Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Grimus cântă în deschiderea concertului Deep Purple de la București

Trupa Grimus va cânta în deschiderea concertului pe care Deep Purple îl va susține pe 20 februarie la Sala Polivalentă. Deși au stiluri muzicale diferite, reprezentanții Deep Purple au fost încântanți de performanțele clujenilor, aceasta fiind prima opțiune pentru openingul de la București.

Publicat

pe

GRIMUS in interviu video pentru InfoMusic

După show-ul susținut în urmă cu doar câteva săptămâni în India, la festivalul Saarang, alături de cei de la The Architects (vezi poze), Grimus bifeaza o noua performanță, fiind aleasă pentru a cânta în deschiderea concertului Deep Purple ce va avea loc la București în mai puțin de o lună. Alegerea a fost făcută de către reprezentanții trupei britanice, care au fost plăcut impresionanți de reușitele trupei românești, unul dintre puținele nume autohtone care au reușit să se facă auzite și dincolo de granițele țării.

"Este o surpriză și o onoare deopotrivă să fim aleși să cântăm pe aceeași scenă cu o adevărată legendă. Chiar dacă stilul nostru este ușor diferit, nu putem decât să ne bucurăm la gândul că muzica noastră este atât de apreciată. Credem că energia din show-urile live este un limbaj universal până la urmă, iar faptul că o trupă ca Deep Purple ne-a ales să cântăm pe aceeași scenă este o dovadă în plus a acestui lucru. Venim la București cu inima deschisă pentru a cunoaște un public nou și niște artiști pe care îi admirăm", a declarat Vali Rauca, chitaristul trupei Grimus.

Grimus este trupa românească cu cele mai multe prezente la festivaluri internaționale în ultimii doi ani. După ce în vara lui 2012 au bifat apariții la Sziget Festival (Ungaria), EXIT Festival (Serbia), Rock for People (Cehia) si B’ESTFEST, 2013 a debutat pentru clujeni cu o prestație la Eurosonic (cel mai mare festival de show case din Europa) și a continuat cu Arezzo Wave Festival (Italia) și Waves Vienna Festival (Austria). Prestațiile live impecabile au fost un avantaj în plus, aducându-le celor șase membri șansa de a cânta în deschiderea concertelor unor artiști precum Red Hot Chili Peppers, Hurts, Placebo sau Roxette.

Concertul Deep Purple este inclus în turneul de promovare a albumului Now What?, biletele rămase disponibile fiind tot mai puține după ce noi categorii au fost declarate sold-out. Dupa ce în urmă cu două săptămâni doua categorii erau deja sold-out, alte două au fost epuizate între timp. Fanii care vor să-și vadă trupa preferata din zonele ce oferă acces în picioare au la dispoziție mai puțin de un un sfert din biletele puse în vânzare.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Afisul concertului Deep Purple - Sala Polivalenta - Bucuresti - 20 februarie 2014
Concerte joi, 20 februarie 2014

Deep Purple

Loc
Sala Polivalentă

Muzică nouă

Dimmu Borgir a lansat un neaşteptat cover după Deep Purple

Dimmu Borgir a ajuns în acel punct al carierei în care găseşte loc pentru experimente. Astfel a decis să lanseze un album de coveruri, din cele mai neaşteptate. Nu se îndepărtează de rock totuşi şi ne oferă acum single-ul "Perfect Strangers", cover după Deep Purple.

Publicat

pe

Coperta album Dimmu Borgir Inspiratio Profanus
Coperta album Dimmu Borgir Inspiratio Profanus │ FOTO: Dimmu Borgir

Acesta este un single de pe albumul "Inspiratio Profanus", o colecţie de piese cover, care va sosi pe 8 decembrie prin Nuclear Blast Records. "Perfect Strangers" e surprinzător de fidelă originalului şi nu îşi asumă o abordare prea black, preferând latura heavy metal, cu elemente de power metal şi floricele progresive pe alocuri.

Sunt şi growl-uri specifice de extreme metal, dar nu aşa... extreme. Dimmu Borgir, sau mai bine zis Silenoz a discutat la un podcast de acum 3 ani faptul că s-a schimbat modul în care trupa pleacă în turneu. Acum artiştii au îmbătrânit, au copii şi nu mai e totul "plug and play". Acum e nevoie de mai multă planificare şi limitele de timp au fost setate la 2-3 săptămâni per turneu, pentru a livra calitatea dorită.

În special în America de Sud au dificultăţi de adaptare nordicii, din ce am înţeles, iar odată cu avansarea în vârstă creşte şi perioada de refacere după zboruri. Ultimul album de studio cu compoziţii originale lansat de Dimmu a fost "Eonian" în 2018. Ni s-a promis o versiune de Dimmu mai simplă şi mai golaşă pentru următorul LP, dar şi mai agresivă şi axată pe chitară. Ne întrebăm dacă asta înseamnă că dispar elementele simfonice.

În ultimii ani grupul, care îi are ca nucleu dur pe Shagrath, Silenoz şi Galder a participat la turnee în toată lumea, inclusiv festivaluri uriaşe că Wacken Open Air sau Hellfest.

Iată tracklist-ul albumului "Inspiratio Profanus":

01. Black Metal (VENOM)
02. Satan My Master (BATHORY)
03. Dead Men Don't Râpe (G.G.F.H.)
04. Nocturnal Fear (CELTIC FROST)
05. Burn In Hell (TWISTED SISTER)
06. Perfect Strangers (DEEP PURPLE)
07. Metal Heart (ACCEPT)
08. Nocturnal Fear (Celtically Processed) (CELTIC FROST)

Trupa o vedem în România la anul la Rockstadt Extreme Fest 2024.

Citește în continuare

Trending