Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Roxen (2019)Eurovision 2020: Ascultă cele 5 piese propuse pentru a reprezenta România INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Mariza
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2020
Roxen (2019)Roxen va reprezenta România la Eurovision 2020 - Află-i povestea! INFO CONCERT:
Summer Well 2020

Le Grand Picnic, un nou festival în Valea Gârbăului din Cluj

Cu toate că festivalul Peninsula a revenit la Târgu Mureș organizatorii au anunțat că în locul acestuia va avea loc un nou eveniment sub numele Le Grand Picnic. Acesta se va desfășura pe parcursul a trei zile la începutul lunii septembrie 2014.

Valea Garbaului

După o ediție desfășurata la Cluj-Napoca (18 – 21 iulie 2013 în Valea Gârbăului) festivalul Peninsula revine la Târgu Mureș unde se va desfășura în perioada 17 - 20 iulie 2014. În locul acestuia va fi organizat un nou eveniment sub numele Le Grand Picnic care va avea loc pe parcursul a trei zile la începutul lunii septembrie, anunță publicația Ziar de Cluj.

Le Grand Picnic are ca target principal cei care au peste 30 de ani și au familie și copii iar Asociația Dialogus, prin directorul Szalma Gyorgy, a depus la Primăria Cluj-Napoca o cerere de finanțare de 93.000 de lei pentru acest proiect. Organizatorul Le Grand Picnic, Bodor Laszlo, este fostul director al festivalului Peninsula, acesta precizând că ideea noului eveniment de pe Valea Gârbaului este inspirată din estul Europei, după festivalurile din Franța.

Dacă publicul țintă al Festivalului Peninsula îl reprezentau tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 23 de ani, Le Grand Picnic mizează pe cei cu vârste cuprinse între 23 și 30 de ani. Grupurile secundare le reprezintă cei cu vârste cuprinse între 18-25 de ani și 30-40 de ani. Organizatorii promit un evenimentul cultural și distractiv în același timp, iar terenul de pe Valea Garbaului va fi împărțit în mai multe sectoare:

  • Arthing - zona de creativitate, cultură, arte
  • Sporturi extreme: sphereball, motor paragliding, euro bungee și alte întreceri sportive
  • Expoziții de artă contemporană și cinema în aer liber.

La evenimentul Le Grand Picnic sunt așteptați peste 10.000 de persoane, iar în cadrul întregului program se vor desfășura aproximativ 500 de activități. Bugetul total al festivalului este de 279.500 de lei, din care 55.000 de lei sunt alocați pentru onorariile trupelor ce vor ajunge să concerteze pe Valea Gârbăului.

Mihai Anghel este ex- News Editor & Fotograf la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
On Air Music Awards 2014 va avea loc pe 29 aprilie la Sala Polivalentă

On Air Music Awards, gala în cadrul căreia sunt premiați cei mai buni artiști ai industriei muzicale din România, se...

Închide