Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Prince își prezintă noua piesă "FunkNRoll" și simțul umorului în show-ul lui Arsenio

Prince și trupa sa 3rdEyeGirl au dezvăluit noua melodie "FunkNRoll", care va fi inclusă pe viitorul album, "Plectrumelectrum". Premiera a avut loc în cadrul show-ului de televiziune Arsenio, ce a găzduit și un interesant interviu ca între vechi prieteni: Prince și actorul Arsenio Hall. Urmăriți interpretarea live în articol.

Publicat

pe

Prince, invitat în emisiunea lui Arsenio Hall (secventa, 5 martie 2014)
Prince, invitat în emisiunea lui Arsenio Hall (secventa, 5 martie 2014)

Invitat la The Arsenio Hall Show, Prince a răspuns cu umor întrebărilor adresate de vechiul său prieten, actorul Arsenio Hall, dar și de spectatorii show-ului de televiziune. Nu îi plac oamenii care vor să i atingă părul și nu deține telefon mobil, acestea ar fi două confesiuni amuzante ale artistului. Întrebat cum supraviețuiește într-o lume a comunicațiilor mobile, Prince a dovedit simțul umorului: "Toți cei pe care îi cunosc au câte unul!" Arsenio a aflat cum s-ar chema rețeaua socială a lui Prince: "Pricetagram".

Prince a cântat mai multe piese în cadrul emisiunii, printre care și noutatea "FunkNRoll", care va fi inclusă pe albumul așteptat spre lansare în acest an. Fără să fie constrâns de vreo casă de discuri, cântărețul nu se grăbește deloc cu discul. El spune că albumele întârzie mai mult pentru că vrea să împacheteze mai multe piese care să meargă alături de favorite. Întrebat care este piesa preferată din propriul repertoriu, Prince n-a mai dat răspunsul clasic "următoare piesă pe care o voi lansa", ci a numit "The Breakdown", o melodie scrisă de curând.

Prince a declarat că are multe piese neterminate sau nemixate, fără să le mai cunoască numărul. Procesul prin care o melodie de a sa ajunge la urechile publicului este anevoios și îndelungat. Uneori revine asupra cântecelor și le schimbă versurile. Mereu așteaptă să dețină suficiente înregistrări bune pentru un album întreg. Într-o piață muzicală dominată de single-uri, Prince se declară de școală veche și preferă albumele.

Legat de distribuția digitală a muzicii, Prince vede ambele tăișuri ale sabiei: "Internetul este o gaură neagră, datorită download-urilor, fiind greu de cuantificat și de urmărit. Nu este doar o problemă de bani ci de dreptate și corectitudine. Sunt oameni care spun că te iubesc și te respectă, dar în același timp îți iau 80% din câștiguri. Atunci vrei să îți creezi propria comunitate", spune Prince, sperând în stabilirea unui echilibru în domeniu.

Prince, invitat în emisiunea lui Arsenio Hall (secventa, 5 martie 2014)

Prince, invitat în emisiunea lui Arsenio Hall (secventa, 5 martie 2014)

Arsenio a făcut apel la trecut, amintind petreceri comune din tinerețe, întrebându-l ce ar schimba, cum se văd lucrurile din urmă. Prince a continuat confesiunile, povestind cum a încercat să-și găsească o slujbă. La 16 ani era complet falit și nu putea găsi nimic pe placul său printre anunțurile din Pagini Galbene. Atunci s-a hotărât să facă tot posibilul pentru a deveni muzician. Cântărețul e conștient că la 20 de ani, omul își încearcă limitele, iar el nu a făcut excepție. Sunt multe lucruri de acum 30 de ani pe care nu le face, sunt destule încă valabile.

Privind scena muzicală, Prince găsește numeroși muzicieni buni în grupurile momentului și încearcă să învețe de la acești ei. "Pe cât de mult aș dori să îi sfătuiesc, pe atât de mult îmi place să învăț eu de la ei", recunoaște acesta.

Video: Prince & 3RDEYEGIRL - 'FUNKNROLL'

Prince a revenit în octombrie 2012 alături de grupul 3rdEyeGirl, format din baterista Hannah Ford, chitarista Donna Grantis şi basista Ida Nielsen. Primul single lansat a fost “Rock N Roll Love Affair”, urmat apoi de “Breakfast Can Wait”, “FixUrLifeUp”, care beneficiază de videoclipuri, “Ain’t Gonna Miss U When U’re Gone”, “Groovy Potential”, “Da Bourgeoisie”și “PRETZELBODYLOGIC”.

Comentează

Trending