Urmărește-ne în Social Media

Articole

Cele mai frumoase melodii dedicate Mamei - TOP

De Ziua Femeii și nu numai vă invităm să ascultați probabil cele mai frumoase melodii internaționale dedicate Mamei. Selecția cuprinde piese cântate de Queen, Metallica, Christina Aguilera, Kanye West, John Lennon, Good Charlotte, Ozzy Osbourne, Roger Waters & Sinead O'Connor, Boyz II Men, Spice Girls.

Publicat

pe

Selecție de piese dedicate Mamei
Selecție de piese dedicate Mamei │ FOTO: Valua Vitaly

"Mother Love" (QUEEN)

"Mother Love" este ultimul cântec scris de Freddie Mercury și Brian May, fiind și ultima înregistrare vocală a solistului.  Acesta a dat vocea în perioada 13-16 mai 1991, cu câteva luni înaintea morții sale. Vorbind despre procesul de compoziție și înregistrare, May a povestit că înainte de ultimul vers, Freddie i-a spus că trebuie să plece din studio și să se odihnească, urmând să revină pentru a termina înregistrarea. Acest lucru nu s-a mai întâmplat, iar Brian May a cântat el ultimul vers al melodiei.

"Mama Said" (Metallica)

Această baladă Metallica vorbește despre durerea simțită de James Hetfield la pierderea mamei. Aceasta a murit de cancer când James era destul de tânăr (16 ani). Versurile sunt o înșiruire de regrete, Hetfield dorindu-și să petreacă mai mult timp alături de mama sa. Este povestea tânărului care pleacă de acasă și revine prea târziu pentru a mai putea vorbi cu părintele său.

Melodia face parte din albumul "Load", al șaselea al formației. A fost înregistrată în 1995 și lansată ca single în 1996. Metallica nu obișnuiește să o cânte live.

"Hey Mama" (Kanye West)

Kanye West îi mulțumește mamei sale,  Donda West, pentru toate eforturile depuse în creșterea sa.  Cântărețul R&B John Legend este vocea din fundal. Piesa "Hey Mama" este inclusă pe al doilea disc al lui Kanye - "Late Registration" (2005), însă compoziția datează din 2000, fără a primi vreun titlu.

Mama lui Kanye West a murit în urma unei complicații ivite după o operație estetică, pe 10 noiembrie 2007. La momentul respectiv, multe posturi de radio din America au difuzat melodia "Hey Mama" în semn de respect. Artistul hip-hop a interpretat-o în memoria mamei cu prilejul ceremoniei de decernare a Premiilor Grammy 2008.

"Mother" (John Lennon)

Cântecul trist al lui John Lennon îi este adresat mamei sale ucise într-un accident rutier în 1958, în timp ce traversa strada. Este unul dintre cele trei cântece compuse pentru mama sa, alături de "Julia" și "My Mummy's Dead". Solistul Beatles și-a pierdut mama de două ori, după cum declara la un moment dat. Prima despărțire se petrecuse la vârsta de 5 ani, când fusese încredințat spre creștere mătușii sale. Înaintea dispariției Juliei Lennon, cei doi se împăcaseră. John avea 17 ani la data morții mamei sale, fiind puternic afectat de dispariția ei.

"Mama Liked The Roses" (Elvis Presley)

Melodia interpretată de Elvis a fost scrisă de John Christopher, fiind lansată în 1970. Se știu puține lucruri despre acest cântec. Casa de discuri RCA a lansat-o ca single cu puțin timp înainte de Ziua Mamei / Mother's Day sărbătorită în America în a doua duminică din luna mai. Piesa a fost pusă pe fața discului în scopuri comerciale, dar melodia secundară ("The Wonder of You") a avut un succes mai mare.

"Oh mother" (Christina Aguilera)

Melodia este extrasă de pe cel de-al cincilea album de studio lansat de Christina Aguilera în 2006, "Back to Basics". Piesa vorbește despre copilăria traumatizantă a cântăreței și curajul mamei sale de a divorța de un soț violent. Aguilera avea 8 ani la momentul despărțirii părinților, iar perioada plină de abuzuri din partea tatălui a marcat-o pe viață. Cântăreața mai face o referire la această perioadă traumatizantă în piesa "I'm OK" ("Stripped", 2002).

"Thank You Mom" (Good Charlotte)

"Thank You Mom" este o piesă dedicată mamelor din întreaga lume de către trupa de rock alternativ Good Charlotte. Piesa figurează pe albumul  de debut din 2000. Solistul Joel Madden și fratele său, Benji, îi mulțumesc mamei lor care le-a ținut loc și de tată: "You were my mom, you were my dad, the only thing I ever had was you, it's true".

"Mama I'm Coming Home" (Ozzy Osbourne)

Celebra piesă a lui Ozzy nu i-a fost dedicată mamei, ci soției sale, Sharon. Cântecul puternic încărcat emoțional capătă sens și în relația dintre mamă și fiul ei ce revine acasă. "Mama I'm Coming Home" a pornit de la un frecvent mesaj telefonic adresat înaintea întoarcerii dintr-un turneu. Melodia a fost scrisă de Ozzy împreună cu Zakk Wylde, care semnează solo-ul de chitară. Piesa a fost scrisă după ce cântărețul renunțase la consumul de droguri și este inclusă pe albumul "No More Tears" din 1991. Melodia a urcat până pe locul 2 în clasamentul Billboard - Mainstream Rock Song.

"Mother" (Pink Floyd / Roger Waters & Sinead O'Connor)

Cine nu cunoaște melodia "Mother" din celebra operă rock Pink Floyd - "The Wall". Vă propunem în locul originalului, o variantă live din concertul memorabil de la Berlin în 1990. Tânăra Sinead O'Connor se ridică la înălțimea celebrului zid metaforic, însă cântăreața a refuzat să reînregistreze piesa ulterior. Potrivit lui Waters, videoclipul cuprinde imagini de la repetiția din noaptea dinaintea concertului.

"A Song for Mama" (Boyz II Men)

Cântecul pentru mama lansat de grupul Boyz II Men a fost Number One în clasamentul de single-uri R&B din America (1997-1998). Piesa a fost scrisă și produsă de Babyface, fiind și tema muzicală a filmului  "Soul Food", din 1997. Melodia apare pe discul "Evolution". Versurile fac referință la tradițiile păstrate de mamă, care țin împreună toți membrii familiei.

"Mama" (Spice Girls)

Single-ul "Mama" a fost extras de pe debutul discografic (1996) al grupului feminin Spice Girls. Este o declarație de dragoste pentru mame, care s-a bucurat de un important succes comercial, fiind Number One în Marea Britanie. Videoclipul a fost filmat cu o audiență formată din copii și mamele celor patru Spice Girls.

Trending