Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Alternosfera are un nou basist - Dima Scripnic l-a înlocuit pe Vikosh

Alternosfera a anunțat o nouă schimbare în componența trupei. Basistul Victor Coshparmak (Vikosh) a fost înlocuit de Dima Scripnic.

Publicat

pe

Dima Scripnic / Vikosh

Alternosfera a făcut un anunț neașteptat. Victor Coshparmak, zis Vikosh, a fost înlocuit de Dima Scripnic. Fără explicații privind această schimbare de componență, trupa îi urează bun venit noului basist.

"Bine ai venit, Dima Scripnic!
Alternosfera anunță o schimbare în componență. Noul nostru basist este Dima Scripnic." - Alternosfera

Dima Scripnic sau Dimitri Scripnic a cântat în trupa Dusty Baron/Latecomer, proiect înființat de Eugen Kara și Cristofor Aldea-Teodorovici în Republica Moldova. Formația încorporează numeroase influențe în muzica sa: classică, jazz, funk, rock și disco. Pe lângă numeroasele releasuri digitale, proiectul a fost primit călduros de mulți ascultători, printre care și muzicologul Gilles Peterson (BBC Radio rezident), mereu un suporter fidel alături de Danilo Plessow (MCDE), Rainer Trueby (Trueby Trio).

Dusty Baron/Latecomer Live

De-a lungul anilor, Alternosfera a trecut prin multe modificări de componență, singurii membri neschimbați de la formarea trupei fiind Marcel Bostan și Marin Nicoară. Recent, trupa a împlinit 15 ani de la prima repetiție, eveniment sărbătorit printr-un concert în Colectiv.

Trupa pregătește momentan lansarea unui nou album, cu un nou concept. Într-un interviu acordat InfoMusic, solistul Marcel Bostan a dezvăluit că au intervenit anumite modificări în programul formației, care i-au determinat să renunțe la ideea combinării dintre muzică și video pentru a lansa în schimb un album integru.

După “Epizodia” am spus că vrem să scoatem partea a treia care să fie un fel de combinație între muzică și video. Însă din cauza celor întâmplate vara și fiindcă ne-am abătut de la grafic am decis sa facem a treia parte ca un album integru. Cred că un nou album, un nou concept ne așteaptă în 2015, dar să vedem cum trece anul și să ducem la un final ceea ce avem de făcut acum.

Concerte & turnee

Alternosfera anunță primul turneu acustic din istoria trupei - PROGRAM

Alternosfera își încântă fanii cu un proiect în premieră în cariera formației. Este vorba de un turneu acustic, cu evenimente muzicale în șapte orașe din România și unul în Chișinău. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Alternosfera la Opera Nationala Romana 2022
Alternosfera la Opera Nationala Romana 2022 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Povestea programului unplugged a început în urmă cu trei ani, când trupa a încercat o rearanjare a pieselor sale într-un format acustic. Tot experimentând cu diferite instrumente și structuri, Alternosfera a creat conceput Theatroll - Corbul Troian, unde piese din discografia trupei au fost reinterpretate și cântate alături de orchestră pe cele mai mari scene de teatru. Acum, Alternosfera vine în fața fanilor cu primul program acustic.

Cu această ocazie, Alternosfera va ajunge în mai multe orașe din România, chiar și în cele mai mici, unde nu ar fi putut ajunge cu versiunea electrică. În centrul atenției vor sta piese care nu se regăsesc foarte des în concertele electrice, dar care sunt foarte așteptate de fani.

Trupa a gândit un playlist în care piesele care au fost interpretate în concertele Theatroll - Corbul Troian să nu se regăsească în concertele unplugged. Alternosfera nu a uitat de hit-urile care i-au adus aprecierea fanilor de pretutindeni, astfel că o parte dintre acestea se vor auzi acustic.

Program turneu acustic Altenosfera

Citește în continuare

Trending