Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Tarja Turunen - Together at HomeTarja Turunen ne cântă de acasă - VIDEO (Together at Home) INFO CONCERT:
David Garrett
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Celine Dion
INFO CONCERT:
Slipknot
INFO CONCERT:
Il Volo

Acuzațiile la adresa lui Bob Dylan au fost retrase

La sfârșitul lunii noiembrie 2013, Bob Dylan a fost dat în judecată pentru afirmații rasiste, de către organizația ce reprezintă comunitatea croată în Franța. Investigația a pornit de la un interviu acordat de artist, pentru publicația Rolling Stone, în care vorbește despre problemele rasiale. Din fericire celebrul cântăreț a scăpat de această acuzație și se poate concentra pe actualul turneu mondial.
Bob Dylan

Bob Dylan

La sârșitul anului trecut Bob Dylan s-a aflat în vizită la Paris unde a susținut o serie de concerte și a fost decorat cu Legiunea de Onoare a statului francez pentru implicarea sa în apărarea drepturilor civile din anii ’60. Însă, Consiliului reprezentativ al comunității și instituțiilor croate din Franța (CRICCF) nu a fost la fel de încântat de vizita artistului, și l-a dat în judecată la un tribunal din Paris pentru rasism. Acuzațiile au venit în urma unui interviu acordat în 2012 ediției frantuzești a revistei Rolling Stone, în care Dylan compară relația dintre croați și sârbi cu cea dintre naziști și evrei.

"Țara asta (SUA) este bulversată de culoarea pielii. Oamenii sar unul la gâtul celuilalt numai pentru că pielea lor este de altă culoare. Persoanele de culoare știu că unii albi nu au renunțat la ideea de sclavie și că dacă ar fi la conducere ar exista în continuare robia. Dacă ai în sânge urme de stăpân de sclav sau (Ku Klux) Klan, oamenii de culoare te simt. Așa cum evreii simt sângele de nazist, iar sârbii simt sângele de croat, a precizat Bob Dylan anul trecut pentru revista mai sus amintită, după ce a fost rugat să facă o comparație între America înaintea Războiului Civil și America din prezent".

Bob Dylan revine în România pe 25 iunie, pentru un concert ce va avea loc la Sala Palatului din București. Acesta este al doilea concert al artistului în ţara noastră și primul spectacol pe care îl va susţine pe scena Sălii Palatului. Actualul turneu mondial, numit şi “Never Ending Tour”, va ajunge în țări precum Japonia, Irlanda, Slovacia, Austria, Germania, Danemarca, Norvegia, Suedia și Finlanda. Prețul biletelor este cuprins între 149 lei și 695 lei.

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre Bob Dylan
Mihai Anghel este ex- News Editor & Fotograf la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Vali Umbră (Subcarpați) lansează primul album solo - "Observatorul Baba Novac"

Vali Umbră, unul dintre membrii familiei Subcarpați, lansează pe 26 aprilie, la Atelierul de Producție din București, primul material solo...

Închide