Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Roxen (2019)Eurovision 2020: Ascultă cele 5 piese propuse pentru a reprezenta România INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Mariza
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2020
Roxen (2019)Roxen va reprezenta România la Eurovision 2020 - Află-i povestea! INFO CONCERT:
Summer Well 2020

Concert Jaya The Cat în luna aprilie la București

Noul eveniment confirmat sub platforma Sabotage îi va aduce la București pe membrii trupei Jaya The Cat, una dintre cele mai apreciate grupuri de ska-punk din lume. Concertul va avea loc pe data de 5 aprilie, în clubul Fabrica din București.
Jaya the Cat

Jaya the Cat (foto: Lars Krueger)

Trupa americano-olandeza Jaya The Cat este noul nume confirmat sub platforma Sabotage. Concertul va avea loc pe 5 aprilie în clubul Fabrica din București. De warm-up se vor ocupa Hefe si Mike (California), show-ul Jaya The Cat urmand sa fie deschis de Pistol cu Capse si Basska. After party-ul va fi asigurat de Selector Lazy Face (Jamaica Air Force Radio Show, Sofia, Bulgaria).

Jaya The Cat este unul unul dintre cele mai apreciate grupuri de ska-punk din lume la acest moment. Formata in anul 1998 de Geoff Lagadec (vocal/chitara), Dave Smith (chitara/vocal) si Ben Murphy (bas/vocal), trupa s-a remarcat prin sound-ul original, ce imbina cu succes stiluri precum reggae, ska si punk, dar si dub si dancehall. Trecand cu usurinta de la piese cu un puternic mesaj politic la ritmuri de dans irezistibile, Jaya The Cat a evoluat rapid, atat la nivel muzical, cat si ca awareness, devenind una dintre cele mai active trupe din circuitul live european. Cu un public in continua crestere si transformand fiecare concert intr-o petrecere “on stage” de neuitat, trupa a reusit sa-si treaca in CV aparitii in cadrul unor festivaluri de top precum Vans Warped Tour, Lowlands sau Pukkelpop.

Primul album al trupei, “Basement Style” (2001), a fost intampinat cu review-uri foarte bune din partea criticilor muzicali si a atras atentia fanilor din diferite zone ale Statelor Unite, insa adevaratul impact s-a resimtit in Europa. In 2003, Jaya the Cat a lansat cel de-al doilea material discografic, “First Beer of a New Day”, urmat un an mai tarziu de un album live,  “Ernesto’s Burning”, dupa inregistrarea caruia membrii trupei si-au mutat “sediul” in Amsterdam, in cautare de noi subiecte si teme muzicale.

Lansarea celui de-al treilea album, “More Late Night Transmissions With...” (2007), a adus o schimbare a sound-ului Jaya The Cat, punand in prim plan influentele reggae si mizand pe un vibe mult mai relaxat fata de materialele  precedente, identitate muzicala resimtita de altfel si pe urmatorul material “The New International Sound Of Hedonism” (2012).

Desi de-a lungul timpului trupa a trecut prin mai multe schimbari de componenta (in prezent fiind formata din Geoff Lagadec (vocal/chitara), Dino Memic (chitara/vocals), Jan Jaap "Jay" Onverwagt (bas/clape/vocal), David "The Germ" Germain (tobe) si Johan "Leon" van 't Zand (clape), Jaya The Cat si-a pastrat identitatea muzicala, reusind sa convinga fanii din intreaga lume de faptul ca fiecare material discografic si fiecare show reprezinta o experienta ce nu trebuie ratata.

Jaya The Cat - "Here Come The Drums"

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Mihai Anghel este ex- News Editor & Fotograf la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Urmărește noul videoclip "Absolvent", lansat de Diesel la metrou

Diesel a lansat videoclipul piesei "Absolvent" în stația de metrou Piața Unirii 1 din București. Trupa a cântat live piesa...

Închide