Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Antoine Dupre la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": Antoine Dupre a oferit o experiență imersivă cu ajutorul luminilor laser Ștefan Știucă & The Mob la "Românii au talent" 2021Ștefan Știucă și trupa The Mob i-au electrizat pe jurații de la "Românii au talent" cu o interpretare muzicală Horia Brenciu, la "Rețeaua de idoli": "Îmi e frică de penibil" Cum plănuiește Vama să deschidă Vama. Tudor Chirilă: "Ce facem și-am făcut tot anul ăsta din studiourile noastre, putem să facem și de pe plajă" Chris Martin în concertul ”Coldplay: Everyday Life Live in Jordan”Coldplay pregătește lansarea unui album ce s-ar putea intitula "Music Of The Spheres" Mariah Carey primind prima doză de vaccin anti-COVID-19Mariah Carey atinge o notă înaltă în timp ce se vaccinează anti-COVID - VIDEO

Bastille, sfidând așteptările tuturor în drumul spre vârf - VIDEO

Bastille susține că nu a intrat în industria muzicală pentru succes. Deși gustă cu plăcere satisfacția de a fi dovedit criticilor că trupa a fost subestimată, solistul Dan Smith nu se consideră "ambițios". Faptul că piesa "Pompeii" a urcat în vârful clasamentului din Marea Britanie și pe locul 8 în America îi obligă totuși să sfideze în continuare așteptări. Cu sau fără dorința inițială de a avea un succes de proporții, Bastille lansează hituri și încalcă stereotipuri pentru că pot și pentru că, evident, le place.
Dan Smith, solistul Bastille

Dan Smith, solistul Bastille

Dan Smith (voce, percuție, clape, producție), Chris Wood (tobe, voce secundară), Kyle Simmons (clape, percuție, bas, voce secundară, sintetizatoare) și Will Farquarson (bas, clape, chitară acustică, voce secundară) au avut un parcurs interesant într-o industrie muzicală pavată cu bine știute căi de acces. Aventura Bastille a început în 2010 în Londra, la cârma trupei fiind Smith. Piesele erau compuse și produse de acesta, primele single-uri lansate - "Flaws" și "Icarus" - beneficiind de susținerea unei case de discuri independente: Young & Lost Club.

Bastille a început să facă furori ceva mai târziu, prin intermediul platformelor YouTube și MySpace. Baza de fani câștigată online a crescut treptat, asigurând formației locuri în line-up-ul unor festivaluri precum Glastonbury, Isle of Wight și Blissfields.

Trupa Bastille

Trupa Bastille

Deși britanicii au bunul obicei de a-i susține pe tinerii artiști prin competiții precum BBC Sound of The Year sau Brits Critics' Choice, Bastille a stat departe de astfel de "recunoașteri". Piesa "Pompeii" a ajuns însă pe primul loc în topurile din Marea Britanie și nu a mai fost nevoie de așa ceva.

"Suntem cei mai norocoși oameni din lume și este cea mai ridicolă slujbă care de fapt nu e o slujbă", mărturisește Dan Smith la aproape un an de la lansarea primului hit.

Succesul înregistrat în S.U.A. cu "Pompeii" este considerat și acum "ridicol", în condițiile în care promovarea trupei în presă a fost practic inexistentă în perioada de început.

Bastille - "Pompeii"

Ridicol sau nu, Bastille a strâns anul acesta 4 nominalizări la premiile Brit Awards, plecând acasă cu trofeul categoriei British Breakthrough Act. Nu e deloc rău pentru o formație care pretinde că nu a avut niciodată ambiții prea mari.

"Citind interviuri acordate de alte trupe observ constant declarații de genul <<Vreau ca formația să aibă un succes masiv>>. Noi nu am avut niciodată ambiția de a cânta într-o trupă atât de cunoscută. Este atât de diferit de felul în care funcționează creierul meu încât mi se pare chiar greu de înțeles. Nu e nimic rău în a fi ambițios, doar că noi nu suntem", adaugă Dan Smith.

Deși scopul trupei nu a fost de a ajunge mainstream, inevitabilul s-a produs. Soundul lor indie-pop a prins foarte bine, single-ul "Pompeii" depășind pragul de 2 milioane de copii vândute în Marea Britanie. Bastille lucrează acum la un album nou, cu care speră "să sfideze în continuare așteptările tuturor". Ca și în cazul discului de debut, "Bad Blood", procesul de compunere va începe în camera solistului. În paralel, Smith se va ocupa și de alte proiecte. Potrivit unui interviu acordat publicației The Guardian, acesta pregătește o colaborare interesantă. (Nu e vorba despre Rihanna)

Bastille - "Of The Night"

Citește mai multe despre BastilleDan Smith
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Holograf, concert-cadou pe 27 februarie la Sala Palatului

Holograf va susține un concert special pentru cuplurile proaspăt căsătorite din Sectorul 3, București. Formația va urca pe scena Sălii...

Închide