Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Enrique Iglesias concertează în octombrie la Cluj-Napoca Spotlight FestivalBob Sinclar vine la Spotlight - Festivalul Internațional al Luminii 2019 INFO CONCERT:
The Cure
Aris Negoiţă, puştiul cu dans de senzaţie de la Românii au TalentUrmăreşte-l pe Aris Negoiţă, puştiul cu dans de senzaţie de la Românii au Talent - VIDEO INFO CONCERT:
HAVASI Concert Show
INFO CONCERT:
Neversea 2019

"Smells Like Teen Spirit" (Nirvana), cea mai bună piesă a tuturor timpurilor

"Smells Like Teen Spirit" de la Nirvana a fost numită de publicația NME cea mai bună piesă a tuturor timpurilor. Vezi ce alte single-uri intră în topul realizat de editorii revistei britanice.

Nirvana

Surprinzător sau nu, NME consideră că hitul "Smells Like Teen Spirit" lansat de Nirvana în 1991 este cea mai bună piesă a tuturor timpurilor. Pentru a ajunge la această concluzie, foștii și actualii editori ai revistei au lucrat cu sârguință la un top masiv, pentru alcătuirea căruia s-a luat în considerare o arhivă generoasă de hituri. În susținerea afirmației, menționăm că prima ediție a revistei NME a apărut în martie 1952.

Topul celor mai bune piese ale tuturor timpurilor cuprinde 500 de hituri. Clasamentul complet nu a fost încă publicat online, însă primele 5 poziții au fost dezvăluite recent. Despre "Smells Like Teen Spirit", situat pe prima poziție, editorii revistei scriu că a fost "asemenea unui șoc asupra sistemului". Chiar dacă lui Cobain nu i-a plăcut atât de mult piesa pentru că suna "prea comercial", "Smells Like Teen Spirit" a fost declarată de către criticii industriei cel mai mare hit Nirvana.

"Lăudată prin expresia <<șoc asupra sistemului>> de către editorul NME al vremii respective, când a fost lansat ca single a ajuns pe poziția a 7-a în topurile din UK. Solistul Nirvana, Kurt Cobain, s-a plictisit repede de piesă", scriu editorii NME într-un articol recent, subliniind afirmația lui Cobain din 1993: "Îmi dau seama că este o piesă bună din punct de vedere comercial, dar e prea vicleană pentru gusturile mele."

În topul NME sunt incluse și piese de la Joy Division, Donna Summer, The Smith și The Strokes. În perioada următoare va fi dezvăluit și clasamentul complet.

NME Top 5 - Cele mai bune piese ale tuturor timpurilor

  1. "Smells Like Teen Spirit" - Nirvana
  2. "Love Will Tear Us Apart" - Joy Division
  3. "I Feel Love" - Donna Summer
  4. "How Soon Is Now?" - The Smiths
  5. "Last Nite" - The Strokes

Nirvana - "Smells Like Teen Spirit"

Citește mai multe despre Kurt CobainNirvana
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Virgil Ianțu a lansat "Ce bine că ești" - VIDEOCLIP

Virgil Ianțu a reorchestrat cunoscuta melodie a lui Nicu Alifantis, "Ce bine că ești", într-o versiune de jazz / swing....

Închide