Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Whitney HoustonUn videoclip Whitney Houston a depășit pragul de un miliard de vizualizări pe YouTube GenesisGenesis a început repetițiile pentru turneul de reunire din 2021 - FOTO Adele la SNLCum s-a descurcat Adele la SNL, în calitate de gazdă și comediant - VIDEO Concurenții care au trecut de cel de-al șaptelea episod X Factor 2020 - captură ecranA șaptea rundă de audiții de la X Factor 2020 a prezentat noi concurenți cu voci remarcabile Vulpoiul pe scena Masked SingerCosti Ioniță a fost Vulpoiul de la Masked Singer Iulian Canaf în audițiile de la X Factor 2020Iulian Canaf a impresionat din nou cu o interpretare blues, de data aceasta la X Factor 2020

BRIT AWARDS 2014: Lista de câștigători - VIDEO

Arctic Monkeys, Ellie Goulding, Bruno Mars, David Bowie, Lorde, Daft Punk, One Direction, Rudimental precum și debutanții Bastille s-au numărat printre câștigătorii BRIT AWARDS 2014. Vezi lista câștigătorilor!
Arctic Monkeys a câștigat 2 premii BRIT AWARDS 2014: cel mai bun album și cel mai bun grup britanic

Arctic Monkeys a câștigat 2 premii BRIT AWARDS 2014: cel mai bun album și cel mai bun grup britanic

Gala s-a desfășurat pe 19 februarie la O2 Arena și a fost transmisă în direct de YouTube. Pe lângă categoriile de premii, actorul de comedie James Corden a fost gazda unor recitaluri de top: Arctic Monkeys, Bruno Mars, Katy Perry, Beyonce, Lorde, Pharell.

Arctic Monkeys a câștigat două premii la această ediție - cel mai bun grup britanic și cel mai bun album, realizând o performanță de invidiat: a obținut câte trei premii BRIT AWARDS în cele două categorii. Cel de-al cincilea disc al formației s-a vândut anul trecut în 500.000 de exemplare în Marea Britanie și a petrecut 16 săptămâni în Top 40. "AM" a ieșit câștigător în fața materialelor lansate de Bastille, David Bowie, Disclosure și Rudimental.

Câștigătorii BRIT AWARDS 2014

 • Best Producer: Flood & Alan Moulder
 • British Breakthrough Act: Bastille
 • British Female Solo Artist: Ellie Goulding
 • British Group: Arctic Monkeys
 • British Male Solo Artist: David Bowie
 • British Single: "Waiting All Night" (Rudimental feat. Ella Eyre)
 • British Video: "Best Song Ever" (One Direction)
 • Critics' Choice Award: Sam Smith
 • International Female Solo Artist: Lorde
 • International Group: Daft Punk
 • International Male Solo Artist: Bruno Mars
 • MasterCard British Album of the Year: Arctic Monkeys

Single-ul anului în Marea Britanie a fost desemnat "Waiting All Night" (Rudimental feat. Ella Eyre). Trupa Rudimental a mai fost nominalizată și la categoria British Group, unde a fost preferată mai populara Arctic Monkeys. Ella Eyre a concurat de asemenea pentru premiul criticilor. Piesa câștigătoare a fost Number One în clasamentul britanic de single-uri, înregistrând vânzări de 660.000 de copii în acest an. Puteți urmări videoclipul oficial:

Daft Punk: Get Lucky, Get Brit Award

Chiar dacă cei doi "roboți" n-au fost prezenți la gală, norocul nu i-a părăsit. Chitaristul și producătorul Nile Rodgers a ridicat premiul pentru Daft Punk. Cel mai important duo din muzica electronică a câștigat trofeul BRIT AWARDS la categoria "Cel mai bun grup internațional". Pharrell, care nu a ratat momentul să-și promoveze noul album, a încheiat ceremonia londoneză alături de Nile Rodgers interpretâng celebrul hit "Get Lucky".

Videoclipul anului în Marea Britanie a fost votat online de 205 milioane de utilizatorii de Twitter. A câștigat "Best Song Ever" (One Direction), concurând cu "Love Me Again" (John Newman), "Burn" (Ellie Goulding), "La La La" (Naughty Boy) și "I Need your Love" (Calvin Harris). Urmăriți materialul câștigător, care se bucură în deschidere de un însemnat aport actoricesc.

David Bowie devine cel mai vârstnic laureat BRIT AWARD

Noel Gallagher a fost invitat la O2 Arena să înmâneze premiul pentru British Male Solo Artist. Cum câștigătorul David Bowie nu a fost prezent, fotomodelul Kate Moss a ridicat premiul - prilej pentru o replică în stilul caracteristic al fostului membru Oasis: "Maniacilor, doar nu credeați că David Bowie va veni aici! David Bowie e prea tare! Pe el nu îl interesează lucrurile astea, David Bowie își trimite reprezentantul său pe Pământ, pe Kate Moss!"

Noel Gallagher și Kate Moss, aduși față în față de premiul câștigat de Davide Bowie al BRIT AWARDS 2014

Noel Gallagher și Kate Moss, aduși față în față de premiul câștigat de Davide Bowie al BRIT AWARDS 2014

David Bowie a revenit în muzică în 2013, albumul "The Next Day" fiind foarte bine primit după o pauză de 10 ani. Citește o recenzie a acestuia pe InfoMusic. Artistul (67 de ani) este cel mai vârstnic câștigător BRIT AWARD. El a câștigat primul trofeu britanic în 1984.

Lorde a străbătut globul pentru primul ei BRIT AWARD

Lorde a fost desemnată cea mai bună cântăreață internațională la BRIT AWARDS 2014. Artista din Noua Zeelandă nu a bătut drumul degeaba, ci a marcat o victorie importantă în fața colegelor de breaslă: Janelle Monáe, Katy Perry, Lady Gaga și P!nk. Premiul i-a parvenit însă după puțină muncă. Lorde a cântat în cadrul galei celebra sa melodie "Royals". Debutul ei discografic "Pure Heroine" fost primit cu Discul de Aur în Regatul Unit, prin urmare premiul este cât se poate de justificat.

Lorde, cea mai bună cântăreață internațională la BRIT AWARDS 2014

Lorde, cea mai bună cântăreață internațională la BRIT AWARDS 2014

Momente Brit Awards 2013:

VIDEO: Pharrell & Nile Rodgers - "Get Lucky/Good Times/Happy"

VIDEO: Ellie Goulding - "I Need Your Love/Burn"

VIDEO: Katy Perry - "Dark Horse"

VIDEO: Disclosure, Lorde, AlunaGeorge - "Royals/White Noise"

VIDEO: Arctic Monkeys - "R U Mine ?"

VIDEO: Bruno Mars - "Treasure"

Citește mai multe despre Arctic MonkeysBruno MarsDavid BowieEllie GouldingLordeNeil RodgersOne DirectionPharrell WilliamsRudimental
Ionut Paraschiv este Project Manager la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Rezident Ex va cânta alături de Leo Iorga și Dudu Isabel la premiile Maximum Rock

Grupul Rezident Ex va cânta la decernarea premiilor Maximum Rock 2013, alături de o serie de invitați speciali, printre care...

Închide