Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Paul McCartneyPaul McCartney a dat în judecată The Beatles pentru a salva muzica trupei Elissa, cântăreață libaneză a cărei casă a fost distrusă de explozia din BeirutExplozia din Beirut declanșează reacții puternice printre artiști: "Nu-mi pot stăpâni furia" Neil Young live în Ziggodome Amsterdam, 2019Neil Young îl dă în judecată pe Donald Trump Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019Deep Purple nu are de gând să iasă prea curând la pensie Adrian Despot: "Vița de Vie - În corzi e cea mai bună producție a unui concert live în România" Serj Tankian (System Of A Down) Live (screenshot)Lineup-ul Download Festival 2021 - Nume mari din muzica rock, metal și alternative

Queen a stabilit un nou record

Queen este singura trupă care a reușit să vândă până acum în UK peste 6 milioane de copii ale unui singur album. Ciferele au fost dezvăluite de Official Charts Company, care a anunțat că discul "Greatest Hits" de la Queen, deși a fost lansat în urmă cu mai bine de 30 de ani, se menține încă în fruntea topului de vânzări din Marea Britanie. Află ce alte discuri se află în clasamentul realizat de Official Charts.
Queen

Queen

Legendele nu mor niciodată, iar atunci când vine vorba de Queen, cea mai iubită trupă din Marea Britanie (conform unui studiu realizat de Vintage TV), nu ne surprinde faptul că albumul "Greatest Hits" se află pe primul loc în topul vânzărilor din UK.

"Vești grozave, de fapt incredibile din partea Official Charts Company", a declarat Brian May la aflarea veștii. "Albumul Queen - Greatest Hits, care a fost lansat în 1981, a depășit 6 milioane de copii vândute, ceea ce este incredibil. Aș vrea să mulțumesc tuturor celor care ne-au susținut de-a lungul anilor, sperăm să continuăm să vă fim aproape."

O reacție similară a avut și Roger Taylor, care a mulțumit cu acest prilej fanilor britanici.

"Minunat. Cine ar fi crezut? Și totul datorită publicului britanic. Mulțumim. Este o mare onoare!"

În urmă cu câteva luni, Brian May anunța că vrea să lanseze un nou album Queen care să includă piese nedezvăluite publicului și înregistrate cu vocea lui Freddie Mercury. În arhivele trupei sunt incluse duete cu David BowieAndy Gibb și Rod Stewart, ce ar putea apărea pe acest nou disc al formației. Pentru mai multe detalii puteți citi un articol anterior.

Alături de Queen, în topul celor mai bine vândute din UK, se află și discuri lansate de ABBA, Beatles, Adele, Oasis, Michael Jackson și Pink Floyd.

Top 10  - Cele mai bine vândute albume ale tuturor timpurilor (UK)

  1. Greatest Hits - Queen (1981)
  2. Gold - Greatest Hits - Abba (1992)
  3. Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band - Beatles (1967)
  4. 21 - Adele (2011)
  5. What's The Story Morning Glory - Oasis (1995)
  6. Thriller - Michael Jackson (1982)
  7. The Dark Side Of The Moon - Pink Floyd (1973)
  8. Brothers In Arms - Dire Straits (1985)
  9. Bad - Michael Jackson (1987)
  10. Greatest Hits II - Queen (1991)

Queen "Greatest Hits", peste 6 milioane de albume vândute în UK (Official Charts)

Citește mai multe despre Brian MayQueenRoger Taylor
RECOMANDARE:Cumpără un disc cu QUEEN

Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Blue, concert la București pe 18 iulie

Blue va concerta la București pe data de 5 aprilie 2014. Evenimentul va avea loc la Sala Palatului.

Închide