Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Bono vorbește despre noul album U2 și riscul de a fi irelevant

Bono a fost invitat recent la emisiunea lui Zane Lowe de la BBC Radio 1, unde a vorbit despre noul album U2, colaborarea cu Danger Mouse, pasiunea pentru muzica electronică, procesul din spatele compunerii noului single "Invisible", precum și despre riscul de a fi irelevant. Detalii în articol.

Publicat

pe

Bono vorbește despre noul album U2

Înainte de a intra în spatele cortinelor trupei U2, Bono l-a asigurat pe Zane Lowe de la BBC că "un album U2 nu este gata până nu este gata" ("It Ain't Over Till' It's Over", cum ar spune Lenny Kravitz). Asta ar însemna, mai exact, că până nu este scos la vânzare, discul este prelucrat permanent. Pe parcursul întregului proces al înregistrărilor întrebarea constantă a fost "Este cineva interesat?", răspunsul găsit de solistul U2 fiind unul argumentat, ca de obicei.

"Cred că lumea știe că trupa are ceva numai al ei și că nu lansăm albume doar așa, de dragul de a o face. Ne gândim bine înainte."

Album nu are încă un nume, însă în studio i s-a spus pentru o perioadă de timp "Insecurity.". Pe partea de compoziție, trupa a încorporat în noile piese influențe din zona punk și electro, Bono mărturisind că a fost mereu un fan al acestor genuri.

"Am ascultat muzică extraordinară compusă spre sfârșitul anilor '70 și am început să ne gândim la acele momente și acele lucruri care au ajuns să definească ceea ce suntem acum.Ne-am întors la momentul în care am hotărât să facem o trupă. A deschis un cu totul nou orizont pentru mine. Punk rock-ul și muzica electronică au fost cele care mi-au dat imboldul de a începe acest drum. Ascultam Ramones și Kraftwerk, influențe din ambele părți fiind observabile în compoziția noului single "Invisible".

Making of "Invisible" - U2

În cadrul interviului de la BBC, Bono a confirmat, de asemenea, colaborarea cu  Danger Mouse, pe care îl consideră extrem de talentat. Deși nu a putut să dezvăluire o dată de lansare a noului album, solistul U2 a vorbit despre semnificația acestui disc din perspectiva sa, punctând senzația de irelevanță pe care a avut-o adeseori.

"Încercam să ne dăm seama <<De ce ar vrea lumea un nou album U2?>>. Și atunci ne-am gândit de ce am vrea noi un nou disc. Și am ajuns la concluzia că aveam niște lucruri de terminat. Am simțit că am fost pe punctul de a deveni irelevanți de multe ori în viață. Pentru a depăși momentele astea trebuie să faci ceva care să fie relevant pentru tine și trebuie să fii sincer în privința lucrurilor prin care treci. Pentru mine, asta a însemnat să vorbesc despre ce mi s-a întâmplat la început cu muzica și formația, totul din perspectiva cuiva cu experiență. Dacă asta va fi relevant și pentru alții, atunci va fi grozav. Dar nu știm încă. Cred că "Invisible" este o piesă grozavă, dar nu știu cât de accesibilă e. Vom afla mai târziu dacă e relevantă", a mărturisit Bono.

U2 a început bine noul an, trupa primind Globul de Aur la categoria Cea Mai Bună Piesă Originală pentru "Ordinary Love". Piesa a fost compusă pentru coloana sonoră a filmului biografic "Mandela: Long Walk To Freedom"

Comentează

Premii muzicale

Gala Premiilor Grammy 2024 se vede în direct pe VOYO

Premiile Grammy 2024 vor fi decernate pe 5 februarie, iar telespectatorii din România pot afla cine vor fi artiștii care vor face un adevărat spectacol în cea mai importantă noapte a industriei muzicale din lume, dar și cine va pleca acasă cu trofeele Academiei de Înregistrări.

Publicat

pe

Gala Premiilor Grammy 2024 se vede în direct pe VOYO
Gala Premiilor Grammy 2024 se vede în direct pe VOYO │ FOTO: PRO TV

Muzica schimbă lumea, iar Premiile Grammy schimbă lumea muzicii. Cei mai importanți artiști se întâlnesc în cea mai spectaculoasă gală: a 66-a ediție a Premiilor Grammy este luni, 5 februarie, de la ora 3 dimineața, în direct pe VOYO.

National Academy of Recording Arts and Sciences va înmâna și în acest an trofee pentru realizări remarcabile în domeniul muzical, în cea mai importantă noapte a industriei. Abonații VOYO vor putea vedea LIVE și în exclusivitate decernarea râvnitelor premii, din Crypto Arena, Los Angeles, și se vor delecta cu momentele impresionante pregătite de Billie Eilish, Dua Lipa, Travis Scott, Burna Boy, Luke Combs, Billy Joel sau Olivia Rodrigo.

În acest an, printre noutățile pregătite de organizatori se numără și prezența legendarei trupe U2 în cadrul evenimentului. Câștigători a 22 de trofee Grammy, membrii U2 vor avea un show unic, transmis pentru prima dată din Sphere, Las Vegas - locul unde formația este rezidentă.

Lista celor care se luptă să pună mâna pe râvnitul trofeu Grammy a fost făcută publică, iar SZA conduce topul din acest an cu nouă nominalizări. Phoebe Bridgers, Șerban Ghenea și Victoria Monét sunt nominalizați la șapte categorii, iar Jack Antonoff, Jon Batiste, boygenius, Brandy Clark, Miley Cyrus, Billie Eilish, Olivia Rodrigo și Taylor Swift au fiecare câte șase nominalizări.

Citește în continuare

Trending