Urmărește-ne în Social Media

Premii muzicale

BRIT AWARDS 2014: Lista de câștigători - VIDEO

Arctic Monkeys, Ellie Goulding, Bruno Mars, David Bowie, Lorde, Daft Punk, One Direction, Rudimental precum și debutanții Bastille s-au numărat printre câștigătorii BRIT AWARDS 2014. Vezi lista câștigătorilor!

Publicat

pe

Arctic Monkeys a câștigat 2 premii BRIT AWARDS 2014: cel mai bun album și cel mai bun grup britanic
Arctic Monkeys a câștigat 2 premii BRIT AWARDS 2014: cel mai bun album și cel mai bun grup britanic

Gala s-a desfășurat pe 19 februarie la O2 Arena și a fost transmisă în direct de YouTube. Pe lângă categoriile de premii, actorul de comedie James Corden a fost gazda unor recitaluri de top: Arctic Monkeys, Bruno Mars, Katy Perry, Beyonce, Lorde, Pharell.

Arctic Monkeys a câștigat două premii la această ediție - cel mai bun grup britanic și cel mai bun album, realizând o performanță de invidiat: a obținut câte trei premii BRIT AWARDS în cele două categorii. Cel de-al cincilea disc al formației s-a vândut anul trecut în 500.000 de exemplare în Marea Britanie și a petrecut 16 săptămâni în Top 40. "AM" a ieșit câștigător în fața materialelor lansate de Bastille, David Bowie, Disclosure și Rudimental.

Câștigătorii BRIT AWARDS 2014

  • Best Producer: Flood & Alan Moulder
  • British Breakthrough Act: Bastille
  • British Female Solo Artist: Ellie Goulding
  • British Group: Arctic Monkeys
  • British Male Solo Artist: David Bowie
  • British Single: "Waiting All Night" (Rudimental feat. Ella Eyre)
  • British Video: "Best Song Ever" (One Direction)
  • Critics' Choice Award: Sam Smith
  • International Female Solo Artist: Lorde
  • International Group: Daft Punk
  • International Male Solo Artist: Bruno Mars
  • MasterCard British Album of the Year: Arctic Monkeys

Single-ul anului în Marea Britanie a fost desemnat "Waiting All Night" (Rudimental feat. Ella Eyre). Trupa Rudimental a mai fost nominalizată și la categoria British Group, unde a fost preferată mai populara Arctic Monkeys. Ella Eyre a concurat de asemenea pentru premiul criticilor. Piesa câștigătoare a fost Number One în clasamentul britanic de single-uri, înregistrând vânzări de 660.000 de copii în acest an. Puteți urmări videoclipul oficial:

Daft Punk: Get Lucky, Get Brit Award

Chiar dacă cei doi "roboți" n-au fost prezenți la gală, norocul nu i-a părăsit. Chitaristul și producătorul Nile Rodgers a ridicat premiul pentru Daft Punk. Cel mai important duo din muzica electronică a câștigat trofeul BRIT AWARDS la categoria "Cel mai bun grup internațional". Pharrell, care nu a ratat momentul să-și promoveze noul album, a încheiat ceremonia londoneză alături de Nile Rodgers interpretâng celebrul hit "Get Lucky".

Videoclipul anului în Marea Britanie a fost votat online de 205 milioane de utilizatorii de Twitter. A câștigat "Best Song Ever" (One Direction), concurând cu "Love Me Again" (John Newman), "Burn" (Ellie Goulding), "La La La" (Naughty Boy) și "I Need your Love" (Calvin Harris). Urmăriți materialul câștigător, care se bucură în deschidere de un însemnat aport actoricesc.

David Bowie devine cel mai vârstnic laureat BRIT AWARD

Noel Gallagher a fost invitat la O2 Arena să înmâneze premiul pentru British Male Solo Artist. Cum câștigătorul David Bowie nu a fost prezent, fotomodelul Kate Moss a ridicat premiul - prilej pentru o replică în stilul caracteristic al fostului membru Oasis: "Maniacilor, doar nu credeați că David Bowie va veni aici! David Bowie e prea tare! Pe el nu îl interesează lucrurile astea, David Bowie își trimite reprezentantul său pe Pământ, pe Kate Moss!"

Noel Gallagher și Kate Moss, aduși față în față de premiul câștigat de Davide Bowie al BRIT AWARDS 2014

Noel Gallagher și Kate Moss, aduși față în față de premiul câștigat de Davide Bowie al BRIT AWARDS 2014

David Bowie a revenit în muzică în 2013, albumul "The Next Day" fiind foarte bine primit după o pauză de 10 ani. Citește o recenzie a acestuia pe InfoMusic. Artistul (67 de ani) este cel mai vârstnic câștigător BRIT AWARD. El a câștigat primul trofeu britanic în 1984.

Lorde a străbătut globul pentru primul ei BRIT AWARD

Lorde a fost desemnată cea mai bună cântăreață internațională la BRIT AWARDS 2014. Artista din Noua Zeelandă nu a bătut drumul degeaba, ci a marcat o victorie importantă în fața colegelor de breaslă: Janelle Monáe, Katy Perry, Lady Gaga și P!nk. Premiul i-a parvenit însă după puțină muncă. Lorde a cântat în cadrul galei celebra sa melodie "Royals". Debutul ei discografic "Pure Heroine" fost primit cu Discul de Aur în Regatul Unit, prin urmare premiul este cât se poate de justificat.

Lorde, cea mai bună cântăreață internațională la BRIT AWARDS 2014

Lorde, cea mai bună cântăreață internațională la BRIT AWARDS 2014

Momente Brit Awards 2013:

VIDEO: Pharrell & Nile Rodgers - "Get Lucky/Good Times/Happy"

VIDEO: Ellie Goulding - "I Need Your Love/Burn"

VIDEO: Katy Perry - "Dark Horse"

VIDEO: Disclosure, Lorde, AlunaGeorge - "Royals/White Noise"

VIDEO: Arctic Monkeys - "R U Mine ?"

VIDEO: Bruno Mars - "Treasure"

Concerte & turnee

UNTOLD Dubai găzduiește o petrecere la peste 11.000 de metri altitudine

Fanii UNTOLD sunt invitați să trăiască o experiență exclusivistă care redefinește conceptul de distracție în lumea festivalurilor. Prima ediție UNTOLD Dubai debutează pe data de 14 februarie, cu o petrecere în aer, la 11.000 de metri altitudine.

Publicat

pe

UNTOLD Flying Stage
UNTOLD Flying Stage │ FOTO: UNTOLD

La bordul UNTOLD Flying Stage, zborul nu este doar un drum, ci o călătorie unde muzica și distracția îți oferă senzația că te afli într-un club elitist, cu vedere panoramică asupra norilor. La aterizarea în Dubai, fanii vor fi întâmpinați la aeroport și transportați spre hoteluri, unde se vor bucura de cazare pe toată durata festivalului.

Pe 19 februarie, la întoarcerea în România, petrecerea continuă, iar fanii vor avea ocazia de a împărtăși momente de distracție alături de prieteni și fanii UNTOLD. Numărul de locuri disponibile este limitat, cei interesați pot achiziționa bilete online, alături de mai multe oferte de cazare.

Lineup-ul festivalului UNTOLD Dubai cuprinde nume celebre din industria muzicală internațională precum PSY, TIËSTO, Mahmut Orhan, Ellie Goulding, G-Eazy, Major Lazer, Armin Van Buuren, Bebe Rexha, Don Diablo, Paul Kalkbrenner, Timmy Trumpet, Hardwell și mulți alții.

UNTOLD Dubai va avea loc în perioada 15-18 februarie și promite fanilor o extravaganță muzicală. Cu peste 100 de artiști din întreaga lume, festivalul combină diversitatea de genuri, de la DJ set-uri senzaționale la ritmuri dinamice de hip-hop, techno, bollywood music, trance, R&B, dance, pop, K-pop sau rock alternativ la cele 5 scene construite la EXPO CITY DUBAI.

Participanții vor descoperi un tărâm magic, de peste 170.000 de metri pătrați, unde imaginația nu cunoaște limite, un paradis al entertainmentului și al inovație. La prima ediție UNTOLD Dubai sunt așteptați peste 70.000 de fani pe zi, veniți din toate colțurile lumii.

Citește în continuare

Muzică nouă

Pharrell şi Mumford and Sons lansează piesa "Good People"

Pharrell Williams încearcă să ne ofere o nouă piesă de feel good în stil "Happy", lansând "Google People", colaborare cu cei de la Mumford and Sons. E un track cu un sound de american folk şi influențe uşoare de gospel.

Publicat

pe

Coperta single Mumford and Sons Pharrell Good People
Coperta single Mumford and Sons Pharrell Good People

"Good People" sună a piesa care s-ar auzi în timpul unui episod din serialul "True Detective", primul sezon, cel mai bun şi mai controversat. Melodia lui Pharrell Williams cu Mumford and Sons pare a tot construi un crescendo, care nu se finalizează într-o explozie, ci doar menţine un ritm bătut de picioare şi palme. Clasicul folk american aş spune.

Mumford & Sons revine în muzică mare după 5 ani de absentă, cu track-ul "Good People", pe care apare şi Pharrell. De producţie s-a ocupat de altfel rapperul, care a ţinut musai să integreze şi un cor de gospel în fundal. Pe lângă vocea celor de la Mumford & Sons şi Pharrell, se mai aude pe track şi vocea celor de la Native Vocalists. Acesta este un ansamblu de 6 muzicieni, un cor vocal din SUA şi Canada, cu membri ai triburilor indigene de acolo.

Mumford & Sons şi Pharrell Williams sunt prieteni de mai bine de un deceniu şi au discutat în multiple rânduri de o colaborare. Artiştii s-au reconectat la festivalul rapperului Something În the Water, ţinut la Virginia Beach. Ulterior au intrat în studio în Paris şi New York, pentru a înregistra o serie de noi piese împreună, cu Pharrell la butoane.

Ultima piesă lansată de trupa indie a fost "Blând Leading the Blând" din 2019. Cât despre "Good People", s-a auzit în premieră la prezentarea colecţiei Toamna/Iarna 2024 Vuitton Men, semnată chiar de muzicianul american şi desfăşurată pe 16 ianuarie. Trupa a urcat pe scenă alături de The Native Vocalists, pentru un set scurt, dar impresionant.

Ultimul album lansat de Mumford & Sons a fost cel din 2018, "Delta", care a primit 3 steluţe din 5 de la NME. Semne că ni se pregăteşte muzică nouă au mai fost în ultima vreme, grupul interpretând live o piesă numită "Maybe" în timpul unui concert din octombrie.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Cum vor arăta scenele festivalului UNTOLD Dubai și cine sunt primii artiști anunțați - VIDEO

Timp de patru zile, între 15 și 18 februarie 2024, UNTOLD va transforma Expo City Dubai într-un paradis al diversității muzicale și culturale. Află cum vor arăta scenele care vor defini această experiență.

Publicat

pe

Scene UNTOLD Dubai 2024
Scene UNTOLD Dubai 2024 │ FOTO: UNTOLD

Participanții vor descoperi un tărâm magic, de peste 170.000 de metri pătrați, unde imaginația nu cunoaște limite, un paradis al entertainment-ului și al inovației. Cel mai interesant fenomen muzical din orașul viitorului, UNTOLD Dubai își prezintă scenele pe care urca artiști îndrăgiți.

Scene UNTOLD Dubai 2024

Fiecare dintre scenele UNTOLD Dubai promite să ofere o experiență muzicală în sine. De la diversitatea pe care o vor descoperi la Mainstage, la călătoria în universul techno de la scena Galaxy, la nostalgia fermecătoare a scenei Retro Fantesia, există ceva pentru fiecare iubitor de muzică. Festivalul, prezentat în colaborare cu Expo City Dubai, promite să ofere o experiență completă, cu genuri muzicale diverse.

  • Mainstage-ul UNTOLD Dubai este un univers al sunetelor eclectice, locul dedicat superstarurilor la nivel global, fie că vorbim de DJ, artiști K-pop sau live act-uri. Este scena dedicată diversității de genuri muzicale.
  • Galaxy, casa techno a festivalului UNTOLD, este o scenă în care peisajul se schimbă constant datorită proiecțiilor de video-mapping. Setup-ul constă în obiecte astronomice, galaxii, particule de energie, portaluri și tuneluri spațiu-timp.
  • Scena Alchemy e un laborator dedicat alchimiștilor, acei artiști care reușesc să combine elemente din genuri diferite, de la trap, hip-hop, drum & bass cu un strop de culoare și dinamism cu reprezentanți ai genului Bollywood.
  • Un concept imersiv unde nu există noțiunea de spațiu ori timp, scena Time este locul care te invită la o călătorie printre clepsidre și hărți stelare, este tărâmul minunilor atemporale.
  • Scena Retro Fantesia este locul unde viitorul face o călătorie nostalgică, dedicată fanilor care care găsesc bucurie în amintiri.

Primul val de artiști anunțați la UNTOLD Dubai 2024

Organizatorii au anunțați primii artiști care vor urca pe scenele UNTOLD Dubai. Aceștia sunt:

  • Armin van Buuren
  • Bebe Rexha
  • Don Diablo
  • Ellie Goulding
  • G-Eazy
  • Hardwell
  • Major Lazer Soundsystem
  • Paul Kalkbrenner
  • Timmy Trumpet

La prima ediție UNTOLD Dubai sunt așteptați peste 280.000 de participanți din toate colțurile lumii.

Citește în continuare

Trending