Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Thy Veils a lansat "Adâncime" - VIDEOCLIP

Thy Veils a lansat un videoclip pentru varianta live a piesei "Adâncime". Melodia va fi inclusă pe noul album al trupei și beneficiază de un vizual cinematografic.

Publicat

pe

Secvență videoclip Thy Veils - "Adâncime"
Secvență videoclip Thy Veils - "Adâncime"

Pentru descrierea melodiei, cei de la Thy Veils au folosit un citat din George Enescu: "Important este să lucrezi totdeauna în adâncime. Trebuie să crezi. Ai forat metri fără să găsești nimic. Continuă: dedesupt zace cel mai pur briliant, comoara. Se găsește totdeauna o comoară."

Înregistrarea clipului a avut loc în sala de balet a Școlii Populare de Arte din Timișoara și surprinde ansamblul Timișorean în actuala formulă live, intepretând o piesă nouă, ce va fi inclusă în următorul material discografic. Vizual, "Adâncime" beneficiază de un tratament cinematografic ce susține în imagine bogăția timbrală și conceptuală cu care Thy Veils și-a obișnuit deja publicul în cei 19 ani de existență. Chiar dacă "Adâncime" diferă ca și conținut imagistic de restul lucrărilor de video art produse de Thy Veils până în prezent, punând accentul pe expresia prestației muzicienilor și utilizând din plin o paletă inedită de elemente vizuale subtile, noul video invită și poartă publicul într-un nou univers imaginar misterios, luminos și sensibil.

Thy Veils - "Adândime"

Thy Veils a fost fondat în 1995 de către Daniel Dorobanțu, un pionier în muzica ambientală din România. Discografia proiectului înseamnă 6 albume de studio și un DVD cu eseuri video-ambient non-narative. De-a lungul timpului Thy Veils a colaborat cu mulți artiști și a compus muzică pentru diferite filme, devenind în scurt timp un nume respectat în scena artistică internațională de specialitate. În plus, arta vizuală a lui Daniel Dorobanțu este prezentă în colecția permanentă de la Ars Electronica Center, din Linz (Austria). Acesta este unul dintre cele mai importante centre de expunere a artei electronice din lume şi, totodată, un laborator al artei electronice contemporane, situat la confluenţa dintre artă, tehnologie şi societate.

Trending