Urmărește-ne în Social Media

Premii muzicale

U2 și Pharrell, învinși la Oscar de magia Disney a filmului "Frozen"

Premiul Oscar pentru Cea mai bună piesă originală (Best Original Song) a mers anul acesta la o compoziție realizată special pentru filmul Disney "Frozen". Melodia "Let It Go" a devansat piese precum "Ordinary Love" de la U2 și "Happy" de la Pharrell Williams, considerate favoritele categoriei.

Publicat

pe

U2 și Pharrell Williams, surclasați la Gala Premiilor Oscar 2014 de soundtrack-ul filmului Disney ”Frozen”

Deși mulți îi considerau pe U2 și Pharrell Williams favoriții categoriei Cea mai bună piesă originală (Best Original Song), Premiul Oscar a mers la Kristen Anderson-Lopez și Robert Lopez pentru "Let It Go". Melodia compusă pentru filmul de animație "Frozen" este interpretată de actrița Idina Menzel, ce îi dă voce reginei Elsa. Piesa a primit review-uri foarte bune din partea criticilor, Entertainment Weekly considerând că single-ul are forța "unui imn al eliberării de constrângeri", în vreme ce The New York Daily News l-a numit "un tribut adus puterii femeilor de pretutindeni și nevoii de a renunța la orice frică interioară".

U2, cu piesa "Ordinary Love" de pe coloana sonoră a filmului biografic "Mandela: Long Walk To Freedom", nu a reușit să-i impresioneze pe membrii Academiei. Deși se spune că cei care au câștigat la Globurile de Aur au șanse mari să înscrie și la Oscar, întotdeauna există și excepții de la regulă. În orice caz, U2 are în față un an plin din punct de vedere muzical, trupa pregătind lansarea unui nou album. Finalizarea și promovarea discului îi va menține pe membrii trupei suficient de ocupați astfel încât să uite de această înfrângere.

Cât despre Pharrell Williams, el este cu siguranță "fericit". Deși piesa "Happy" nu a luat un premiu Oscar, vânzările merg excelent. Single-ul s-a vândut în peste un milion de exemplare în UK, debutând totodată pe primul loc în Billboard Hot 100 și în topurile altor 15 țări. În plus, artistul a lansat astăzi noul său album, "GIRL", ce include colaborări cu  Daft Punk, Miley Cyrus, Justin Timberlake și Alicia Keys.

Idina Menzel - "Let it Go" (Live la Premiile Oscar 2014)

Premii muzicale

Gala Premiilor Grammy 2024 se vede în direct pe VOYO

Premiile Grammy 2024 vor fi decernate pe 5 februarie, iar telespectatorii din România pot afla cine vor fi artiștii care vor face un adevărat spectacol în cea mai importantă noapte a industriei muzicale din lume, dar și cine va pleca acasă cu trofeele Academiei de Înregistrări.

Publicat

pe

Gala Premiilor Grammy 2024 se vede în direct pe VOYO
Gala Premiilor Grammy 2024 se vede în direct pe VOYO │ FOTO: PRO TV

Muzica schimbă lumea, iar Premiile Grammy schimbă lumea muzicii. Cei mai importanți artiști se întâlnesc în cea mai spectaculoasă gală: a 66-a ediție a Premiilor Grammy este luni, 5 februarie, de la ora 3 dimineața, în direct pe VOYO.

National Academy of Recording Arts and Sciences va înmâna și în acest an trofee pentru realizări remarcabile în domeniul muzical, în cea mai importantă noapte a industriei. Abonații VOYO vor putea vedea LIVE și în exclusivitate decernarea râvnitelor premii, din Crypto Arena, Los Angeles, și se vor delecta cu momentele impresionante pregătite de Billie Eilish, Dua Lipa, Travis Scott, Burna Boy, Luke Combs, Billy Joel sau Olivia Rodrigo.

În acest an, printre noutățile pregătite de organizatori se numără și prezența legendarei trupe U2 în cadrul evenimentului. Câștigători a 22 de trofee Grammy, membrii U2 vor avea un show unic, transmis pentru prima dată din Sphere, Las Vegas - locul unde formația este rezidentă.

Lista celor care se luptă să pună mâna pe râvnitul trofeu Grammy a fost făcută publică, iar SZA conduce topul din acest an cu nouă nominalizări. Phoebe Bridgers, Șerban Ghenea și Victoria Monét sunt nominalizați la șapte categorii, iar Jack Antonoff, Jon Batiste, boygenius, Brandy Clark, Miley Cyrus, Billie Eilish, Olivia Rodrigo și Taylor Swift au fiecare câte șase nominalizări.

Citește în continuare

Muzică nouă

Pharrell şi Mumford and Sons lansează piesa "Good People"

Pharrell Williams încearcă să ne ofere o nouă piesă de feel good în stil "Happy", lansând "Google People", colaborare cu cei de la Mumford and Sons. E un track cu un sound de american folk şi influențe uşoare de gospel.

Publicat

pe

Coperta single Mumford and Sons Pharrell Good People
Coperta single Mumford and Sons Pharrell Good People

"Good People" sună a piesa care s-ar auzi în timpul unui episod din serialul "True Detective", primul sezon, cel mai bun şi mai controversat. Melodia lui Pharrell Williams cu Mumford and Sons pare a tot construi un crescendo, care nu se finalizează într-o explozie, ci doar menţine un ritm bătut de picioare şi palme. Clasicul folk american aş spune.

Mumford & Sons revine în muzică mare după 5 ani de absentă, cu track-ul "Good People", pe care apare şi Pharrell. De producţie s-a ocupat de altfel rapperul, care a ţinut musai să integreze şi un cor de gospel în fundal. Pe lângă vocea celor de la Mumford & Sons şi Pharrell, se mai aude pe track şi vocea celor de la Native Vocalists. Acesta este un ansamblu de 6 muzicieni, un cor vocal din SUA şi Canada, cu membri ai triburilor indigene de acolo.

Mumford & Sons şi Pharrell Williams sunt prieteni de mai bine de un deceniu şi au discutat în multiple rânduri de o colaborare. Artiştii s-au reconectat la festivalul rapperului Something În the Water, ţinut la Virginia Beach. Ulterior au intrat în studio în Paris şi New York, pentru a înregistra o serie de noi piese împreună, cu Pharrell la butoane.

Ultima piesă lansată de trupa indie a fost "Blând Leading the Blând" din 2019. Cât despre "Good People", s-a auzit în premieră la prezentarea colecţiei Toamna/Iarna 2024 Vuitton Men, semnată chiar de muzicianul american şi desfăşurată pe 16 ianuarie. Trupa a urcat pe scenă alături de The Native Vocalists, pentru un set scurt, dar impresionant.

Ultimul album lansat de Mumford & Sons a fost cel din 2018, "Delta", care a primit 3 steluţe din 5 de la NME. Semne că ni se pregăteşte muzică nouă au mai fost în ultima vreme, grupul interpretând live o piesă numită "Maybe" în timpul unui concert din octombrie.

Citește în continuare

Trending