Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Roxen (2019)Eurovision 2020: Ascultă cele 5 piese propuse pentru a reprezenta România INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Mariza
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2020
Roxen (2019)Roxen va reprezenta România la Eurovision 2020 - Află-i povestea! INFO CONCERT:
Summer Well 2020

Jason Newsted a lansat un nou clip, "...As The Crow Flies" - VIDEOCLIP

Newsted, noua trupă a fostului basist Metallica, Jason Newsted, a lansat pe 6 august 2013 albumul de debut intitulat "Heavy Metal Music". Al treilea videoclip de promovare este piesa "...As The Crow Flies" și poate fi urmărit mai jos.

Jason Newsted

Fostul basist Metallica, Jason Newsted (Voivod, Flotsam & Jetsam, Echobrain, WhoCares) a lansat al treilea videoclip, primele 2 sunt "Soldierhead" și "King of the Underdogs", cu trupa Newsted. Piesa aleasă poartă numele "...As The Crow Flies" și este inclusă pe albumul de debut, intitulat "Heavy Metal Music".

Discul a ieșit pe piață în luna august 2013 și conține 11 piese înregistrate în componența: Jason Newsted - bass și voce, Jesus Mendez Jr. - tobe, Jessie Farnsworth - chitară/voce și Mike Mushok la chitară.

Jason Newsted a fost membru Metallica în perioada 1986 - 2001, ocupând locul regretatului Cliff Burton. După plecarea din trupă, muzicianul și-a lansat propriul proiect muzical, Echobrain, a cântat cu Ozzy Osbourne iar apoi s-a alăturat trupei canadiene Voivod. Locul lui Jason Newsted în Metallica a fost luat de basistul Robert Trujillo în 2003.

La 13 ani de la plecarea din Metallica, Newsted a povestit adevărul din spatele acestei controversate decizii. Artistul a declarat:

"Nu am spus niciodată această poveste și nu sunt sigur ca este bine că o spun acum. Atunci existau multe probleme insă scânteia de la care a pornit totul a fost când managementul Metallica a ascultat Echobrain, proeictul meu care a luat naștere în 2000. Aceștia mi-au spus că doresc să promoveze cât mai mult Echobrain, deoarece are potențial și muzical nu are legătura cu Metallica. Mai mult, au fost extrem de încântați de vocea lui Dylan Donkin spunând că este fantansic. Din păcate, James Hetfield a aflat de aceste discuții și nu a fost deloc încântat de planurile managementului deoarece credea că va afecta imaginea trupei plus că era proiectul meu, iar el nu putea controla totul, așa cum o face cu Metallica. După câteva zile de la aceste întâmplări am fost sunat și managerul îmi spune că nu se mai poate implica în promovarea proiectului Echobrain. Nu știu ce a gândit James atunci, dar după 15 ani în care am sacrificat totul pentru Metallica, nu meritam să fiu tratat așa. Am devenit confuz și nu știam de ce imi face acest lucru după ce ne-am ajutat reciproc atâția ani. M-a durut foarte tare să simt că nu sunt tratat ca un prieten, ca nu suntem egali, că el ma consideră inferior."

Newsted - "...As The Crow Flies"

Tracklist "Heavy Metal Music":

 1. Heroic Dose
 2. Soldierhead
 3. ...As The Crow Flies
 4. Ampossible
 5. Long Time Dead
 6. Above All
 7. King Of The Underdogs
 8. Nocturnus
 9. Twisted Tail Of The Comet
 10. Kindevillusion
 11. Futureality

Citește mai multe despre Jason Newsted
Mihai Anghel este ex- News Editor & Fotograf la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Eurovision 2014: Mihai Trăistariu a hotărât să se retragă din concurs

La doar câteva zile de la anunțul privind înscrierea la Eurovision 2014 cu piesa "I'm sorry", Mihai Trăistariu a hotărât...

Închide