Urmărește-ne în Social Media

Muzică & Dans

Evgeni Plushenko, medalie de aur și un nou record la Jocurile Olimpice

Evgeni Plushenko, cel mai premiat si apreciat patinator rus, a obtinut duminică seară medalia de aur la proba de patinaj artistic pe echipe din cadrul Jocurilor Olimpice de Iarna de la Sochi. Acesta a stabilit astfel un nou record, devenind primul patinator din istoria modernă a sportului care a reușit să câștige patru titluri consecutive la Jocurile Olimpice.

Publicat

pe

Evgeni Plushenko la Kings On Ice! credit foto Alex Barbulescu
Evgeni Plushenko la Kings On Ice! credit foto Alex Barbulescu │ FOTO: Alex Barbulescu

În urma unui program liber complex "Best Of Plushenko", ce a inclus elemente tehnice și artistice desăvârșite, Evgeni Plushenko s-a clasat pe locul întâi în cadrul probei masculine pe echipe în fața oponenților săi din Canada și Statele Unite. Patinatorul a obținut astfel, alături de echipa Rusiei, medalia de aur, aducând primul titlu olimpic pentru țara gazdă în cadrul Jocurilor Olimpice din acest an. Câștigător a trei medalii olimpice în anii 2002, 2006 si 2010, "Regele Gheții" egalează performanța sportivului Gillis Grafstroem din 1932, devenind primul patinator din istoria modernă a patinajului artistic ce obține patru medalii consecutive în cadrul celei mai importante competiții sportive ale lumii și îndeplinindu-și totodată visul de a obține titlul suprem al patinajului chiar în țara-mamă.

Spre extazul publicului prezent la patinoarul olimpic din Sochi, momentul patinatorului rus a fost susținut de ritmurile electrizante ale compilației muzicale "Best Of Plushenko". Realizată de compozitorul, interpretul și prietenul său de peste un deceniu, Edvin Marton, această compilație a inclus compoziții celebre, printre care s-au numărat "Scheherazade", "The Godfather" sau "Tosca Fantasy".

La mai puțin de două luni de la cea mai importantă competiție sportivă din lume, publicul român va avea ocazia să îl vadă live pe Evgeni Plushenko în cadrul Galei Olimpice Kings On Ice, unde va prezenta momente din cadrul programului său olimpic, dar și multe alte surprize pregătite special pentru noul turneu mondial, într-un regal de neegalat al patinajului artistic.

Organizat de Amphitrion, Kings On Ice Olympic Gala va avea loc pe data de 5 aprilie la Sala Polivalenta din București și îi va reuni pe cei mai apreciați și premiați patinatori ai lumii. Biletele au fost puse în vânzare, fiind disponibile la prețuri cuprinse între 120 si 400 lei.

Evgeni Plushenko - Jocurile Olimpice de la Sochi 2014

Trending