Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Brian May vorbește despre o posibilă colaborare cu Tony Iommi, "unul dintre cei mai dragi prieteni" ai lui INFO CONCERT:
James Arthur
Vama concertează la Arenele Romane: "Ne-a fost dor de voi, ne ard buzele să cântăm" Toboșarul Scorpions confirmă că a avut coronavirus și oferă detalii despre starea lui de sănătate Juriu X Factor 2020Componența juriului X Factor se schimbă în 2020, "surprizele" aduc noi scântei în formatul emisiunii David Gilmour - Rattle That Lock (Live At Pompeii 2016)Prima piesă a lui David Gilmour după o pauză de 5 ani, "Yes, I Have Ghosts", este o colaborare cu fiica sa - AUDIO

Pasărea Rock a lansat "Legenda" - AUDIO

Pasărea Rock a lansat o nouă piesă intitualtă "Legenda" iar pe 25 martie la Sala Palatului, Mircea Baniciu, Ovidiu Lipan Țăndărică, Vlady Cnejevici, Teo Boar, Cristi Gram și Josef Kappl vor prezenta acest nou proiect muzical într-un concert de amploare.

Pasarea Rock

După apariția videoclipului "Praznic năprasnic", Pasărea Rock a lansat o nouă piesă intitualtă "Legenda". Pe 25 martie la Sala Palatului, Mircea Baniciu, Ovidiu Lipan Țăndărică, Vlady Cnejevici, Teo Boar, Cristi Gram și Josef Kappl vor prezenta noul proiect muzical într-un concert de amploare. Invitatul special al evenimentului va fi Mani Neumann, supranumit "violonistul diavolului".

În concepția lui Ovidiu Lipan Țăndărică, "Pasărea Rock este o formație tânără. Vom încerca să dăm o tentă nouă, care chiar să surprindă. Suntem cu un pas în viitor". Josef Kappl a concluzionat:

"Am făcut imposibilul posibil într-un timp foarte scurt. Din luna iulie a anului trecut, când am pus bazele acestei trupe, avem piese noi, un videoclip, o premieră care va fi de senzație, părerea mea, deci un start care va fi ca o rachetă. Acest videoclip reprezintă foarte bine mesajul piesei. Noi continuăm în spiritul anilor ‘70, la un nivel muzical mult mai mare, și pentru asta sunt mândru. Nu gândim retrospectiv, ci am păstrat doar spiritul".

Repertoriul stabilit pentru spectacolul de la Sala Palatului include compoziţii de pe albumul Cantafabule - hituri din repertoriul lui Mircea Baniciu, piese reorchestrate, ce fac parte din prima operă rock simfonic românească, "Meșterul Manole", care a avut premiera mondială la finele lunii noiembrie 2013, la Timișoara. Acestora li se adaugă noi piese rock cu influenţe din folclorul universal, compuse special pentru acest proiect și care combină sunetul anilor ’70, cu soundul secolului 21, trecând prin filtrul personal al fiecăruia dintre cei trei muzicieni.

Piesa "Praznic năprasnic" este prima compoziție Pasărea Rock și a fost înregistrată în perioada 7-11 februarie 2014, la Virtual Art Studio din București. De mixajul și mastering-ul melodiei lui Josef Kappl, pe versurile lui Florin Dumitrescu, s-a ocupat Cristi Gram Studio.

Pasărea Rock - "Legenda"

Citește mai multe despre Josef KapplMircea BaniciuOvidiu Lipan ŢăndăricăPasărea Rock
Mihai Anghel este ex- News Editor & Fotograf la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Mick Jagger, afectat de moartea iubitei, amână turneul The Rolling Stones

Solistul trupei The Rolling Stones, Mick Jagger, și-a anulat toate aparițiile programate, iubita lui fiind găsită moartă în apartamentul ei...

Închide