Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Bruno Mars și Red Hot Chili Peppers la Super Bowl 2014 - VIDEO

Bruno Mars și Red Hot Chili Peppers au încins atmosfera în pauza de la Super Bowl 2014. Urmărește show-ul pus în scenă de artistul R&B cu o slăbiciune pentru rock-ul anilor '80 și trupa care dădea un nou nume funk rock-ului încă de dinainte ca Bruno Mars să se fi născut.

Publicat

pe

Bruno Mars și Red Hot Chili Peppers la Super Bowl 2014
Bruno Mars și Red Hot Chili Peppers la Super Bowl 2014

Conform tradiției, finala campionatului de fotbal american a găzduit în pauza dintre reprize un show incendiar. Bruno Mars, considerat încă de către mulți din industrie un novice, a demonstrat în cadrul concertului de pe stadionul Metlife din New Jersey că numele său nu are degeaba o sonoritate puternică. Artistul în vârstă de 28 de ani, ce a intrat în 2011 în topul Time al celor mai influenți 100 de artiști, are cele necesare pentru a întreține un stadion cu o capacitate de peste 80.000 de locuri.

Bruno Mars a interpretat în cadrul Super Bowl 2014 hituri precum "Locked Out of Heaven", "Treasure" și  "Just the Way You Are", în vreme ce Red Hot Chili Peppers, invitații speciali ai artistului, au dat ritmului o nouă dimensiune cu "Give It Away".

Înainte de Super Bowl 2014 a circulat în media un zvon conform căruia Red Hot Chili Peppers ar fi pregătit pentru finala campionatului de fotbal american un cover după "Dazed and Confused" de la Led Zeppelin. Trupa a dezmințit însă această știre, alegând să vorbească cu puțin timp înainte de show despre un nou album al formației, cel de-al 11-lea din carieră.

"Ne punem din nou energia în procesul de compunere. Avem mereu idei, dar până nu stăm toți patru în aceeași încăpere pentru a compune, nimic nu ia formă. Momentan suntem la început, tocmai strângem rândurile", a declarat recent bateristul Chad Smith.

Red Hot Chilli Peppers a fost fondată în 1983, având în palmares 7 Premii Grammy și peste 80 de milioane de albume vândute în întreaga lume. În 2012, trupa a fost inclusă în Rock and Roll Hall of FameRHCP a concertat în premieră în România pe 31 august 2012. La evenimentul de la Arena Națională au participat în jur de 50.000 de spectatori. Citește impresii de la concert și vezi galeria de poze.

Bruno Mars și Red Hot Chili Peppers la Super Bowl 2014

Comentează

Concerte & turnee

Vine Red Hot Chili Peppers la Electric Castle 2024?

Red Hot Chili Peppers ar putea fi unul dintre headlinerii Electric Castle 2024. Cea de-a zecea ediție a festivalului a oferit câteva indicii care ne-au dus cu gândul la trupa americană. O fi o intuiție corectă, o teorie a conspirației sau o dorință prea mare de a revedea formația în România după 11 ani, dar te invităm totuși să citești mai multe în articol.

Publicat

pe

Anthony Kiedis, RHCP în concert pe 31 august la Arena Națională (foto: Alex Chelba)
Anthony Kiedis, RHCP în concert pe 31 august la Arena Națională (foto: Alex Chelba)

Pentru 2024, Electric Castle pregătește o ediție aniversară ce va sărbători cei 10 ani de existență. Prin urmare, este de așteptat ca lineup-ul să fie gândit în așa fel încât să rămână pentru multă vreme în memoria festivalierilor.

Organizatorii au început deja să se ocupe de construirea celei mai noi ediții a festivalului. Mai mult, aceștia au oferit niște indicii ce prefigurează anunțul primului val de artiști. Primul detaliu în acest sens a fost schimbarea siglei. Dacă înainte Electric Castle era reprezentat de combinația de negru și galben, acum festivalul și-a schimbat logo-ul în roșu și alb. Aceleași culori se regăsesc și în simbolul trupei Red Hot Chili Peppers.

Logo-ul oficial al trupei Red Hot Chili Peppers a fost desenat de solistul Anthony Kiedis în 1984. Managementul casei de discuri a cerut grupului să se gândească la un logo, iar Kiedis a schițat asteriscul cu opt brațe. La acea vreme, artistul nu i-a acordat vreo semnificație specială. În timp, însă, a devenit una dintre cele mai cunoscute sigle ale unei trupe din istoria muzicală.

Un alt semn care a condus la ideea că RHCP ar putea urca pe scena EC 2024 a fost o fotografie publicată pe platformele de socializare ale festivalului. Se vede Calea Victoriei din București unde este afișată o reclamă pentru ediția de anul viitor a festivalului, ce încorporează emblema formației RHCP. Asteriscul cu opt brațe este vizibil în partea dreaptă.

Reclamă Electric Castle 2024

Reclamă Electric Castle 2024 │ FOTO: Electric Castle www.facebook.com

Primii artiști din lineup-ul EC 2024 vor fi anunțați în viitorul apropiat. Până atunci, nu ne rămâne de făcut decât să ne hrănim iluzia, să "manifestăm" revenirea trupei în România sau să îi ascultăm discografia. Iar ultima parte nu are nevoie de vreun motiv special.

Cea de-a 10-a ediție Electric Castle va avea loc între 17 și 21 iulie 2024. Abonamentele sunt disponibile online, la prețuri ce pornesc de la 532,55 lei. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.

Citește în continuare

Trending