Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Eurovision 2014: Matilda Pascal Cojocărița și Cobzality - "Steaua din vis"

Matilda Pascal Cojocărița este prima interpretă de muzică populară din România care își propune să urce pe scena Eurovision. Evenimentul i se datorează trupei Cobzality, care i-au propus o colaborare pentru piesa "Steaua din vis". Ascultă melodia în articol.

Publicat

pe

Cobzality feat. Matilda Pascal Cojocărița - ”Steaua din vis” (Eurovision 2014) / foto: Dan St Andrei

"La început am luat propunerea în joacă. Însă în momentul în care mi-am dat seama că e treabă serioasă, am venit în București, am tras vocile și am rămas în proiect. Îmi plac foarte mult Cobzality, atât ca muzicieni, cât și ca oameni. Mă simt minunat în preajma lor, ca o colegă, o prietenă. Mă fac să întineresc", a declarat Matilda Pascal Cojocărița.

Alegerea trupei Cobzality nu este deloc întâmplătoare.

"Matilda Pascal Cojocărița este un om deosebit și o profesionistă, atribute pe care le-am căutat la potențialul nostru colaborator din zona folclorului. Apoi am vrut o <mamă> foarte frumoasă pentru solista noastră, Bianca, și o voce cu un timbru special. Nu în ultimul rând o interpretă versatilă, care să aibă în repertoriu mai multe genuri. Toate acestea le-am găsit la Matilda Pascal Cojocarita", povesteste Florin Romașcu.

Cobzality împreună cu Matilda Pascal Cojocărița se înscriu la Eurovision 2014 cu o piesă care îmbină sonoritățile moderne, caracteristice trupei, cu muzica autentică românească. Ei se bazează și pe o apariție scenică spectaculoasă. Povestea de dragoste dintre o pământeana și un astru va fi ilustrată printr-un show de zile mari, marca Robi și Florin - așa cum cere fișa postului încă din perioada Sistem, care va include măști din Maramureș, tobe exotice, un călușar și alte elemente spectaculoase.

Etapa de înscrieri pentru Selecția Națională din România a început pe 15 ianuarie și se va încheia pe 14 februarie. Vor urma preselecțiile, în urma cărora vor fi aleși 12 finaliști, iar pe 1 martie vom afla cine va reprezenta România la Eurovision 2014.

Alături de Matilda Pascal Cojocărița și Cobzality, pe lista celor înscriși se află, de asemenea, Ștefan Stan și  TeddyK, cu piesa "Breathe", și Ovi cu Paula Seling, cu melodia "Miracle".

Matilda Pascal Cojocarița și Cobzality - "Steaua din vis"

Comentează

Trending