Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

"Wake Me Up" - Avicii este cel mai ascultat cântec de pe Spotify

Single-ul "Wake Me Up" lansat de Avicii în vara anului trecut a cucerit întreaga lume datorită vocii folk și a riffurilor de chitară care se îmbină cu beat-uri de dance comercial. Videoclipul piesei a strâns peste 280 de milioane de vizualizări, iar de curând piesa a stabilit un nou record - este cea mai ascultată melodie din toate timpurile de pe Spotify, surclasând hitul celor de la Imagine Dragons, "Radioactive".

Publicat

pe

Secvență videoclip Avicii - "Wake Me Up"
Secvență videoclip Avicii - "Wake Me Up"

În prezent, "Wake Me Up" este ascultat în medie de 850.000 de ori pe zi, cel mai popular fiind în orașe precum Oslo, Londra, New York, Madrid, Barcelona și Los Angeles. În total, melodia a depășit 200 de milioane de ascultări.

Sunt atât de fericit să fiu primul artist care atinge 200 de milioane de ascultări pe Spotify. Am avut un an incredibil, deci transmit un imens mulțumesc fanilor mei, a declarat Avicii.

La numai 24 de ani, Avicii este unul dintre cei mai de succes DJ și producători din ultimii ani. Cu un profit de 12 milioane de lire sterline înregistrat în 2012, acesta a ocupat locul 6 în topul celor mai bine plătiți DJ din lume în 2012, publicat de revista Forbes. "Wake Me Up" este primul single extras de pe albumul de debut "True", lansat în septembrie 2013. Melodia reprezintă o colaborare cu interpretul de soul Aloe Blacc și chitaristul Mike Einziger de la Incubus.

Avicii - "Wake Me Up"

Trending