Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

The Cat Empire, concert la București în cadrul B’ESTFEST Summer Camp 2014

Primul nume confirmat pentru B’ESTFEST Summer Camp 2014 este The Cat Empire, trupa australiană de ska-jazz devenită în ultimii ani una dintre cele mai întâlnite reprezentante ale genului la festivalurile muzicale internaționale. The Cat Empire deschide așadar lista artiștilor prezenți la prima ediție de B’ESTFEST, ce se va desfășura pe domeniul Palatului Mogoșoaia, programată vara aceasta în perioada 31 iulie, 1, 2 august.

Publicat

pe

The Cat Empire vine la B'ESTFEST Summer Camp 2014

The Cat Empire a luat ființă în Australia, în anul 1999, fiind formată în prezent din Ollie McGill (clape si backing vocals), Ryan Monro (bas si backing vocals), Felix Riebl (percutie si vocal), Harry James Angus (trompetă și vocal), Will Hull-Brown (tobe) și Jamshid “Jumps” Khadiwhala (turntables, percutie). Muzica lor a fost descrisă ca un melanj ingenios de jazz, funk și rock, cu puternice influențe latino, reggae, ska și dub, trupa fiind recunoscută pentru atitudinea militantă față de spargerea barierelor muzicale, geografice și lingvistice. De altfel, temele preferate sunt respingerea materialismului și consumerismului, intoleranță și război și, totodată, promovarea diversității culturale și a unei vieți simple, lipsite de griji.

După o serie de apariții în cadrul unor festivaluri celebre, cum ar fi Melbourne Festival și Edinburgh Festival, australienii au debutat în 2001, cu albumul “The Cat Empire”. Cel de-al doilea material discografic, “Two Shoes” (2005), a intrat direct pe pozitia 1 în clasamentele muzicale, revista Allmusic descriindu-l ca fiind un mix “nemaipomenit și istet” între alt-rock, hip-hop, reggae, ska și latin jazz. La sfârșitul anului 2005, “Two Shoes” obținuse primul disc de platină, în timp ce “The Cat Empire” avea deja două. În următorii ani, trupa a mai lansat alte două albume, “Cities: The Cat Empire Project” (2006) și “So Many Nights” (2007), trecându-și totodată în CV premiul pentru Cel mai bun album (ARIA Music Awards), un turneu mondial ce a cuprins Asia, America și Europa, precum și o apariție în cadrul celebrului festival Glastonbury. Albumul “Cinema” a fost lansat în iunie 2010 și a marcat o nouă etapă în evoluția trupei. Dacă până la acel moment The Cat Empire a experimentat cu orice stil la îndemână, de la reggae la salsa, de la jazz la hip-hop, “Cinema” a adus trupei o nouă voce, unică și personală, oferita de suma tuturor experientelor si experimentelor muzicale de pana la acel moment. “Steal The Light”, cel mai recent album al australienilor, a fost lansat in anul 2013.

Celebri pentru show-urile lor energice în care improvizația este la ordinea zilei, australienii de la The Cat Empire au la activ peste 800 de concerte și apariții în line-up-urile unor festivaluri precum Summersonic (Japonia), Rock am Ring (Germania), V Festival (UK), Bonnaroo (US) sau Montreal Jazz Festival. Anul acesta The Cat Empire se va afla pentru prima dată la București, în cadrul B’ESTFEST Summer Camp 2014.

The Cat Empire - "The Lost Song"

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Festivaluri joi, 31 iulie 2014

ANULAT - B'ESTFEST 2014

Loc
Palatul Mogoșoaia

Trending