Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

God Is an Astronaut, primul eveniment Sabotage

Primul eveniment confirmat sub platforma Sabotage îi va aduce la București pe membrii trupei irlandeze God Is an Astronaut, cunoscută drept una dintre cele mai bune trupe de rock instrumental din lume. Concertul va avea loc pe data de 12 aprilie, în clubul Fabrica din București.

Publicat

pe

God Is an Astronaut
God Is an Astronaut │ FOTO: www.facebook.com

SABOTAGE este o nouă platforma de evenimente dedicata muzicii alternative. Fără a merge la extreme, SABOTAGE își propune să devina o "punte de legatură" între diferite genuri de muzică precum punk și hardcore, ska și reggae rock, hip-hop sau metal, dar și un punct de întâlnire pentru fanii acestor stiluri: rockeri, punkeri, rapperi, skateri, bikeri, rebeli și nonconformiști. Distanțându-se de muzica pop și distingându-se prin sunete distorsionate și versuri cu mesaj și atitudine, SABOTAGE răspunde nevoii unei generații de fani activi, uniți de opinii comune asupra vieții și artei, dar și de respingerea comercialului culturii de masă.

Primul eveniment Sabotage va avea loc pe 12 aprilie în clubul Fabrica din Capitală și îi aduce în concert pe cei de la God Is an Astronaut.

Formația a fost înființată de frații Kinsella, Niels (bas) și Torsten (chitara), acum 12 ani, în prezent cei doi avându-i alături pe Jamie Dean (clape/sintetizatoare), Lloyd Hanney (tobe) (Stephen Whelan în turnee) și Gazz Carr (chitară). Irlandezii au debutat în anul 2002, lansând albumul "The End of the Beginning" sub propriul label Revive Records, decizie ce le-a permis să dețină integral controlul creativ asupra materialului discografic.

"The End of the Beginning" a fost urmat de alte 5 albume de studio -  "All Is Violent, All Is Bright" (2005), "A Moment of Stillness" (2006), "Far from Refuge" (2007), "God Is an Astronaut" (2008), "Age of the Fifth Sun" (2010) - ce au consolidat poziția grupului în clasamentul celor mai bune trupe de rock instrumental din lume. Fiecare album a fost construit ca un "instantaneu sonic" al personalității grupului la momentul înregistrării acestuia, muzica lor combinând cu succes diferite influențe, de la krautrock a la Tangerine Dream, până la post-rock și chiar space rock-ul făcut celebru de Pink Floyd. Cea mai recentă apariție discografică God Is an Astronaut, "Origins" (2013), este considerat cea mai fidelă captură a creativității și maturității muzicale ale trupei până la acest moment.

Dincolo de munca de studio, irlandezii au devenit cunoscuți totodată și prin reprezentațiile live, în care muzica este completată de proiecții vizuale provocatoare și intense. Show-urile lor au atras atât atenția criticilor muzicali, cât și a fanilor, care au contribuit la răspândirea interesului pentru trupă și formarea unui public loial în toată lumea. De-a lungul carierei, God Is an Astronaut și-a trecut în CV turnee sold-out în Europa, apariția în cadrul faimosului festival showcase Eurosonic, titlul de cea mai bună trupă instrumentală (conform revistei Maxim), dar și o "gaură" de 20.000 USD în urma primului lor turneu din USA, când întregul echipament le-a fost furat după ultimul show.

Show-ul God is An Astronaut va fi deschis de Litera 1, un proiect experimental autohton de electronic rock, apărut în 2013, odată cu albumul "Litera 1". În muzica trupei, cei doi membri - Zareh Arachelian și Alex Dragomir - prezintă o călătorie muzical-artistică ce are drept scop explorarea 1-lui, a principiului suprem, prin care toate apar și dispar în cerc: "Litera 1 este un semn și un sens universal".

God Is an Astronaut - "Reverse World"

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte sâmbătă, 12 aprilie 2014

God Is an Astronaut

Loc
Fabrica
Comentează

Trending