Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Brian May vorbește despre o posibilă colaborare cu Tony Iommi, "unul dintre cei mai dragi prieteni" ai lui INFO CONCERT:
James Arthur
Vama concertează la Arenele Romane: "Ne-a fost dor de voi, ne ard buzele să cântăm" Toboșarul Scorpions confirmă că a avut coronavirus și oferă detalii despre starea lui de sănătate Juriu X Factor 2020Componența juriului X Factor se schimbă în 2020, "surprizele" aduc noi scântei în formatul emisiunii David Gilmour - Rattle That Lock (Live At Pompeii 2016)Prima piesă a lui David Gilmour după o pauză de 5 ani, "Yes, I Have Ghosts", este o colaborare cu fiica sa - AUDIO

Mircea Baniciu despre Pasărea Rock și reevaluarea valorilor Phoenix

Mircea Baniciu a povestit într-un interviu acordat postului de radio Rock FM despre planurile de viitor ale noii trupe Pasărea Rock, precum și despre valorile și ideile Phoenix, ce au fost reevaluate.

Mircea Baniciu la Rock FM

Invitat în emisiunea lui Lucian Boariu, Mircea Baniciu a povestit fanilor despre noul proiect Pasărea Rock. Potrivit spuselor artistului, prin această trupă se încearcă o reevaluare a unor idei și valori ce existau încă din perioada Phoenix.

"Proiectul Pasărea Rock a fost gândit mai devreme, cu un an, doi înainte, în care am reluat colaborarea mea cu Ioji Kappl, basistul trupei Phoenix, care a venit înspre mine, după ce a părăsit și el echipa. După un alt timp, în momentul în care a venit și Ovidiu Lipan, lucrurile au început să o ia serios înspre ceea ce se întâmplă astăzi, proiectul Pasărea Rock. (...) Noi am încercat să reevaluăm valorile sau potența și ideile pe care le-am avut împreună în Phoenix și să încercăm să mai continuăm, pentru că mai e de continuat, mai e loc, energie pentru a face un lucru bun."

În perioada următoare, Pasărea Rock va concerta  în Constanța (7 aprilie), Galați (8 aprilie), Bacău (9 aprilie), Iași (10 aprilie), Sibiu (11 aprilie), Timișoara (12 aprilie), Oradea (13 aprilie), Cluj-Napoca (14 aprilie) și Buzău (26 aprilie). În cadrul concertelor vor fi interpretate atât piese din repertoriul Phoenix, cât și melodii noi precum "Praznic năpraznic" și "Legenda".

"Fără emoție, nu se pot face lucruri adevărate pe scenă"

Din perspectiva lui Mircea Baniciu, orice apariție pe scenă trebuie să fie încărcată de emoție, pentru a se putea crea o conexiune cu publicul.

"Fără emoție, nu se pot face lucruri adevărate pe scenă. Emoția vine fără să-ți dai seama, vine fiindcă orice lucru pe care îl faci trebuie să transmită ceva, iar dacă nu ai emoție, nu transmiți nimic, important e ca aceia care ne simt, ne văd, ne ascultă să perceapă emoția aceasta. Și atunci lucrurile se pot lega mai frumos", a declarat Mircea Baniciu.

Mircea Baniciu a dezvăluit în cadrul interviului că Pasărea Rock are în plan înregistrarea unui album. Prioritare sunt însă concertele din cadrul turneului național din aprilie și spectacolul de la Sala Palatului, ce va avea loc pe 25 martie. După încheierea concertelor programate, trupa va intra cel mai probabil în studio.

Pasărea Rock - "Praznic Năprasnic"

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=3WU14cn2CDk&w=600]

Citește mai multe despre Mircea BaniciuPasărea RockPhoenix
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Gwyneth Paltrow - "Happy", cover realizat pentru noul episod "Glee"

Gwyneth Paltrow, actrița cunoscută pentru rolurile din "Iron Man" sau "Shakespeare in Love ", a realizat recent un cover după...

Închide