Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

The Prodigy, Lily Allen, Kavinsky și Fink cântă la Sziget

Organizatorii Sziget 2014 au anunțat noi nume pe afișul festivalului. Este vorba despre The Prodigy, Lily Allen, La Roux, Kavinsky și mulți alții.

Publicat

pe

Sziget 2014

Festivalul Sziget este unul dintre cele mai importante festivaluri internaționale, un loc popular de întâlnire pentru fani din toate colțurile lumii. Ediția din 2014 va avea loc între 11 şi 18 august, în aceeași locație - binecunoscuta insulă Obudai din inima Budapestei. Noile nume confirmate sunt The Prodigy, Lily Allen, La Roux, Miles Kane, Simon Green, Palma Violets, Kavinsky, Fink și Jagwar Ma.

The Prodigy sunt un „must-have” pentru scena principală a oricărui festival, cu peste 25 de milioane de albume vândute și o popularitate incredibilă dobândită de-a lungul anilor. Una dintre cele mai de succes trupe britanice de muzică electronică, se întoarce la Sziget.

Tânără, energică și extravagantă, Lily Allen, va concerta și ea la Sziget Festival. Anul trecut în luna noiembrie a fost lansat ultimul său single, „Hard Out Here”, și momentan lucrează de zor la al treilea său album de studio, despre care știm deja că se va numi „Sheezus”.

La Roux și vocea lui Elly Jackson sunt binecunoscute tuturor fanilor synthpop. Ei au fost la Sziget și în 2011 iar anul acesta revin cu material nou. Populara trupă de ska-punk din Madrid, Ska-P, va concerta și ea pe Insula Libertății. O trupă cu atitudine și o energie debordantă pe scenă, un show ce nu trebuie ratat.

Miles Kane, fostul frontman al trupei The Rascals și co-frontman al trupei Last Shadow of Puppets, are, mai nou, o carieră solo înfloritoare. Are până acum două albume, dintre care cel lansat anul trecut, intitulat „Don’t forget Who You Are”, a fost un mare succes.

Simon Green, cunoscut mai mult ca Bonobo, este un artist aflat în vârful bogatei sale cariere. Albumul din 2010, „Black Sands” este albumul său de referință, un album construit cu măiestrie, pe care se poate regăsi downtempo-ul inconfundabil al lui Green combinat cu beat-uri electronice inovatoare.

Palma Violets este una dintre cele mai promițătoare trupe de post-garage rock din ultima perioadă. Primul lor single, „Best of Friends”, o explozie antrenantă de rock’n’roll, a fost votat „piesa anului” de către NME în 2012.

Vincent Belergey, muzicianul și producătorul cunoscut sub numele de Kavinsky, este unul dintre cele mai importante și creative personaje ale scenei muzicii electronice din Franța. Ultimul său album, „Outrun”, a fost un succes instantaneu, pornind astfel turneul mondial OUTRUN LIVE TOUR din care face parte și Sziget Festival.

Fink este un cantautor britanic binecunoscut pentru versurile complexe, piesele atmosferice și pentru carismatica sa prezență scenică. A lansat patru albume în ultimii zece ani, acum doi ani fiind prezent și la Sziget cu albumul „Perfect Darkness”.

Jagwar Ma vor fi o adevărată senzație anul acesta pe Insula Libertății. Trio-ul australian format din Gabriel Winterfield, Jona Ma și Jack Freeman cântă un fel de muzică psiheledică de dans care hipnotizează publicul.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Festivaluri luni, 11 august 2014

Sziget 2014

Loc
Insula Obudai

Industria muzicala

Cancel culture? Prodigy schimbă versurile piesei "Smack My Bitch Up"

"Smack My Bitch Up" este poate cea mai celebră piesă de la rave-urile din toată lumea şi tocmai a suferit o modificare. Fanii care au participat la un concert The Prodigy în noiembrie 2023 au remarcat o modificare a versurilor sale.

Publicat

pe

The Prodigy
The Prodigy │ FOTO: The Prodigy / Townsend Music

Au trecut mai bine de 25 de ani de la debutul lui "Smack My Bitch Up", votată de mulţi drept cel mai controversat cântec din istorie. Poate şi pentru că versurile par a glorifica violenţa contra femeilor. Track-ul este un single de pe legendarul album al formaţiei britanice "The Fat of The Land". Sosea în 1997 şi a primit critici pentru versurile violente.

În ciuda controverselor, avea să ajungă un hit, atât în SUA, cât şi în Marea Britanie. The Prodigy se află acum, în noiembrie 2023 într-un turneu european, care a inclus două reprezentaţii la Alexandra Palace, în Londra. Ei bine, un fan a filmat show-ul de pe 24 noiembrie şi a remarcat că Maxim, (noul solist al trupei, după ce Keith Flint a încetat din viaţă) a schimbat versurile piesei "Smack My Bitch Up".

Versul cu probleme a venit "Change my pitch up". Trebuie spus şi că dacă ne luăm după Setlist.fm, atunci reprezentaţia a inclus "varianta curată" a melodiei din 1997. E neclar însă dacă schimbările sunt permanente sau nu şi dacă eventual vom găsi şi pe platformele de streaming o astfel de versiune luând locul celei controversate.

Liam şi Maxim nu au comentat pe seama acestei înlocuiri, iar nu mulţi fani participanţi la concert au sesizat schimbarea. În 2010 "Smack My Bitch Up" a fost votată drept "cea mai controversată piesă din toate timpurile", dar pe atunci muzicienii şi-au apărat alegerile de versuri. Ei au făcut o paralelă cu "Firestarter", care în mod evident nu îndeamnă la piromanie, ci e... despre personalitatea lui Keith Flint.

Liam Howlett spunea în anii '90 şi că nu e despre lovirea unei iubite, ci o "ironie la adresa presei britanice". Şi Keith Flint a declarat pentru Rolling Stone că acest track era un tribut pentru cultura B-Boy hip-hop.

Fanii discută abitir subiectul versurilor schimbate pe Reddit.

Citește în continuare

Trending