideshow

Citește mai multe despre Coldplay
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Carlos Santana a lansat "La Flaca" ft. Juanes - VIDEOCLIP

Carlos Santana, în vârstă de 66 de ani, va lansa pe 6 mai 2014 noul album, intitulat "Corazon". Este primul...

Închide