Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 INFO CONCERT:
Celine Dion
INFO CONCERT:
URMA - BT Live Limited Edition
INFO CONCERT:
Sarah Brightman
INFO CONCERT:
Apocalyptica
INFO CONCERT:
Gala Folk "Om bun" 2019
INFO CONCERT:
Mariza

"Thunderstruck" de la AC/DC, cântat "drăcește" la 2 violoncele - VIDEO

Cam cât de bine poate fi redată energia unui hit AC/DC atunci când este interpretat la violoncel? Dacă vorbim de grupul 2Cellos, răspunsul reiese cu ușurință din videoclipul coverului "Thunderstruck". Regizat, gândit și interpretat cu mult patos și umor, hitul AC/DC sună neașteptat de "nervos". Nu e de mirare că videoclipul a devenit viral, cumulând peste un milion de vizualizări pe zi.

”Thunderstruck” - 2Cellos

Grupul 2Cellos, format din croații Stjepan Hauser și Luka Sulic, este specializat pe coveruri atipice, realizate într-o interpretare fără cusur. La doar o săptămână de la primul clip urcat pe YouTube, proiectul muzical a căpătat proporții uriașe, feedback-ul primit din partea publicului dându-le celor doi artiști încrederea de care aveau nevoie pentru a continua cu interpretări și mai îndrăznețe.

Grupul a devenit o senzație la nivel internațional odată cu lansarea coverului după "Smooth Criminal" de la Michael Jackson. Viralitatea acestui clip le-a adus croaților un contract cu Sony Masterworks și o invitație din partea lui Elton John de a-l însoți în turneul său mondial. Au urmat apoi apariții în emisiuni precum "The Tonight Show" cu Jay Leno, "The Ellen DeGeneres Show", Lopez Tonight sau TV Total cu Stefan Raab. 2Cellos a cântat și în cadrul popularului serial "Glee", fiind primul grup instrumental invitat în cadrul show-ului.

Sulic și Hauser cântă la violoncel din copilărie. Sulic a studiat la Royal Academy of Music in London, iar Hauser la Royal Northern College of Music in Manchester, ambii absolvind în 2011.

 "Mergeți și vedeți-i live, pentru că este cu adevărat uimitor! Nu-mi amintesc să fi văzut ceva mai captivant de atât de la show-ul lui Jimi Hendrix (anii '60) încoace...", a recomandat cu căldură Elton John după ce avut ocazia de a-i asculta.

Ultimul videoclip lansat de 2Cellos este pentru un cover AC/DC. Piesa "Thunderstruck" a căpătat noi rezonanțe odată cu această interpretare inedită, savurată din plin de fanii grupului. Clipul a strâns într-o săptămână peste 4.500.000 de vizualizări, în ultimele zile numărul vizionărilor crescând exponențial.

2CELLOS - "Thunderstruck" (cover AC/DC)

Citește mai multe despre 2CellosAC/DC
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Justin Timberlake a lansat noul single - "Not a Bad Thing" - AUDIO

Justin Timberlake a lansat un nou single extras de pe albumul "The 20/20 Experience – 2 of 2". Acesta se...

Închide