Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Tori Amos, concert la București pe 19 iunie

Tori Amos revine la București după 7 ani de la primul său concert în România. Evenimentul va avea loc pe 19 iunie, la Arenele Romane, și este inclus în turneul de promovare a noului său album, "Unrepentant Geraldines", ce va fi lansat în primăvara acestui an.

Publicat

pe

Tori Amos

Cu 8 nominalizări la premiile Grammy, Tori Amos este una dintre cele mai talentate artiste de pe scena internațională, stilul său fiind greu de încadrat într-un singur gen muzical. Piano rock, alternative rock, art pop, art rock, electronic, clasic, baroque pop sunt doar câteva dintre elementele care definesc identitatea sa artistică născută dintr-o colaborare firească între pregătirea riguroasă în muzica clasica (vocea ei atinge registrul de mezzo soprana) și spiritul ei inovator (ea fiind unul dintre puținii artiști de rock alternativ care au folosit pianul ca instrument principal). Interpretă, compozitoare și producătoare, Tori Amos este un muzician complet și complex care, conform revistei Rolling Stone, se înscrie printre primii 5 cei mai buni artiști live ai lumii, având nu mai puțin de 13 turnee internaționale și peste 1.000 de concerte susținute de-a lungul carierei.

Tori Amos a început să cânte la pian de la o vârstă fragedă, la 5 ani scriindu-și deja primele creații instrumentale. La 13 ani susținea concerte în baruri și cluburi, însoțită de tatăl ei, însă primii pași spre o carieră profesională i-a făcut în 1977, când a câștigat un concurs de tinere talente, urmat in 1980 de un prim single, o compozitie realizata impreuna cu fratele ei. In 1986 a luat nastere proiectul Y Kant Tori Read, o trupa in care Tori il avea alaturi si pe tobosarul Matt Sorum, viitor membru Guns N' Roses si Velvet Revolver, insa dupa numai un album, grupul s-a dezbinat, artista fiind obligata de casa de discuri sa livreze un nou material. Astfel a aparut primul albumul solo, Little Earthquakes, lucrat alaturi de Doug Morris (fost CEO al Universal Music si actual Chairman si CEO al Sony Music) – ce s-a transformat intr-un prim pas spre succes.

Următorii ani au purtat-o pe Tori Amos prin multiple experiențe muzicale, înregistrând un album în biserică (Boys For Pele), experimentand cu sonoritati dance-electronice (Choirgirl Hotel si To Venus and Back) si inovatii stilistice (Strange Little Girls - un album de coveruri in care piesele originale scrise de barbati sunt reinterpretate din perspectiva feminina), eliberandu-si alter ego-ul intr-un album concept (Scarlet’s Walk).

La finalul lui 2011, artista a lansat primul ei album de muzica clasica, "Night of Hunters", un tribut adus compozitorilor Bach, Chopin, Debussy, Granados, Satie si Schubert. Doi ani mai tarziu a urmat un alt proiect ambitios, musical-ul The Light Princess, realizat alaturi de scriitorul Samuel Adamson. Productia a avut premiera la Teatrul National din Londra si a fost deja nominalizata la premiul pentru Best Musical in cadrul UK Evening Standard Drama.

Single-uri de succes precum "Crucify", "Silent All These Years", "God", "Cornflake Girl", "Caught a Lite Sneeze", "Professional Widow", "Spark", "1000 Oceans", "Flavor" sau "A Sorta Fairytale" i-au adus artistei numeroase nominalizari si premii, de la MTV Video Music Awards pana la Echo (prestigioasa distinctie din muzica clasica), precum si impresionanta performanta de 12 milioane de albume vandute in toata lumea!

"Unrepentant Geraldines" este cel de-al 14-lea material de studio al artistei și va fi lansat în primăvara aceasta, urmând a fi promovat de un nou turneu mondial. Turneul va incepe pe 7 mai in Dublin si va include show-uri in Londra, Paris, Berlin, Amsterdam, Moscova, dar si Bucuresti.

Concertul din Capitala va avea loc pe data de 19 iunie, la Arenele Romane, biletele fiind puse în vânzare începând de maine, vineri, 14 februarie. Acestea vor costa 95, 120, 150, 175 si 245 de lei, în funcție de distanța față de scenă.

Tori Amos - "A Sorta Fairytale"

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte joi, 19 iunie 2014

Tori Amos

Loc
Arenele Romane

Trending