Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Tavi Clonda în rolul lui Adam Lambert la "Te cunosc de undeva!" pe 19 septembrie 2020Tavi Clonda (Adam Lambert) n-a putut fi oprit de Putin & Obama la "Te cunosc de undeva!" Concurenții care au trecut de cel de-al doilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor 2020: Ce concurenți au trecut mai departe după cel de-al doilea episod Trupa Super 4 la X Factor 2020 - captură ecranSuper 4 sunt italienii care au venit să cucerească X Factor România 2020 - VIDEO South Park prezintă "The Pandemic Special"South Park va lansa un episod de o oră despre COVID-19 - TRAILER Videoclip Madonna Swae Lee CraveMadonna își va regiza propriul film biografic Bucharest - One Heart. One StoryiMapp Bucharest 2020 se ține online, în cadrul proiectului Bucharest - One Heart. One Story

Alternosfera, OCS, Luna Amară și Niște băieți, pe scenă la Arenele Romane

Cea de a doua ediție a evenimentului „Înregistrat în Romania” va avea loc pe 30 mai 2014, la Arenele Romane. Evenimentul dedicat rockului va aduce pe aceeași scenă unele dintre cele mai îndrăgite trupe de rock și alternativ: Alternosfera, Omul cu Șobolani, Luna Amară, Niște Băieți.

Alternosfera

În ultimii ani, scena de rock alternativ din România este dominată de o trupă de rock din... Republica Moldova. Alternosfera a lansat în octombrie 2012 și martie 2013 două albume, „Virgula” și „Epizodia”, părți integrante ale unui triptic conceptual al formației, care se va numi chiar „Epizodia”. Albumele au fost susținute de turnee de promovare care au adunat peste 50.000 de spectatori. Cea mai recentă distincție primită de către trupă a fost Premiul Best Romanian Alternative Rock Band 2013, premiu oferit de Metalhead.

Alternosfera - "Epizodia"

Luna Amară este cea mai complexă și mai controversată apariție muzicală a scenei rock românești din anii 2000 încoace. Cenzurată din cauza opiniilor politice tranșante, Luna Amară și-a format un public al său, un public care vrea să înțeleagă mai mult, care vrea să se implice mai mult. De-a lungul timpului, trupa a apărut pe prima pagină a mai multor cotidiene naționale, datorită unor probleme de cenzură ivite la Cluj, Bacău și Alba-Iulia, dar și datorită unei interpretări pline de semnificații politice la Stufstock Vama Veche, în direct pe postul național de televiziune.

Luna Amară - "Pietre în Alb"

Omul cu Șobolani, una dintre cele mai longevive trupe de rock alternativ din România, a luat naștere în 1997 la Constanța, din inițiativă lui Dan Amariei, numele trupei venind de la celebra carte omonimă a lui Sigmund Freud. „Razna”, „Ne punem în cap”, „(Dez)orientat”, „Mainile sus”, „Ajutor”, ”2 beri goale” sau „Inca o glumă proasta” fiind reprezentative pentru fanii genului. După 16 ani de căutări, 8 albume lansate și 27 de videoclipuri la activ, Omul cu Șobolani au lansat în 2013 un nou material discografic. „Marea Cautare” este numele albumului lansat în toamnă, un album-manifest prin care „sobolanii” reușesc să-și scoată ascultătorii din zona de confort.

Omul cu Șobolani - "Pandora"

Niște Băieți au pus pe ritmuri de punk-rock șlagărele românești ale anilor ’80. „Lasa-mi toamnă pomii verzi”, „Deschideti poarta soarelui”, „Un copac cu flori” sunt numai câteva dintre piesele cântate în concerte. Fără muzica anilor „de aur” a epocii comuniste, viețile noastre ar fi fost măcar un pic mai amare și acesta este unul dintre motivele pentru care proiectul Niște Băieți dorește să aducă în inimile generațiilor tinere marile hituri ale acelor vremuri și să readucă în lumina reflectoarelor marii compozitori ai unor generații pierdute.

Niște băieți - "Cu mine de-ai fi"

Pentru evenimentul „Înregistrat în Romania” de la Arenele Române, biletele se vor putea achiziționa începând cu data de 29 aprilie la următoarele prețuri:

  • 25 lei - early bird, până în 18 mai 2014
  • 35 lei - în perioada 19 mai - 30 mai 2014
  • 45 lei - at the door

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre AlternosferaLuna AmarăNiste BaietiOmul cu Șobolani (OCS)
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Aylin ne pune zâmbetul pe buze - "Half of me" - VIDEOCLIP

"Half of Me" este propunerea lui Aylin si a trupei sale, The Lucky Charms, pentru vara aceasta. Cu un aer...

Închide