Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Basistul Duff McKagan, din nou pe scenă cu Guns N’ Roses - VIDEO

Basistul Duff McKagan, membru fondator al formației Guns N' Roses, s-a alăturat din nou trupei părăsite în 1993 cu prilejul turneului din America de Sud. Urmăriți înregistrări din concertul de la Buenos Aires de pe 6 aprilie.

Publicat

pe

Basistul Duff McKagan alături de Guns N' Roses în Buenos Aires pe 6 aprilie2014
Basistul Duff McKagan alături de Guns N' Roses în Buenos Aires pe 6 aprilie2014 │ FOTO: Katarina Benzova

Basistul Duff McKagan a revenit temporar alături de Axl Rose, ținându-i locul lui Tommy Stinson, care concertează cu cealaltă trupă a sa, The Replacements, la festivalul Coachella și Shaky Knees Music Festival. "Înlocuirea" este valabilă pentru 5 concerte, Stinson urmând să revină la post pe 13 mai, la Betleem. Show-urile în cauză nu erau în program la data confirmării pentru The Replacements. Astfel, fanii Guns N' Roses din America de Sud îi pot urmări pe Duff și Axl pentru prima dată împreună într-un concert întreg de la plecarea basistului din 1993.

Următoarele concerte Guns N' Roses cu Duff McKagan pe postul de basist vor avea loc în Asuncion (Paraguay), La Paz (Bolivia), Recife și Fortalez (Brazilia). La Buenos Aires, trupa a cântat 35 de piese, printre care două coveruri cu Duff McKagan pe post de solist vocal: "Attitude" (Misfits) și  "Raw Power" (The Stooges). Setlistul poate fi consultat mai jos, iar interpretarea vocală a lui Duff a fost surprinsă într-un video pe youtube.

McKagan a revenit pe scenă alături de Axl Rose pentru prima dată în 17 ani cu prilejul unui concert din Londra pe 14 octombrie 2000. În 2011, cei doi au mai cântat împreună în Vancouver și Seattle, dar niciodată nu a fost vorba de un concert cap-coadă.

Setlistul Guns N'Roses alături de Duff McKagan

  1. Chinese Democracy
  2. Welcome to the Jungle
  3. It’s So Easy
  4. Mr. Brownstone
  5. Estranged
  6. Rocket Queen
  7. Nice Boys (cover Rose Tattoo)
  8. Attitude (cover Misfits) (Duff McKagan la voce, prima dată din 1993)
  9. Raw Power (cover The Stooges) (pentru prima dată live)
  10. My Michelle
  11. Better
  12. Guitar Solo (Richard Fortus)
  13. Live and Let Die (cover Wings)
  14. This I Love
  15. Piano Solo (Dizzy Reed)
  16. Catcher in the Rye
  17. You Could Be Mine
  18. DJ Ashba Guitar Solo (La Bella Vita)
  19. Sweet Child O’ Mine
  20. Jam (“Babe I’m Gonna Leave You” - Led Zeppelin)
  21. November Rain
  22. Abnormal (cover Bumblefoot)
  23. Don’t Cry for Me Argentina (cover  Julie Covington)
  24. Don’t Cry
  25. Used to Love Her
  26. Civil War
  27. Shackler’s Revenge
  28. Knockin’ on Heaven’s Door (cover Bob Dylan)
  29. Jam
  30. Nightrain
    BIS:
  31. Jam
  32. Patience
  33. The Seeker (cover The Who)
  34. Jam
  35. Paradise City

VIDEO: Duff McKagan alături de Guns N’ Roses - "Attitude" (Misfits)

VIDEO: Guns N’ Roses - Live and Let Die (cover Wings)

VIDEO: Guns N’ Roses -  Civil War (Buenos Aires, 6.04.2014)

Comentează

Muzică nouă

Guns N' Roses a lansat piesa "The General", cu o chitară delicioasă

Guns N' Roses tocmai a lansat o piesă nouă, "The General", care sună teribil de mult a început de ani '90. Track-ul a debutat prin Geffen Records și este un B Side de pe single-ul în ediție limitată "Perhaps", care a sosit pe vinil de 7 inch.

Publicat

pe

Coperta Single Guns N Roses The General
Coperta Single Guns N Roses The General │ FOTO: Guns N Roses

Guns N' Roses cântase deja live în premieră acest track pe 2 noiembrie 2023, în cadrul Hollywood Bowl in Los Angeles. Melodia a fost prezentată de către solistul Axl Rose drept "o piesă care nu a mai fost interpretată și ar putea fi foarte interesantă". Ca și "Perhaps", "The General" a fost compusă în cadrul sesiunii nesfârșite "Chinese Democracy".

Imediat peste TOOL și al său "Fear Inoculum", așteptat 13 ani există "Chinese Democracy", poate albumul cu cea mai lungă așteptare din istorie. Între "The Spaghetti Incident" din 1993 și "Chinese Democracy" au trecut nu mai puțin de 15 ani.

S-a vorbit despre acest single în cadrul unor interviuri acordate de toboșarul GNR Bryan "Brain Mantia", care a scris unele dintre melodii și le-a dat numele. A colaborat cu fostul solist Skid Row Sebastian Bach la ele. În 2008, pe când acorda un interviu celor de la Rolling Stone, Sebastian a spus că Axl a descris "The General" ca "o melodie lentă, care toacă sunetele". Era considerată un soi de sequel pentru "Estranged", melodie de pe "Use Your Illussion II".

Bach spunea și că e "The General" este una dintre piesele sale preferate și una dintre cele mai metal piese pe care îl auzise pe Axl cântând-o. Mai ales că trebuia să înalțe mult vocea și să atace agresiv track-ul. Ultimii 3 ani au fost generoși cu fanii Guns N' Roses, care au avut parte de single-uri noi, precum "Hard Skool", "Absurd", "Perhaps".

Noi i-am văzut pe Axl, Slash and co pe Arena Națională în vara lui 2023, pentru 3 ore de transpirație și travaliu și o surpriză plăcută per total. Părerile despre sonorizare au fost împărțite, dar efortul nu-l ia nimeni muzicienilor.

Citește în continuare

Trending