Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Red Hot Chili Peppers va înregistra un album nou după o perioadă de "hibernare"

Cei de la Red Hot Chili Peppers au anunțat că vor intra într-o perioadă de "hibernare" înainte de a începe să lucreze la un album nou. De asemenea, basistul trupei a confirmat pe Twitter că el și chitaristul au făcut playback la Super Bowl.

Publicat

pe

Red Hot Chili Peppers

În cadrul unui concert susținut înainte de spectacolul de la Super Bowl 2014, formația și-a anunțat fanii că va lua o pauză de odihnă, după care va lucra la un nou album.

Pur și simplu avem nevoie să intrăm într-o perioadă de hibernare pentru a face un material nou, a spus basistul Flea, mulțimii adunate la Barclays Center din Los Angeles.

Red Hot Chili Peppers a urcat pe scena de la Super Bowl alături de Bruno Mars. Împreună au cântat hitul "Give It Away" din 1991. Prestația lui Bruno Mars a reușit să strângă în fața televizorului 115.3 milioane de oameni, surclasând atât show-ul lui Beyonce din 2013 (110.8 milioane de telespectatori), cât și pe cel al Madonnei din 2012 (114 milioane de telespectatori). În cadrul celor 15 minunte, Bruno Mars a demonstrat că știe să cânte la tobe, să danseze și să impresioneze un întreg stadion de unul singur. Din piesele interpretate nu au lipsit "Locked Out of Heaven" și "Treasure".

Ultimul disc Red Hot Chili Peppers este "I'm with You" din 2011. Produs de celebrul Rick Rubin, acesta a fost primul album al trupei cu Josh Klinghoffer, care l-a înlocuit pe John Frusciante. De pe material au fost extrase 4 single-uri, dintre care hit a ajuns "The Adventures of Rain Dance Maggie". Discul a fost nominalizat la Premiile Grammy, la categoria Cel Mai Bun Album Rock. Turneul de promovare a ajuns și în România, în 2012. Red Hot Chili Peppers a concertat pe Arena Națională din București, fiind primul concert de mare anvergură care a avut loc pe stadionul proaspăt renovat. - Citește recenzia și vezi poze de la concert.

Flea recunoaște că a făcut playback la Super Bowl 2014

Chitaristul și basistul de la Red Hot Chili Peppers au fost obligați să facă facă playback în cadrul spectacolului de la Super Bowl. Pentru că nu au vrut să păcălească publicul, Klinghoffe și Flea au apărut pe scenă cu instrumentele neconectate la vreun amplificator. "Nici o șmecherie. Nici o opțiune, dar nici o șmecherie", a scris Flea pe contul său de Twitter, după ce presa și chiar alți artiști au început să comenteze prestația pe rețelele de socializare.

print-screen-flea-twitter-mesaj

Comentează

Concerte & turnee

Vine Red Hot Chili Peppers la Electric Castle 2024?

Red Hot Chili Peppers ar putea fi unul dintre headlinerii Electric Castle 2024. Cea de-a zecea ediție a festivalului a oferit câteva indicii care ne-au dus cu gândul la trupa americană. O fi o intuiție corectă, o teorie a conspirației sau o dorință prea mare de a revedea formația în România după 11 ani, dar te invităm totuși să citești mai multe în articol.

Publicat

pe

Anthony Kiedis, RHCP în concert pe 31 august la Arena Națională (foto: Alex Chelba)
Anthony Kiedis, RHCP în concert pe 31 august la Arena Națională (foto: Alex Chelba)

Pentru 2024, Electric Castle pregătește o ediție aniversară ce va sărbători cei 10 ani de existență. Prin urmare, este de așteptat ca lineup-ul să fie gândit în așa fel încât să rămână pentru multă vreme în memoria festivalierilor.

Organizatorii au început deja să se ocupe de construirea celei mai noi ediții a festivalului. Mai mult, aceștia au oferit niște indicii ce prefigurează anunțul primului val de artiști. Primul detaliu în acest sens a fost schimbarea siglei. Dacă înainte Electric Castle era reprezentat de combinația de negru și galben, acum festivalul și-a schimbat logo-ul în roșu și alb. Aceleași culori se regăsesc și în simbolul trupei Red Hot Chili Peppers.

Logo-ul oficial al trupei Red Hot Chili Peppers a fost desenat de solistul Anthony Kiedis în 1984. Managementul casei de discuri a cerut grupului să se gândească la un logo, iar Kiedis a schițat asteriscul cu opt brațe. La acea vreme, artistul nu i-a acordat vreo semnificație specială. În timp, însă, a devenit una dintre cele mai cunoscute sigle ale unei trupe din istoria muzicală.

Un alt semn care a condus la ideea că RHCP ar putea urca pe scena EC 2024 a fost o fotografie publicată pe platformele de socializare ale festivalului. Se vede Calea Victoriei din București unde este afișată o reclamă pentru ediția de anul viitor a festivalului, ce încorporează emblema formației RHCP. Asteriscul cu opt brațe este vizibil în partea dreaptă.

Reclamă Electric Castle 2024

Reclamă Electric Castle 2024 │ FOTO: Electric Castle www.facebook.com

Primii artiști din lineup-ul EC 2024 vor fi anunțați în viitorul apropiat. Până atunci, nu ne rămâne de făcut decât să ne hrănim iluzia, să "manifestăm" revenirea trupei în România sau să îi ascultăm discografia. Iar ultima parte nu are nevoie de vreun motiv special.

Cea de-a 10-a ediție Electric Castle va avea loc între 17 și 21 iulie 2024. Abonamentele sunt disponibile online, la prețuri ce pornesc de la 532,55 lei. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.

Citește în continuare

Trending