Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Single nou Linkin Park - "Guilty All the Same" feat. Rakim - AUDIO

Linkin Park a dezvăluit primul single de pe noul album al trupei, aflat momentan în lucru. Piesa se numește "Guilty All the Same" și are un ton agresiv pronunțat. Single-ul este lansat în colaborare cu rapper-ul Rakim, unul dintre idolii lui Mike Shinoda.

Publicat

pe

Linkin Park
Linkin Park

"Am ales această piesă ca prim single pentru că am considerat că oferă o bună perspectivă asupra ADN-ului noului album pe care îl vom lansa în această vară. Rakim este unul dintre idolii mei. Dacă intri în ritmul curat-răgușit al felului său de a interpreta și în tematica piesei, ceea ce face el pare floare la ureche. E un fel de echivalent al lui Steve Vai pe partea de rap", a povestit Mike Shinoda pentru CBS.

În cadrul aceluiași interviu, Mike a oferit fanilor și o privire de ansamblu asupra noului album al trupei, la care încă de lucrează.

"În urmă cu câteva luni lucram la câteva demo-uri și am realizat că suna a ceva ce s-ar putea auzi pe posturile de radio. Am ascultat multă muzică indie...Și în același timp ascultam demo-urile și m-am gândit că nu vreau să fac ceva care să sune așa. Ce anume lipsește de pe posturile de radio și ce anume mă entuziasmează și ar putea completa acest gol? Plecând de la această idee am ajuns la compozițiile de pe noul album. Este mai zgomotos și mai visceral decât orice am făcut în ultima perioadă. Și suntem cu toții foarte mândri de asta"

Linkin Park a început înregistrările pentru cel de-al 6-lea album din carieră în luna februrie, când același Mike Shinoda ne prezenta imagini din studio. La momentul respectiv, acesta sublinia ideea de schimbare și inovație, fără a oferi detalii concrete legate de sound.

"Trupa experimentează acum cu tot felul de lucruri noi. În primul rând, nu mai suntem în același studio. Toate albumele precedente (Mai puțin MTM) au fost înregistrate în același studio; nu e și cazul acestui album. Toate discurile precedente au fost făcute cu un producător extern – acesta este produs de noi aproape integral."

Linkin Park - "Guilty All the Same" feat. Rakim

Muzică nouă

Mike Shinoda a lansat piesa "Already Over", cu sunet puternic de Linkin Park

Mike Shinoda a lansat o piesă numită "Already Over", care are o doză mai mare de rock alternativ decât de obicei şi mai puţin hip-hop. Acest single solo are ceva puternic de Linkin Park, poate mai mult decât precedentele release-uri semnate Shinoda.

Publicat

pe

Artwork single Mike Shinoda Already Over
Artwork single Mike Shinoda Already Over │ FOTO: Mike Shinoda

"Already Over" a primit şi un videoclip regizat şi animat de către Dusty Deen, care se vede chiar aici. De vizualurile din el s-au ocupat chiar Mike Shinoda, alături de Frank Maddocks, Mark Fiore şi Mike Miller. Piesa sună a imn de rock alternativ de la început de mileniu, cu o percuţie undeva între punk şi drum 'n bass.

Toba şi basul îi setează tonul, dar solo-ul dinspre final e o surpriză plăcută. Refrenul e catchy şi prietenos cu radio-urile de rock alternativ. Iată ce a spus Mike Shinoda despre inspiraţia din spatele acestui single:

"Already Over" mi-a venit ca idee atunci când stăteam cu chitara mea preferată în braţe, aceeaşi chitară pe care am folosit-o la piese ca "What I've Done" şi "In My Head". Era un ADN familiar la piesă, pe care cred că fanii Linkink Park îl vor recunoaşte. Pentru mine creează o punte din trecut spre un viitor neclar dar palpitant.

Alături de "Already Over" Mike Shinoda va lansa şi un joc conectat online pe propriul său site. Ni s-a promis o combinaţie de muzică, jocuri, provocări, lucruri de vizionat şi "artă nouă". La început de an 2023, mai precis în martie, Mike contribuia la coloană sonoră a lui "Scream VI", cu piesa "In My Head". Pe track-ul electro-rock apărea şi cântăreaţa Kailee Morgue.

Tot Mike a compus şi a produs piesa lui Demi Lovato "Still Alive", care apare tot în noul "Scream". De altfel componentul Linkin Park este un personaj în videoclipul lui Demi pentru acel cântec. În altă ordine de idei, Mike a lansat ultima sa piesă solo în 2021, "Happy Endings", deci acum încheie o perioadă de pauză.

Între timp trupa Linkin Park se află în pauză de la moartea lui Chester Bennington în 2017. Shinoda a subliniat de multe ori ideea că nu sunt planuri pentru muzică nouă, albume sau concerte ale trupei.

Citește în continuare

Trending