Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Mircea Baniciu despre Pasărea Rock și reevaluarea valorilor Phoenix

Mircea Baniciu a povestit într-un interviu acordat postului de radio Rock FM despre planurile de viitor ale noii trupe Pasărea Rock, precum și despre valorile și ideile Phoenix, ce au fost reevaluate.

Publicat

pe

Mircea Baniciu la Rock FM

Invitat în emisiunea lui Lucian Boariu, Mircea Baniciu a povestit fanilor despre noul proiect Pasărea Rock. Potrivit spuselor artistului, prin această trupă se încearcă o reevaluare a unor idei și valori ce existau încă din perioada Phoenix.

"Proiectul Pasărea Rock a fost gândit mai devreme, cu un an, doi înainte, în care am reluat colaborarea mea cu Ioji Kappl, basistul trupei Phoenix, care a venit înspre mine, după ce a părăsit și el echipa. După un alt timp, în momentul în care a venit și Ovidiu Lipan, lucrurile au început să o ia serios înspre ceea ce se întâmplă astăzi, proiectul Pasărea Rock. (...) Noi am încercat să reevaluăm valorile sau potența și ideile pe care le-am avut împreună în Phoenix și să încercăm să mai continuăm, pentru că mai e de continuat, mai e loc, energie pentru a face un lucru bun."

În perioada următoare, Pasărea Rock va concerta  în Constanța (7 aprilie), Galați (8 aprilie), Bacău (9 aprilie), Iași (10 aprilie), Sibiu (11 aprilie), Timișoara (12 aprilie), Oradea (13 aprilie), Cluj-Napoca (14 aprilie) și Buzău (26 aprilie). În cadrul concertelor vor fi interpretate atât piese din repertoriul Phoenix, cât și melodii noi precum "Praznic năpraznic" și "Legenda".

"Fără emoție, nu se pot face lucruri adevărate pe scenă"

Din perspectiva lui Mircea Baniciu, orice apariție pe scenă trebuie să fie încărcată de emoție, pentru a se putea crea o conexiune cu publicul.

"Fără emoție, nu se pot face lucruri adevărate pe scenă. Emoția vine fără să-ți dai seama, vine fiindcă orice lucru pe care îl faci trebuie să transmită ceva, iar dacă nu ai emoție, nu transmiți nimic, important e ca aceia care ne simt, ne văd, ne ascultă să perceapă emoția aceasta. Și atunci lucrurile se pot lega mai frumos", a declarat Mircea Baniciu.

Mircea Baniciu a dezvăluit în cadrul interviului că Pasărea Rock are în plan înregistrarea unui album. Prioritare sunt însă concertele din cadrul turneului național din aprilie și spectacolul de la Sala Palatului, ce va avea loc pe 25 martie. După încheierea concertelor programate, trupa va intra cel mai probabil în studio.

Pasărea Rock - "Praznic Năprasnic"

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=3WU14cn2CDk]
Comentează

Concerte & turnee

Ei sunt invitații speciali care urcă pe scena concertului "Sufrageria Irinei"

Pe 13 martie, Sala Palatului va vibra sub acordurile magice ale concertului Sufrageria Irinei. Irina Rimes va fi înconjurată de o pleiadă de invitați speciali, cu piese deja cunoscute, dar și cu muzică nouă.

Publicat

pe

"Sufrageria Irinei" la Sala Palatului
"Sufrageria Irinei" la Sala Palatului │ FOTO: Artwork de Alina Cotișel

Printre invitați se numără câțiva dintre cei mai iubiți și talentați artiști din România: Andra, cu farmecul său inconfundabil și hituri care au cucerit inimile publicului, Tudor Chirilă, cu versurile sale ce ating corzile sensibile ale sufletului, Damian Drăghici, maestrul muzicii lăutărești și nu numai, legendarul Mircea Baniciu, Dora Gaitanovici și Vlad Musta, proaspete talente ale industriei muzicale. Mai mult decât atât, Irina a promis și un invitat foarte special, dar care va rămâne surpriză.

Alături de Irina, vor urca pe scenă: Andrei Comaroni - chitară, Cristi Comaroni - chitară, Bubu Cernea - tobe, Radu Taca - bass, Tudor Amarandei - clape, Șerban Ilicevici - sunet.

Se anunță o seară în care muzica va uni suflete și va crea amintiri de neuitat. Cu siguranță, acești artiști talentați vor aduce o energie aparte și vor completa atmosfera deja incendiară creată de Irina Rimes. Este un eveniment pe care fanii muzicii românești nu îl vor uita prea curând și care promite să fie o adevărată petrecere muzicală.

Irina Rimes este unul dintre artiştii emblematici ai industriei muzicale actuale din România, care şi-a pus amprenta asupra publicului, topurilor radio şi TV prin stilul unic de interpretare, piese statement, peste 340 de show-uri live intense şi pline de emoţie și peste 450 de milioane de vizualizări pe YouTube.

Citește în continuare

Lifestyle

A murit fondatorul Phoenix, Moni Bordeianu; Muzicianul avea 75 de ani

Pe 6 februarie 2024 am pierdut o legendă a muzicii rock şi folk româneşti, pe Moni Bordeianu. Acesta a fost unul dintre fondatorii trupei Phoenix şi a încetat din viaţă la vârsta de 75 de ani. Ce mesaj a transmis Nicu Covaci aflaţi în articol.

Publicat

pe

Moni Bordeianu si Nicu Covaci
Moni Bordeianu si Nicu Covaci │ FOTO: Nicu Covaci www.facebook.com

Pe numele său complet Florin Bordeianu, artistul s-a născut la Dudeştii Noi, Timiş pe 26 februarie 1948. A fost muzician, cântăreţ, compozitor şi textier. S-a remarcat în anii 1960, ca solist vocal al formaţiei Phoenix. A abordat şi genul de muzică beat, provenit din occident şi inspirat de The Shadows, The Beatles sau The Rolling Stones.

Grupul Sfinţii din Timişoara aducea aceste influenţe la noi, iar trupa şi-a schimbat numele apoi în Phoenix. Moni Bordeianu a fost acolo de la început, din 1962. A cântat la tobe o scurtă perioadă, devenind apoi solist principal al grupului. A păstrat acest rol până în 1970, când a emigrat în Statele Unite ale Americii.

Apariţiile sale scenice aminteau de cele ale lui Mick Jagger, care i-a şi fost inspiraţie muzicianului. Florin Bordeianu şi Nicu Covaci sunt compozitorii tuturor pieselor originale din priii ani ai Phoenix, "perioada beat". Bordeianu avea să revină în Phoenix în 1977, în Germania de Vest, atunci când Nicu Covaci era singurul component rămas din anii '60.

A cântat cu Phoenix până în 1978, an în care grupul se destrăma. După 1990 au mai fost colaborări sporadice cu Phoenix, iar în 1998 se lansa albumul "Vremuri, anii 60", cu vechi piese Phoenix înregistrate cu Moni la voce.

În 2008 apărea albumul "Back to the Future...", cu înregistrări noi, atribuite lui Phoenix & Mony Bordeianu.

Nicu Covaci a transmis următorul mesaj emoţionant la aflarea morţii colegului său:

A plecat să deschidă alt drum cel care l-a deschis pe primul... Îţi mulţumim, Moni, pentru că ceea ce avem acum tu ai început!
Pe un munte, într-o ţară
foarte-ndepartata
stă un om cu ochii-nchisi
şi spune ce ne-aşteaptă.
Lumea nu-l asculta
îl crede un nebun
căci vorbele lui sunt
ca nişte lovituri de tun.
El stă singur şi liniştit
Dar în ochii lui închişi
Vede al lumii asfinţit
Nebunul cu ochii lui închişi.
Zilele trec una după alta
sus pe munte
şi vocea lui se aude clar,
spunând foarte multe.
Lumea cea întreagă
nu se-opreşte să-l asculte
îl vede un nebun ce-ndruga
multe vorbe-absurde!

Pe 16 octombrie 2022 trupa Phoenix s-a reunit la premiera de filmului documentar "Phoenix - Povestea", la Sala Palatului, cu participarea lui Mony Bordeianu, Nicu Covaci, Mircea Baniciu, Costin Petrescu, Ovidiu Lipan Ţăndărică, Mani Neumann, Valeriu Sepi.

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

Liviu Vârciu, Andrei Ștefănescu și Nea Mărin sunt gazdele Revelionului de la Antena 1

În noaptea dintre ani, de la ora 20:00, la Antena 1, Liviu Vârciu și Andrei Ștefănescu se întrec cu Nea Mărin în cel mai tare program de Revelion. Zeci de vedete li se vor alătura celor două echipe conduse de Nea Mărin şi de Liviu şi Andrei şi împreună îi vor invita pe telespectatorii să decidă câştigătorul. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Liviu Vârciu, Andrei Ștefănescu și Nea Mărin
Liviu Vârciu, Andrei Ștefănescu și Nea Mărin │ FOTO: Antena 1

Numere de dans, momente umoristice, cei mai renumiți artiști din toate generațiile și din cele mai diverse genuri muzicale, pe toate şi mai mult de-atât le va avea "Revelionul cel neBUN". Voia bună şi distracţia vor fi şi ele la înălţime, într-o noapte în care petrecerea este pentru toate gusturile. Şi cum întrecere fără obstacole nu putea exista, cei trei îi au alături de ei şi pe poznaşii serii, Rikito Watanabe şi Sonny Medini, care se vor asigura că întrecerea nu va fi deloc una simplă.

Loredana, Delia, Connect-R, Andreea Bălan, Andreea Antonescu, Mircea Baniciu, Ana Baniciu, Puya, Adriana Trandafir, Romică Țociu, Paula Chirilă, Azur, Cătălin Crişan, A.S.I.A., Andreea Bănică, Gelu Voicu, Voltaj, Tudor Ionescu, Olguţa Berbec şi Remus Novac, Angelica Flutur, Pepe, Ruby, SHIFT, Jean de la Craiova, Giulia Anghelescu, Cleopatra Stratan şi Edward Sanda, Vali Vijelie, Tzancă Uraganu’, YNY Sebi şi Bogdan DLP, Georgiana Lobonţ, Taraful de Caliu, baletul COBO, coordonat de Cocuța și Bogdan Boantă, se numără printre invitații serii.

Ei vor intra în scenă reprezentând fie echipa lui Liviu și Andrei, fie echipa lui Nea Mărin. Din care tabără a distracției fac parte artiștii, ce aduce fiecare pe scena pe care întâmpină Noul An și ce alte surprize au mai pregătit cei trei amfitrioni telespectatorii vor descoperi la Revelionul cel neBUN, pe 31 decembrie, la Antena 1, de la ora 20:00, când cea mai tare petrecere îi va purta spre 2024!

Citește în continuare

Trending