Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Roxen (2019)Eurovision 2020: Ascultă cele 5 piese propuse pentru a reprezenta România INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Mariza
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2020
Roxen (2019)Roxen va reprezenta România la Eurovision 2020 - Află-i povestea! INFO CONCERT:
Summer Well 2020

Doru Trascău, invitatul trupei Grimus la concertul din Colectiv

Doru Trascău (AB4, The Mono Jacks) este primul invitat special ce va urca pe scenă alături de Grimus, cu ocazia lansarii noului album "Emergence".

Doru Trascău (foto: Mixtopia)

Grimus lansează cel de-al treilea album din carieră printr-un concert în club Colectiv din București, pe 13 martie. "Emergence", noul material al trupei clujene, vine după "Egretta", album lansat la sfârșitul lui 2011. Titlul discului a fost ales de Vali Răuca, compozitorul formației.

"Emoțiile, visele, presimțirile, nu pot fi explicate prin legături și afinități chimice. Căutam un sens în detalii, dar sensul e mai mult decât suma căutărilor noastre, e deasupra valorilor statistice. Muzica e mai mult decât instrumente și voci, decibeli și unde sonore, e continuă și eternă ca și timpul, iar primul ei acord a fost The Big Bang. Deci timpul poate fi în acest caz factorul de emergență. La fel cum timpul este factor de emergență și pentru o trupă."

"Emergence" este produs de Music in Space, albumul fiind înregistrat și mixat de același Adam Whittaker (producatorul englez cu care trupa a lucrat si la primele sale doua materiale, Panikon si Egretta) și masterizat de Tom Waltz. De pe noul material, Grimus a lansat deja două piese: "Privește-mă" (singura piesa in limba romana de pe albumul Emergence) și "High" (melodie pentru care au filmat si un videoclip, avand-o in rolul principal pe Laura Cosoi).

Recent, Grimus a dezvăluit videoclipul "The Hell I'm In", realizat pentru o nouă piesă extrasă de pe albumul "Emergence". Regizat de Sebastian Cimpean și avându-l ca scenarist tot pe el, alături de Vali Rauca, videoclipul a fost filmat la sfârșitul lunii noiembrie 2013, într-un sat de lângă Cluj.

"În clip am încercat să redăm atmosfera apăsătoare a unei situații aparent fără ieșire, pe care de cele mai multe ori o rezolvă numai confruntarea cu tine însuți, de care cei mai mulți dintre noi se feresc. A fost o experiență inedită, un experiment "do it yourself" și încă un reper în colaborarea noastra cu Sebastian Cimpean, devenită deja tradiție", a declarat Vali Rauca în cadrul interviului cu Bogdan Șerban.

Grimus - "The Hell I'm In" - VIDEOCLIP

 

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre Doru TrascăuGrimus
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Concert Dream Theater la Romexpo în iulie 2014

Dream Theater, una dintre cele mai bune trupe de progressive rock, revine după 12 ani în România. Concertul va avea...

Închide