Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

DADDY G (Massive Attack) va mixa la Arenele Romane

Pe 1 martie 2014, Daddy G va mixa la Arenele Romane. Fondatorul Massive Attack va fi însoțit de producătorul vienez Waldeck și Moonlight Breakfast în cadrul unui eveniment The Fresh.

Publicat

pe

Daddy G (fondator Massive Attack)
Daddy G (fondator Massive Attack)

Show-ul va începe la ora 22:00, startul fiind dat de un artist local ce pregăti publicul să intre în atmosfera concertului. Prețul biletelor cumpărate în avans este de 35 de lei. Spectatorii vor trăi o experiență ireproșabilă pe note dub twist, cu influenţe jazz și electro, cumulând spre dimineață spre downtempo și trip-hop.

Daddy G a mixa mai întâi la Timișoara pe 28 februarie, în Sala Expovest a hotelului Senator ce va avea un decor special amenajat.

Grant Marshall, a.k.a. Daddy G, poate fi considerat cu lejeritate drept un „spiritus rector” a ceea ce a devenit cunoscut în mod istoric astăzi drept „Sound-ul Bristolului”, acel wave relaxant care expiră dub, reggae, funk, disco şi hip-hop prin toţi porii, avându-i drept protagonişti pe Massive Attack, Smith & Mighty, Tricky şi Portishead. Daddy G este „deschizătorul de drumuri” în acest sound, fiind unul din membrii fondatori ai Wild Bunch Sound System. Mult înainte să facă parte din vreun grup, Daddy G şi-a descoperit pasiunea pt mixat. În 1980 era deja unul dintre cei mai tineri DJ din Bristol. La party-urile la care G punea muzică, se asculta fără dubiu ce era mai nou în disco, funk-punk proaspăt din New York, primele importuri rap, dar şi soul sau reggae. În momentul înființării Wild Bunch Sound System, Daddy G era deja o celebritate locală. DJ set-urile sale erau legendare şi nu numai datorită selecţiei şi tehnicii de a mixa, ci şi pentru versatilitatea sa ireproşabilă din spatele microfonului.

Urmăriți un DJ set cu Daddy G

Celălalt străin al serii de 1 martie de la Arenele Romane este Klaus Waldeck. Scena bucureșteană nu îi este însă străină. Revine cu entuziasm la noi pentru energia pozitivă degajată de publicul român. Artistul creează prin muzica sa o atmosfera de swing al anilor ’20 si ’30, care se naște prin urmare atât prin motivația unei calități artistice impecabile, cât și din pur divertisment. Aceasta este exprimată prin piesa ca “Make My Day”, ce evocă perioada tumultoasă în care Al Capone își construia averea în jurul contrabandei cu alcool, prin performanța excelentă a solistei Joy Malcom. Tot de pe ultimul său album reiese și piesa “Addicted”, piesă ce se strecoară suav în peisajul sonor cu un bass intrigant și o doză irezistibilă de tango, îmbogățită acustic de vocea lui Zeebee (Eve Angel).

Moonlight Breakfast a început în forță cariera muzicală o dată cu deschiderea concertului Jamiroquai, pe plaja din Mamaia. Trupa este compusă din Bazooka (tobe și clarinet), Printzu (bass și chitara electrica), Aditza (chitara, keys și sampler) și Christie (voce), iar sound-ul abordat este electro îmbrăcat în nuanțe de soul și funk “retroelectro”, după cum îl definesc chiar membrii trupei. Formația a cantat în deschiderea concertelor Parov Stelar Trio și De – Phazz din Vienna și a susținut un recital și în deschiderea concertului Hurts din capitala austriacă.

Comentează

Trending