Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Alternosfera, OCS, Luna Amară și Niște băieți, pe scenă la Arenele Romane

Cea de a doua ediție a evenimentului „Înregistrat în Romania” va avea loc pe 30 mai 2014, la Arenele Romane. Evenimentul dedicat rockului va aduce pe aceeași scenă unele dintre cele mai îndrăgite trupe de rock și alternativ: Alternosfera, Omul cu Șobolani, Luna Amară, Niște Băieți.

Publicat

pe

Alternosfera

În ultimii ani, scena de rock alternativ din România este dominată de o trupă de rock din... Republica Moldova. Alternosfera a lansat în octombrie 2012 și martie 2013 două albume, „Virgula” și „Epizodia”, părți integrante ale unui triptic conceptual al formației, care se va numi chiar „Epizodia”. Albumele au fost susținute de turnee de promovare care au adunat peste 50.000 de spectatori. Cea mai recentă distincție primită de către trupă a fost Premiul Best Romanian Alternative Rock Band 2013, premiu oferit de Metalhead.

Alternosfera - "Epizodia"

Luna Amară este cea mai complexă și mai controversată apariție muzicală a scenei rock românești din anii 2000 încoace. Cenzurată din cauza opiniilor politice tranșante, Luna Amară și-a format un public al său, un public care vrea să înțeleagă mai mult, care vrea să se implice mai mult. De-a lungul timpului, trupa a apărut pe prima pagină a mai multor cotidiene naționale, datorită unor probleme de cenzură ivite la Cluj, Bacău și Alba-Iulia, dar și datorită unei interpretări pline de semnificații politice la Stufstock Vama Veche, în direct pe postul național de televiziune.

Luna Amară - "Pietre în Alb"

Omul cu Șobolani, una dintre cele mai longevive trupe de rock alternativ din România, a luat naștere în 1997 la Constanța, din inițiativă lui Dan Amariei, numele trupei venind de la celebra carte omonimă a lui Sigmund Freud. „Razna”, „Ne punem în cap”, „(Dez)orientat”, „Mainile sus”, „Ajutor”, ”2 beri goale” sau „Inca o glumă proasta” fiind reprezentative pentru fanii genului. După 16 ani de căutări, 8 albume lansate și 27 de videoclipuri la activ, Omul cu Șobolani au lansat în 2013 un nou material discografic. „Marea Cautare” este numele albumului lansat în toamnă, un album-manifest prin care „sobolanii” reușesc să-și scoată ascultătorii din zona de confort.

Omul cu Șobolani - "Pandora"

Niște Băieți au pus pe ritmuri de punk-rock șlagărele românești ale anilor ’80. „Lasa-mi toamnă pomii verzi”, „Deschideti poarta soarelui”, „Un copac cu flori” sunt numai câteva dintre piesele cântate în concerte. Fără muzica anilor „de aur” a epocii comuniste, viețile noastre ar fi fost măcar un pic mai amare și acesta este unul dintre motivele pentru care proiectul Niște Băieți dorește să aducă în inimile generațiilor tinere marile hituri ale acelor vremuri și să readucă în lumina reflectoarelor marii compozitori ai unor generații pierdute.

Niște băieți - "Cu mine de-ai fi"

Pentru evenimentul „Înregistrat în Romania” de la Arenele Române, biletele se vor putea achiziționa începând cu data de 29 aprilie la următoarele prețuri:

  • 25 lei - early bird, până în 18 mai 2014
  • 35 lei - în perioada 19 mai - 30 mai 2014
  • 45 lei - at the door

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte vineri, 30 mai 2014

Înregistrat în România #2

Loc
Arenele Romane

Concerte & turnee

Alternosfera anunță primul turneu acustic din istoria trupei - PROGRAM

Alternosfera își încântă fanii cu un proiect în premieră în cariera formației. Este vorba de un turneu acustic, cu evenimente muzicale în șapte orașe din România și unul în Chișinău. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Alternosfera la Opera Nationala Romana 2022
Alternosfera la Opera Nationala Romana 2022 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Povestea programului unplugged a început în urmă cu trei ani, când trupa a încercat o rearanjare a pieselor sale într-un format acustic. Tot experimentând cu diferite instrumente și structuri, Alternosfera a creat conceput Theatroll - Corbul Troian, unde piese din discografia trupei au fost reinterpretate și cântate alături de orchestră pe cele mai mari scene de teatru. Acum, Alternosfera vine în fața fanilor cu primul program acustic.

Cu această ocazie, Alternosfera va ajunge în mai multe orașe din România, chiar și în cele mai mici, unde nu ar fi putut ajunge cu versiunea electrică. În centrul atenției vor sta piese care nu se regăsesc foarte des în concertele electrice, dar care sunt foarte așteptate de fani.

Trupa a gândit un playlist în care piesele care au fost interpretate în concertele Theatroll - Corbul Troian să nu se regăsească în concertele unplugged. Alternosfera nu a uitat de hit-urile care i-au adus aprecierea fanilor de pretutindeni, astfel că o parte dintre acestea se vor auzi acustic.

Program turneu acustic Altenosfera

Citește în continuare

Trending