Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Lenny Kravitz și Sting, coveruri după Beatles la Letterman - VIDEO

Pentru a sărbători 50 de ani de la prima apariție a membrilor The Beatles în emisiunea The Ed Sullivan Show, David Letterman a dedicat această săptămână celor 4 legende ale muzicii rock. Printre invitații care le-au adus câte un omagiu muzical s-au numărat și Lenny Kravitz și Sting. Urmărește-i interpretând coveruri după hiturile "Get Back" și "Drive My Car".

Publicat

pe

Lenny Kravitz și Sting, coveruri după The Beatles la David Letterman
Lenny Kravitz și Sting, coveruri după The Beatles la David Letterman

Pe 9 februarie se împlinesc 50 de ani de la prima apariție a membrilor The Beatles în emisiunea lui Ed Sullivan, unul dintre cele mai populare show-uri de televiziune din perioada  1948 - 1971. Considerând că întreaga industrie va sărbători evenimentul într-un fel sau altul, nici David Letterman nu putea rămâne mai prejos. Așa s-a ajuns la ideea unei săptămâni dedicate lui John Lennon, Paul McCartney, George Harrison și Ringo Starr.

Printre invitații care au interpretat săptămâna aceasta coveruri după hiturile The Beatles se numără și Lenny Kravitz și Sting, ambii considerând trupa un simbol și un etalon al muzicii rock. Pentru show-ul lui Letterman, Lenny Kravitz a ales să interpreteze un cover după hitul "Get Back", lansat în 1969. Piesa s-a clasat pe primul loc în topurile din UK, SUA, Irlanda, Canada, Noua Zeelandă, Australia, Franța, Germania și Mexic, fiind primul single The Beatles care acorda drepturi de autor unui alt artist (Billy Preston) în afară de membrii trupei.

Sting a interpretat un alt hit, lansat de The Beatles în 1965. "Drive My Car" a fost compusă de Paul McCartney, la partea de versuri contribuind  și John Lennon. Piesa a fost inclusă în setlistul colecției  "Yesterday and Today", lansat exclusiv în SUA, Canada și Japonia. Coverul melodiei "Drive My Car" este interpretat de Sting alături de Ivy Levan, o tânără artistă din Arkansas, și Mike Einziger de la Incubus.

Pentru a sărbători aniversarea The Beatles, producătorii Galei Premiilor Grammy au pregătit, de asemenea, un show special prin care se va aduce un tribut formației-legendă. Intitulată "The Night That Changed America: A Grammy Salute to the Beatles", emisiunea va fi difuzată pe CBS pe data de 9 februarie. Show-ul va oferi trupei Eurythmics prilejul perfect pentru o reunire memorabilă. Detalii într-un articol anterior.

Lenny Kravitz: "Get Back" (cover The Beatles la David Letterman)

Sting feat  Ivy Levan și Mike Einziger: "Drive My Car" (cover The Beatles la David Letterman)

Concerte & turnee

Lenny Kravitz vine la UNTOLD 2024

Lenny Kravitz revine la Cluj-Napoca după cinci ani, de data aceasta la UNTOLD 2024. Considerat unul dintre cei mai influenți artiști ai timpurilor noastre, Kravitz a câștigat patru Premii Grammy consecutive și, recent, a primit o stea pe Hollywood Walk Of Fame.

Publicat

pe

Lenny Kravitz la UNTOLD 2024
Lenny Kravitz la UNTOLD 2024 │ FOTO: UNTOLD

Lenny Kravitz, singurul artist cu 4 premii Grammy consecutive la categoria "Best Male Rock Vocal Performance" devine unul dintre headlinerii ediției din acest an a festivalului UNTOLD.  Astfel, participanții vor asculta live hituri precum "Let Love Rule", “It Ain't Over 'til It's Over", "Are You Gonna Go My Way", "Fly Away", "American Woman" sau "Again", dar și piese de pe cel mai nou album “Blue Electric Light”, care va fi lansat pe 24 mai.

Lenny Kravitz nu este doar un artist versatil, este un muzician genial, renumit pentru abilitățile excepționale în zona muzicii rock, funk și soul. Cu un mix eclectic de rock, influențe retro și pop, el a reușit să redefinească peisajul muzical încă din anii '90 și să devină o prezență emblematică în industria muzicală. În ultimii ani, Kravitz și-a reinventat și redefinit constant sunetul și imaginea artistică. De la influențe rock clasice, la experimente funk și soul, el a demonstrat o capacitate remarcabilă de adaptare la schimbare. Este scriitor, producător, actor, fashion designer, dezvoltator și a câștigat patru premii Grammy, patru ani la rând, iar în 2024 a fost recompensat cu Recording Academy Global Impact Award, un trofeu acordat artiștilor care au avut un impact semnificativ în industria muzicală internațională.
A colaborat cu cele mai mari nume din muzică de la Michael Jackson sau Madonna până la Jay-Z, Pharrell Williams sau Peggy Gou.

De la primele single-uri lansate, "Let Love Rule", “It Ain't Over 'til It's Over", până la "Are You Gonna Go My Way", "Fly Away", sau "American Woman" și "Again", Kravitz a devenit un obișnuit al topurilor muzicale. Piesele sale au intrat în Top 10, Billboard Top 100, dar și în difuzare la marile rețele radio. "Are You Gonna Go My Way” i-a adus lui Kravitz un BRIT Award la categoria "Best International Male Artist" și un MTV Video Music Award pentru "Best Male Video".

Single-ul "Fly Away" i-a adus primul premiu Grammy. Cu versiunea cover pentru "American Woman", inclusă în coloana sonoră a filmului "Austin Powers: The Spy Who Shagged Me", a câștigat al doilea Grammy la categoria "Best Male Rock Vocal Performance".

A intrat în topul "100 Greatest Artists of Hard Rock", iar albumele lansate până acum au fost vândute în peste 40 de milioane de exemplare în întreaga lume. Noul album al lui Lenny Kravitz, "Blue Electric Light", va fi lansat pe 24 mai 2024.

Actorul Lenny Kravitz

A apărut în filme de box-office, "The Hunger Games" și "The Hunger Games: Catching Fire", "Precious" sau "The Butler" și a fost recompensat de CFDA, în 2022, cu premiul "Fashion Icon Award", fiind considerat și o personalitate influentă în modă. În luna februarie a acestui a primit trofeul Music Icon Award în cadrul People's Choice Awards, iar pe 12 martie a primit o stea pe celebrul bulevard "Hollywood Walk of Fame".

Lenny Kravitz rămâne unul dintre cei mai respectați artiști ai timpurilor noastre, cu o carieră remarcabilă care a influențat și inspirat generații întregi de muzicieni și a fost inclus în lista marilor artiști nominalizați pentru a fi incluși în "Rock and Roll Hall of Fame" în acest an.

Festivalul UNTOLD are loc în perioada 8-11 august, în Cluj-Napoca. Organizatorii au pregătit un lineup impresionant în care sunt incluși DJ și artiști de top la nivel global: Sam Smith, Swedish House Mafia, Dimitri Vegas & Like Mike, Martin Garrix, Alok, Timmy Trumpet, Lost Frequencies, Purple Disco Machine.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Lenny Kravitz va avea un concert în România; Vine la UNTOLD 2024 conform teaserelor

Chiar dacă oficial nu ştim că Lenny Kravitz vine în România în acest an, cei de la UNTOLD au postat o serie de teasere pe Facebook care par toate să ducă spre acest artist. Imagini din videoclipurile sale au fost postate pe contul oficial UNTOLD.

Publicat

pe

Lenny Kravitz: Tiny Desk (Home) Concert
Lenny Kravitz: Tiny Desk (Home) Concert

Fanii au reacţionat la postare imediat, recunoscând că e vorba despre reputatul artist, care tocmai ne-a oferit un single nou, "Human". Muzicianul va lansa în 2024 un album nou, "Blue Electric Light", care soseşte pe 24 mai 2024. De pe el au fost deja extrase două single-uri, "TK421", în octombrie 2023 şi "Human", pe 22 martie 2024. Acesta din urmă a avut premiera chiar în emisiunea lui Jimmy Fallon.

Acesta este primul LP de la "Raise Vibration" din 2018 încoace şi îl găseşte pe Lenny Kravitz mai în formă ca niciodată, atât muzical, cât şi fizic. Asta deşi împlineşte 60 de ani în acest an, dar în videoclipul "TK421" apare nud şi arătă cu cel puţin 30 de ani mai tânăr.

Muzicianul pregăteşte şi un turneu, care îl va aduce în toată Europa. Se numeşte "Blue Electric Light Tour" şi începe pe 23 iunie, în Hamburg. Include şi opriri în Olanda, Belgia Franţa, Italia, Elveţia, Cehia, Polonia, Croaţia şi Ungaria. UNTOLD Festival 2024 are loc între 8 şi 11 august 2024. Lenny e în Bulgaria pe 6 august şi în Austria pe 11 august, deci probabil pe 8, 9 sau 10 august va fi la UNTOLD.

La UNTOLD 2024 urcă pe scenă Dimitri Vegas, Martin Garrix, Carl Cox, Swedish Huse Mafia, Sam Smith şi Timmy Trumpet, dar lista e în continuă extindere. Este ediţia cu numărul 9 a festivalului de la Cluj-Napoca. Anul trecut au fost pe scenă Ava Max, Alok, Steve Aoki, Boris Brejcha, Imagine Dragons, Salvatore Ganacci, Thievery Corporation, David Guetta şi Armân van Buuren.

Citește în continuare

Muzică nouă

Lenny Kravitz a lansat piesa "Human", plină de optimism şi meditativă

Lenny Kravitz a lansat încă o piesă cu sunet de imn, "Human", pe care meditează plin de optimism cu privire la ceea ce înseamnă să fii uman. Melodia este un single de pe albumul "Blue Electric Light", care se lansează pe 24 mai 2024.

Publicat

pe

Videoclip Lenny Kravitz Human
Videoclip Lenny Kravitz Human │ FOTO: Lenny Kravitz

Primul single lansat de Lenny Kravitz de pe noul album a fost "TK421", al cărui nume face aluzie la "Star Wars". Icon rock al anilor '90, câştigător de premii Grammy şi omul care a compus mega hituri pentru Madonna, Kravitz ne pregăteşte un album dublu pentru 2024. Ca de obicei, muzicianul a cântat la majoritatea instrumentelor de pe acest material.

Doar chitaristul Craig Ross l-a ajutat la anumite segmente. Întregul LP a fost compus şi înregistrat în casa din Bahamas a artistului.

Iată ce a spus Kravitz într-un interviu cu American Songwriter:

"Human este despre noi ca fiinţe spirituale, care trăiesc existenţa umană, cu tot ceea ce implică ea. Când te opreşti din a încerca să faci pe plac tuturor şi să faci ce îşi doresc alţii să faci. Când devii tu însuţi îţi găseşti calea. Cat de eliberator e sta. Acesta e mesajul piesei. "

Kravitz aniversează 60 de ani pe 26 mai şi este fiul actriţei Roxie Roker şi al jurnalistului Sy Kravitz. A crescut în New York, un melanj de rase, culturi şi tradiţii. De alfel asta a influenţat şi albumul său de debut "Let Love Rule", din 1989.

"Blue Electric Light" este albumul de studio cu numărul 18 din cariera solo a lui Lenny Kravitz. Este precedat de "Raise Vibration", care a sosit în 2018. Iniţial LP-ul trebuia să vină pe 15 martie 2024, dar Lenny a preferat să amâne lansarea, fiind implicat în proiecte de comemorare a activisului Bayard Rusin. Noul disc are 12 piese, iar "TK421" s-a viralizat prin videoclipul în care Lenny apare nud.

Citește în continuare

Trending