Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Concert Thomas Azier în premieră la București

Cel de-al treilea party din seria evenimentelor Deck Sounds îl va avea în prim plan pe Thomas Azier, tânăr exponent al noului val de artiști electro-pop ce cucerește clasamentele europene. Concertul va avea loc pe 26 aprilie, în club Colectiv.

Publicat

pe

Thomas Azier
Thomas Azier

Cu un sound pătrunzător, Thomas Azier a reușit să facă o impresie puternică încă de la debut, artistul lansând în 2012 două EP-uri, Hylas 001 și Hylas 002, ce l-au propulsat instantaneu pe lista new commer-ilor de netrecut cu vederea. Woodkid și Stromae au pariat pe el încă de la început, alegându-l să îi insoțească în turnee, în timp ce Universal Music France i-a oferit un contract de reprezentare la nivel internațional. Ultimul EP, Hylas 003, plănuit să încheie trilogia debutului, s-a transformat într-un album a cărui lansare a fost plănuită pentru prima parte a acestui an. Materialul reușește să surprindă evoluția muzicală a tânărului care de-a lungul timpului și-a perfecționat cu meticulozitate stilul, reușind să câștige un loc binemeritat în rândul celor mai promițători artiști.

Născut în Olanda, dar stabilit în Germania la vârsta de 19 ani, Thomas s-a lăsat inspirat de atmosfera Berlinului, dând frâu liber imaginației sale. A început să experimenteze, să compună, să scrie, exersându-și talentul pe scenele din undergroundul capitalei germane. Începutul nu a fost însă foarte lin pentru tânărul artist care nu s-a identificat întru totul cu postmodernismul ce domină cultura muzicală a Berlinului.

Thomas Azier - "Angelene" (Videoclip)

"Muzica mea avea ceva mult mai romantic în ea, mai naiv", sustine Thomas care s-a izolat printre idei si a inceput sa creeze tot mai mult, ajungand la un moment dat sa aiba peste 100 de piese.

"Stăteam singur săptămâni întregi, iar singurătatea chiar te face să vezi altfel mediul înconjurator, să descoperi partea mai ciudată, mai întunecată a orașului", povestește Thomas, care a încercat să surprindă prin muzica sa metamorfoza continuă a Berlinului.

După nenumărate drafturi, Azier a început să-și finiseze creațiile, pregătindu-se pentru debutul discografic. Și-a instalat studioul de întregistrări într-o veche fabrică de clopote, decizie care avea sa fie o influență pozitivă asupra sound-ului său, un mix provocator de ritmuri pop cu un accent industrial. Întregul album a fost scris, compus, interpretat și produs de Thomas Azier, artistul fiind asistat doar de Robin Hunt, co-producător și sound designer.

Thomas Azier - "Verwandlung" (EXPLICIT)

Povestea lui Thomas Azier este cu atât mai interesantă cu cât angrenează o multiculturalitate ce lasă amprenta extrem de vizibil asupra creației sale: sonorități grosiere, industriale, preluate din influențele olandeze, ritmuri electro-pop culese din specificul undergroundului berlinez amestecate cu emoții și trăiri intense inspirate de natura artiștilor francezi, toate se regăsesc în muzica lui Azier care a ajuns să fie privit ca un adevărat revoluționar al pop-ului european în 2014.

Biletele pentru show-ul lui Thomas Azier ce va avea loc pe 26 aprilie, în clubul Colectiv, costă 30 de lei și pot fi achiziționate online și din rețeaua magazinelor Diverta. În seara evenimentului, în limita disponibilității, acestea vor putea fi achiziționate și de la intrarea în club, la prețul de 40 de lei.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte sâmbătă, 26 aprilie 2014

Thomas Azier

Loc
Colectiv

Trending