Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Roxen (2019)Eurovision 2020: Ascultă cele 5 piese propuse pentru a reprezenta România INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Mariza
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2020
Roxen (2019)Roxen va reprezenta România la Eurovision 2020 - Află-i povestea! INFO CONCERT:
Summer Well 2020

Premieră mondială la Jazz In Church Festival 2014

A doua ediție Jazz In Church Festival, ce are loc între 3-6 aprilie în Biserica Luterană, București, va prezenta în primă audiție mondială noua lucrare a compozitorului britanic Ambrose Field în interpretarea unui cvartet de coarde alcătuit din muzicieni români, căruia i se alătură ilustrul tenor John Potter.

Jazz In Church, ediția a II-a

Timp de 4 zile, publicul meloman are ocazia să asculte și să vadă live o selecție eclectică de artiști europeni formată din cântăreți de jazz consacrați, tineri muzicieni în plină ascensiune precum și proiecte muzicale create special pentru Jazz In Church Festival.

Fiecare seară de festival va îmbina în mod elegant aparițiile muzicienilor consacrați și de mult așteptați în România precum Michel Portal, unul dintre părinții jazz-ului modern, Markus Stockhausen, ce are în repertoriu proiecte muzicale create special pentru ambianța bisericii sau Irene Schweizer și Pierre Favre, cei doi maeștri ai improvizației libere și unul dintre cele mai longevive parteneriate în jazz, datând din 1966.

Spiritul tânăr din  Jazz In Church va fi reprezentat de Zsofia Boros - o adevărată inovatoare a concertelor de chitară, Vincent Peirani, care a fost declarat de revista Jazz Magazine artistul francez al anului 2013, Marci Masecki și Pawel Szamburski cu un program din muzica lui Arvo Part și Angelo Badalamenti precum și românii Mihai Balabas și Călin Torsan, aflați la prima lor colaborare.

Festivalul se va încheia alături de Stefano Battaglia și Michele Rabbia - un duo de o forță uimitoare, doi dintre cei mai căutați, cunoscuți și consacrați muzicieni peninsulari ai noului val muzical European. Una dintre marile suprize ale Festivalului este proiectul muzical prezentat în premieră de britanicul Ambrose Field pentru vocea lui John Potter, susținută de un cvartet de coarde.

Tenorul britanic John Potter, împreună cu compatriotul Ambrose Field compozitor de muzică digitală, au oferit o juxtapunere impresionantă de muzică renascentistă, combinată cu tehnologia modernă, în prima lo colaborare - “BEING DUFAY”, lansată la ECM Records acum câțiva ani. Proiectul a fost un succes enorm pentru diverse categorii de ascultători, Ambrose Field folosind sunete înregistrate din mediul înconjurător și procedee digitale pentru a genera un sunet distinct, dens integrat elegant în muzica veche.

Proiectul-premieră din seara de 4 aprilie nu poartă un nume de scenă. Știm însă că muzica sa, pur acustică, va fi perfect integrată în spațiul auster al bisericii Lutherane. Compozitorul însuși va participa la repetițiile din București și la spectacolul inaugural.

Program Jazz In Church Festival 2014:

Joi, 3 aprilie:

  • ora 19.00: Zsofia Boros (chitară) - Ungaria
  • ora 20.00: Michel Portal (clarinet, saxofoane)/ Vincent Peirani (acordeon) - Franța

Vineri, 4 aprilie:

  • ora 19.00: Marcin Masecki (pian)/ Pawel Szamburski (clarinet) - Polonia
  • ora 20.00: Ambrose Field (compoziție)/ John Potter (voce) & String QUARTET -Marea Britanie/România

Sâmbătă, 5 aprilie:

  • ora 19.00: Markus Stockhausen (trompetă)/ Tara Bouman (clarinet bas) - Germania
  • ora 20.00: Irene Schweizer (pian)/ Pierre Favre (tobe percuție) - Elveția

Duminică, 6 aprilie:

  • ora 19.00: Mihai Balabas (chitară)/ Călin Torsan (instrumente de suflat) - România
  • ora 20.00: Stefano Battaglia (pian)/ Michele Rabbia (percuție) - Italia

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Jennifer Lopez - "I Luh Ya Papi" ft. French Montana - VIDEOCLIP EXPLICIT

Jennifer Lopez a dezvăluit noul videoclip "I Luh Ya Papi", lansat în colaborare cu French Montana. În clip, J.Lo încearcă...

Închide