Urmărește-ne în Social Media

Muzică & Dans

Irina Slutskaya, Yuko Kavaguti și Alexander Smirnov vin la Kings On Ice

Distribuția Kings On Ice Olympic Gala adaugă noi confirmări pe lista campionilor multipremiați ai patinajului artistic internațional ce vor sosi în primăvară la București: Irina Slutskaya, ambasadoarea Jocurilor Olimpice de la Sochi și perechea – minune a Rusiei, Yuko Kavaguti - Alexander Smirnov. Gala Olimpică va avea loc pe data de 5 aprilie la Sala Polivalenta, promițând un adevărat regal de patinaj artistic.

Publicat

pe

Irina Slutskaya │ FOTO: www.flickr.com

Irina Slutskaya, una dintre cele mai bune și premiate patinatoare din istoria Rusiei și una dintre figurile emblematice ale patinajului artistic mondial, se alătură distribuției Kings On Ice Olympic Gala cu numere spectaculoase pe gheață, într-o apariție de excepție pentru prima dată în România. Cu un palmares impresionant ce include 40 medalii de aur, 21 medalii de argint și 18 medalii de bronz, patinatoarea a devenit cunoscută în lumea întreagă în 1996, când la vârsta de 16 ani a câștigat primul titlu în cadrul Campionatului European de la Sofia, remarcându-se printr-un stil original ce a dus ulterior la realizarea dublei piruete Biellmann cu schimbare de picior, mișcare ce îi poartă semnătura. Patinatoarea este dublă campioană mondială, dublu medaliată la Jocurile Olimpice de Iarnă, de șapte ori campioană europeană, de patru ori finalistă în campionatele Grand Prix și de tot atâtea ori campioană națională a Rusiei. De asemenea, Slutskaya este renumită pentru abilitătțile sale tehnice desăvârșite, fiind prima patinatoare din istorie care sare combinația triplu lutz - triplu loop într-o competitie de gen. Alături de cariera competițională, patinatoarea și-a dedicat foarte mult timp implicării în numeroase proiecte educative și sociale, activitate ce i-a adus în 2006 titlul de Atleta Anului, iar în 2007 ordinul de onoare oferit de însuși președintele Rusiei pentru contribuția adusă sportului și educației fizice.

Yuko Kavaguti și Alexander Smirnov, multipli campioni mondiali ai patinajului artistic, formează începând cu anul 2006 una dintre cele mai apreciate perechi ale sportului rusesc. Cei doi au participat în cadrul unora dintre cele mai importante competiții mondiale de patinaj artistic obținând victorii importante printre care: medalia de aur la Campionatul European de Patinaj în 2010, medaliile de bronz în anii 2009 și 2010 la Campionatele Mondiale de Patinaj Artistic, dar și medalia de bronz în finala Grand Prix din 2011. În această formulă cei doi au cucerit titlul național al Rusiei în perioada 2008 – 2010, devenind doi dintre cei mai îndrăgiți și premiați sportivi ai țării.

Organizat de Amphitrion, Kings On Ice Olympic Gala va avea loc pe data de 5 aprilie la Sala Polivalenta. Biletele au prețuri cuprinse între 120 și 400 lei.

Trending