Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Roxen (2019)Eurovision 2020: Ascultă cele 5 piese propuse pentru a reprezenta România INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Mariza
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2020
Roxen (2019)Roxen va reprezenta România la Eurovision 2020 - Află-i povestea! INFO CONCERT:
Summer Well 2020

Paco de Lucia, chitaristul de muzică flamenco, s-a stins din viață

Paco de Lucia, unul dintre cei mai cunoscuți interpreți și compozitori de muzică flamenco, a încetat din viață la vârsta de 66 de ani. Acesta se afla în vancață, pe o plaja din Andaluzia, Mexic, iar cauza decesului pare să fie o criză cardiacă.

Paco De Lucia

Născut pe 21 decembrie 1947, chitaristul Paco de Lucia a devenit rapid cunoscut pe plan mondial, datorită combinării stilul flamenco tradiţional cu jazz-ul, acesta inspirându-se din diverse culturi muzicale. Avea un stil inovator, o tehnică desăvârșită și era capabil să execute partitura muzicală foarte rapid și fluent. Originar din Spania, Paco de Lucia a colaborat pe numeroase albume cu solistul El Camaron de la Isla, dar și cu pianistul american de jazz Chick Corea și chitariștii John McLaughlin, Larry Coryell și Chick Corea.

Printre cele mai cunoscute albume ale sale se numără "Rio Ancho", "Entre dos aguas", "La Barrosa", "Impetu", "Cepa Andaluza" şi "Gloria al Nino Ricardo". În 1983 a apărut în filmul lui Carlos Saura intitulat "Carmen", pentru care a fost nominalizat la premiul BAFTA, la categoria "cea mai bună coloană sonoră".

În 2004, a fost recompensat cu premiul Prinţul Asturiei pentru Artă iar, în 2010, a primit titlul onorific de doctor din partea Berklee College of Music din Boston. Din același an Paco de Lucia şi-a redus numărul concertelor, a renunţat la turnee şi susţinea doar câteva show-uri pe an. Un an mai târziu artistul a fost nominalizat la premiile Latin Grammy la categoria "producătorul anului", pentru albumul "La Tana's Tu, Ven a Mi".

Paco de Lucia - Live at the Montreux Jazz Festival 2012

Mihai Anghel este ex- News Editor & Fotograf la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
3 Sud Est revine cu un nou single, "Emoții"

3 Sud Est, formaţia ce făcea furori la sfârşitul anilor ’90, revine cu nou single, intitulat "Emoții". Piesa va fi...

Închide