Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Roxen (2019)Eurovision 2020: Ascultă cele 5 piese propuse pentru a reprezenta România INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Mariza
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2020
Roxen (2019)Roxen va reprezenta România la Eurovision 2020 - Află-i povestea! INFO CONCERT:
Summer Well 2020

ARTmania prezintă în premieră în România trupele 65daysofstatic și EF

ARTmania Festival Sibiu 2014 prezintă o nouă serie de concerte găzduite de Muzeul Național Brukenthal – Casa Altemberger Muzeul de Istorie în perioada 7-9 august 2014. Două proiecte senzaționale vor deschide un nou capitol la cea de-a noua ediție a festivalului: 65daysofstatic din Sheffield – Marea Britanie și EF din Gothenburg dau startul Scenei Altemberger, o zonă dedicată celor mai noi evoluții ale scenei rock contemporane.

65daysofstatic

65daysofstatic, trupa britanică de post şi math-rock, are o istorie cu cinci albume de studio şi un soundtrack: The Fall of Math, One Time For All Time, The Destruction of Small Ideas, We Were Exploding Anyway, Wild Light şi Silent Running. 65daysofstatic se caracterizează prin sunete la fel de speciale şi distincte precum numele lor. Fiecare parte din concertele lor, de la muzicalitate la lumini, se remarcă printr-o execuţie excepţională, un amănunt esențial în definirea acestui proiect. Mix-ul extraordinar de post şi math-rock este puternic şi captivant de la primul până la ultimul minut. Concertul 65daysofstatic va avea loc în seara de joi, 7 august 2014.

Trupa suedeză EF s-a format în 2003, iar în 2006 albumul de debut “Give Me Beauty…Or Give Me Death” şi piesa “Hello Scotland” au propulsat proiectul în rândul numelor post-rock care contează, concertând în multe părţi ale Europei. Experienţa şi încrederea pe care au câştigat-o în urma acestor concerte le-au deschis drumurile spre Asia şi Rusia. I-au modelat, devenind ceea ce sunt azi – o trupă explozivă, purificatoare, energică. Progres. Experiment. Concentrare. Acestea sunt cele trei cuvinte cheie pentru una dintre cele mai perseverente apariţii europene.

Deși trupa a evoluat în timp de la genul hardcore la cel cu accente de post rock, EF şi-a păstrat de-a lungul anilor abordarea hardcore, într-un mod original, propriu. Punând bazele propriei case de discuri, And the Sounds Records, proiectul a ajuns să vândă mii de albume în întreaga lume, al treilea material, “Mourning Golden Morning”, lansat în 2010, fiind cel care i-a adus o şi mai mare audienţă. Albumul este definitoriu prin acurateţea sunetelor, piese intense, foarte bine articulate şi minunat îmbinate.

Anul 2013 a marcat un deceniu de existenţă a trupei, ocazie cu care a lansat cel de-al patrulea album de studio – Ceremonies. Acesta a dovedit, încă o dată, că EF face cinste genului pe care îl reprezintă. EF îmbină elemente distincte aşa cum nu te aştepţi și oferă muzicii lor un aer proaspăt, încărcat de inspiraţie. Cel mai nou album nu este pur şi simplu ceremonios, nu te face să sărbătoreşti, ci este sărbătoarea însăşi. Trupa va urca pe scena Altemberger vineri, 8 august 2014.

Preţul unui abonament pentru toate cele trei zile de concerte ale scenei Altemberger este de 110 de lei, iar prețul unui concert este de 50 lei. Încă o trupă va completa lista celor care vor urca pe scena de la Muzeul Național Brukenthal - Casa Altemberger Muzeul de Istorie şi va fi anunţată în curând.

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre 65daysofstaticEF
Mihai Anghel este ex- News Editor & Fotograf la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Inna - "Cola Song" (feat. J Balvin) - VIDEOCLIP

Inna a dezvăluit videoclipul primului single înregistrat sub egida Atlantic Records. "Cola Song" este o piesă de vară lansată în...

Închide