Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Roxen (2019)Eurovision 2020: Ascultă cele 5 piese propuse pentru a reprezenta România INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Mariza
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2020
Roxen (2019)Roxen va reprezenta România la Eurovision 2020 - Află-i povestea! INFO CONCERT:
Summer Well 2020

Die Antwoord, Sasha și Gramatik vin la Electric Castle Festival 2014

Die Antwoord, Sasha și Gramatik vor concerta anul acesta la Electric Castle Festival. Acestea sunt ultimele confirmări din cadrul evenimentului ce se va desfășura în perioada 19 – 24 iunie 2014, la Castelul Banffy, lângă Cluj-Napoca.

Die Antwoord

Electric Castle Festival va reuni anul acesta peste 100 de artiști care vor concerta, timp de patru zile, pe cinci scene. Ultimele nume confirmate sunt Die Antwoord, Sasha, Gramatik, Maribou State, Pedestrian.

"Și pentru ediția din acest an, ne-am dorit să avem un line-up proaspăt și diferit, de aceea am ales artiștii care să se înscrie cel mai bine în această categorie. Ne-am orientat fie spre muzicienii care nu au mai fost în România, deși foarte așteptați de public, fie spre numele care au scos un album nou. E cazul headlinerilor Die Antwoord și Rusko, care vor concerta în premieră la noi, în timp ce Thievery Corporation și Bonobo revin în fața fanilor, de această dată, cu albume lansate recent", a spus Teodor Negrea, directorul festivalului.

Ultimele confirmări la Electric Castle Festival 2014

Înființată acum șase ani în Cape Town, trupa Die Antwoord vine la Electric Castle pentru a-și lansa ultimul album, Donker Mag, care va apărea pe piaţă cu doar o lună înaintea festivalului de la Bonţida. Trupa s-a lansat în 2009, cu albumul SOS, combinând într-un mod inedit hip-hopul cu ritmurile electro și rave. Die Antwoord se bucură de milioane de vizualizări pe Youtube, toate albumele lor putând fi downloadate gratuit de pe internet.

Die Antwoord

Supranumit The Son of God, Sasha este considerat emblematic pentru stilul muzical progressive house, primind, în anul 2000, titlul de cel mai bun DJ din lume, conform topului DJ Mag. Născut în nordul Ţării Galilor, Alexander Paul Coe (Sasha) a intrat în contact cu muzica dance în celebra Hacienda din Manchester și a devenit celebru datorită compilaţiei Renaissance pe CD (unul dintre primele mixuri apărute pe CD).

Sasha

Originar din Slovenia, Gramatik formează, în 1998, împreună cu un coleg de clasă duetul Bow Down și tot în același an descoperă primul software pentru producție muzicală. Doi ani mai târziu, începe să producă muzică singur, folosind tehnica numită sampling prin intermediul căreia suprapune pasaje din piese funk, soul, blues sau jazz, pentru a crea un sunet total diferit de cel original. Considerat o adevărată enciclopedie muzicală și trecând cu ușurință de la chill out la funk, electro-house, glitch sau beat-uri hip-hop, Gramatik este un one-man show de care publicul nu se satură niciodată.

Gramatik

Maribou State din Herfordshire sunt o altă premieră în Romania. Povestea duo-ului format din Chris Davids și Liam Ivory a început în 2011, după ce au mixat în unul dintre cele mai mari cluburi din lume, WAYF. Tot în 2011, au lansat EP-ul Olivia, devenit un reper pentru linia melodică a grupului.

Maribou State

Un călător în lumea muzicii, un sculptor al sunetului şi un maestru al scenei de dans datorită producțiilor sale, Pedestrian și-a făcut rapid loc în topul K Magazine al „10 Bass Music Artists To Watch Out For In 2012”. Repertoriul său este croit pentru scena de dans, iar sunetele variază de la hip-hop la house, garage, etc., fapt ce i-a asigurat poziţia de rezident la Trix, faimosul eveniment de muzică house şi bass.

Pedestrian

Lista artiștilor români care vor concerta la festival va fi completată de Aria Urbană, un proiect electrizant care îmbină beat-uri electronice, trip-hop, dub şi drum & bass, Brazda lui Novac, care îl are în spate pe arhitectul Victor Popescu pasionat de producția muzicală, Herne, creierul și fondatorul casei de discuri Origami Sound, renumit pentru show-urile sale live. Fanii îi vor mai putea asculta la Electric Castle pe Village (Vali Dragomir din Galați) despre care s-a crezut mult timp că ar fi un producător din Catalonia sau Rusia, care a devenit celebru peste noapte datorită piesei Takeover. Sunetul lui este irezistibil, pentru că îmbină linii vocale cunoscute din pop şi R&B cu elemente din jungle, Jersey club, rap sau house. Un alt artist care promite un spectacol exploviz este Clap! Clap! alias Cristiano Crisci, cunoscut și sub numele de DIGI din cadrul familiei muzicale Luckybeard. El portretizează Africa prin sunete adânci, spirituale și pline de impact, definind un nou gen muzical, tribal Bass.

Alti artiști confirmați pe scenele festivalului: Ada Kaleh, Indie Jules, Shadowbox, Tesco Disco, Riddim Colony Soundsystem, OK Corral, Temple Invisible, StereoTrombone, Newgotti, Just D’Light, Thejointventures, Serious Dub, Planul, Calin, Dublic, Adam Dolph, Miss Cheeky, Krueger si Horace Dan D.

Prima ediție a Electric Castle a adus 92 de artiști, un public de 32.000 de persoane și o nominalizare la European Festival Awards 2013, la secțiunea "Cel mai bun festival de mărime medie".

Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Program și reguli de acces la concertul Delilah

Cântăreața londoneză Delilah va concerta la București pe 21 martie 2014, în continuarea seriei de evenimente Deck. În deschiderea concertului...

Închide